Vitocrossal 300 tip CU3A - ne ostavlja nijednu želju neispunjenu


Profitirajte od ovih prednosti

  • Pretvara do 98 posto korištene energije u toplinu
  • Tih, ekonomičan i ekološki
  • Efekt samočišćenja izmjenjivača topline zahvaljujući glatkim površinama od nehrđajućeg čelika
  • Regulacija izgaranja Lambda-Pro-Control za sve vrste plina
  • Smanjeni troškovi za dimnjačara zbog produljenja intervala pregleda na 3 godine
  • Razred energetske učinkovitosti A


Podni vrhunski kotao

Vitocrossal 300 je vrhunski proizvod među podnim kondenzacijskim kotlovima na plin.

Provjereni plinski MatriX plamenik s regulacijom izgaranja Lambda-Pro-Control automatski se prilagođava različitim kvalitetama zemnog i tekućeg plina.

Konstrukcija okomito postavljenih površina izmjenjivača topline osigurava posebno dobro iskorištenje kondenzacijske topline plina za grijanje. Na taj se način do 98 posto korištene energije pretvara u toplinu.

S učinom od 2,5 do 60 kW ovaj je kompaktni kondenzacijski kotao na plin prikladan za grijanje višeobiteljskih, javnih i poslovnih objekata.


Komforna Vitotronic regulacija

Korisnici i stručna poduzeća profitiraju podjednako od jednostavne Vitotronic regulacije: izbornik za upravljanje je logične i jako jednostavne strukture, osvjetljen, s velikim kontrastom te se može jednostavno očitati.

Funkcija "Pomoć" informira u slučaju nedoumice o daljnjim koracima za unos. Grafička površina za korisnike služi i za prikaz krivulja grijanja i prinosa priključenog toplinskog solarnog sistema.
 

Plinski kondenzacijski kotao Vitocrossal 300

Plinski kondenzacijski kotao Vitocrossal 300

Upotreba kondenzacijskog kotla gotovo se  podrazumijeva kao standard u novim zgradama, jer ose kotao za grijanje i sustav grijanja mogu optimalno usklađivati od samog početka: kondenzacijski kotao nudi najveću korist kada se ugradi u sustave grijanja s niskim temperaturama sustava grijanja. Čak i tijekom modernizacije kondenzacijska tehnologija može uštedjeti do 30 posto na troškovima grijanja.

Vitocrossal 300 je vrhunski proizvod među podnim stojećim plinskim kondenzacijskim kotlovima. Kombinacija Inox-Crossal izmjenjivača topline i plinskog plamenika MatriX predstavlja prekretnicu u Viessmannovoj tehnologiji grijanja: iznimna učinkovitost štedi troškove grijanja uz minimiziranje emisija onečišćujućih tvari.

Vitocrossal 300 je pravo rješenje za svaku primjenu - i za grijanje stambenih zgrada, kao i javnih i poslovnih zgrada.

Rad neovisan o zraku u prostoru

Rad neovisan o zraku u prostoru je moguć i omogućava fleksibilnu ugradnju kondenzacijskog kotla unutar zgrade.

Inteligentna kontrola izgaranja

Dokazani MatriX plinski plamenik s LambdaPro Control regulacijom izgaranja automatski se prilagođava promjenjivim kvalitetama plina i jamči konstantno visoku standardnu učinkovitost od 98 posto, a to za zemni i tekući plin.

Inox-Crossal izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika

Zrela tehnologija kondenzacije

Inox Crossal izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika nudi idealne uvjete za korištenje kondenzacijske tehnologije. Glatka grijaća površina od nehrđajućeg čelika jednostavno omogućuje da se kondenzat koji nastaje u kondenzacijskom kotlu odvodi prema dolje. U kombinaciji s glatkom površinom od nehrđajućeg čelika, to stvara trajni učinak samočišćenja - što osigurava učinkovitost, povećava radni vijek i smanjuje održavanje.

Intenzivno korištenje energije iz dimnih plinova

Svojom konstrukcijom vertikalno postavljenih površina izmjenjivača topline, Vitocrossal 300 posebno intenzivno koristi toplinu kondenzacije iz svojih plinova za grijanje. Učinkovitost je i do 98 posto.

Komforna Vitotronic regulacija

Komforna Vitotronic regulacija

Stručne tvrtke i korisnici imaju koristi od jednostavnog upravljačkog sustava Vitotronic: upravljački je izbornik logično i lako razumljiv, osvijetljen, jakog kontrasta i jednostavan za čitanje. U slučaju dvojbi, pomoćna funkcija pruža informacije o daljnjim koracima unosa. Grafičko korisničko sučelje također služi za prikaz karakteristika grijanja i solarnog prinosa.

Vitoconnect 100 ostvaruje vezu

Za rad putem aplikacije potrebno je sučelje Vitoconnect 100. Naknadno opremanje ranijih kondenzacijskih kotlova serije Vitodens (od godine izgradnje 2004.) moguća je u bilo koje doba.

WLAN sučelje Vitoconnect 100
ViCare App

ViCare App

Aplikacija ViCare nudi nove mogućnosti upravljanja grijanjem putem interneta. Omogućuje operatoru sustava da kontrolira svoj sustav grijanja pomoću pametnog telefona. Status rada se može pregledati u bilo koje vrijeme, a u slučaju kvara, kontakt se može brzo i jednostavno uspostaviti sa stručnjakom koji je prethodno pohranjen u aplikaciji.

fernbedienungen.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmannove standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim- od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih uređaja za štedljivu potporu grijanja.

Presjek proizvoda

Pregled

Snaga (kW)
2,5 do 60 kW
Normni stupanj iskoristivosti
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Razred energetske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Prirodni i ukapljeni plin
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Obiteljske kuće/kuće za dvije obitelji/višeobiteljske kuće, općine, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
Einfaches RGB
Regulacija Vitotronic 200 s jasnim prikazom teksta i grafike, upravljanje moguće preko aplikacije Vitotrol
Priprema tople vode
Potreban dodatni spremnik za zagrijavanje vode, uslijed toga veliki komfor tople vode
daljnje karakteristike
Modulirajući plinski MatriX plamenik s velikim modulacijskim područjem
Vitocrossal-300-CU3A-Schnitt.png

Gasumstellung - mit Viessmann kein Problem
Gasumstellung in Nordwestdeutschland

Gasumstellung - mit Viessmann kein Problem

Gebäude-Energie-Spar-Check
Geprüftes Berechnungsverfahren

TÜV-zertifizierter Gebäude-Energie-Spar-Check