Savjet eksperta

Parni kotao za poslovne i industrijske primjene

Zatražite savjetovanje

Opskrba parom koja štedi energiju i ima niske emisije, kao i visoka pogonska sigurnost i raspoloživost instalacija ključni su zahtjevi za proizvodne pogone i industrijska postrojenja. Za koncepte kotlovnica prema potrebama moraju se uzeti u obzir individualne specifikacije za rješenja sustava po mjeri. Za to su potrebni kompetentni savjeti, sveobuhvatan raspon usluga i proizvoda koji osiguravaju ekonomičnu proizvodnju pare za budućnost.

Dugogodišnje iskustvo jamči visoku kvalitetu

Proizvođači pare Vitomax svojim dizajnom i karakteristikama nude najbolje uvjete za to. Brojni detalji parnih kotlova Vitomax i dugogodišnje iskustvo u izradi velikih i industrijskih kotlova jamče visoku kvalitetu, konstantnu pogonsku sigurnost i dugi vijek trajanja. Stručnjaci za kotlovsku tehnologiju i lokalni partneri rade s klijentom na planiranju sustava prilagođenog potrebama s najvišom razinom učinkovitosti.

Savršeno usklađena tehnologija sustava

Kompletan asortiman tvrtke Viessmann uključuje niskotlačne i visokotlačne proizvođače pare do 31,5 t/h kao i kotlove za otpadnu toplinu za visokotlačnu paru. Savršeno usklađena sistemska tehnika za kontrolu, mjerenje i regulaciju kao i postrojenja loženja, priprema vode, napojni spremnici, dimovodni sustavi, sustavi povrata topline i analiza vode upotpunjavaju ovaj energetski sustav.

Kotlovska tehnologija tvrtke Viessmann osvaja svojom kvalitetom, učinkovitošću, održivošću i uslugom!

Vodik do 100 posto

Tijekom kemijskih procesa poput proizvodnje klora i drugih industrijskih procesa, većina plinovitog vodika ispušta se u atmosferu neiskorištena. Ekonomično i učinkovito rješenje je upotreba kotlova Vitomax koji uz odgovarajuće plamenike mogu raditi i s do 100 posto vodika. Osim toga, izbjegava se velika količina CO₂ koja šteti klimi.

Inovativni dizajn i metode proizvodnje osiguravaju visoku kvalitetu

Proizvodnja velikih kotlovskih sustava tvrtke Viessmann nalazi se u Mittenwaldeu u blizini Berlina. Ovdje specijalizirani inženjeri jamče individualne savjete i obradu za svaki sustav. Uz proizvodnju velikih kotlova u najsuvremenijim proizvodnim pogonima, lokacija ima vlastiti odjel za istraživanje i razvoj. Metodama proračuna konačnih elemenata analiziraju se naponske distribucije i primjerice optimiraju rasporedi cijevi ili zavareni spojevi. Ovo podržava i osigurava usklađenost dizajna s propisima.

Proizvodna tehnologija tvrtke Viessmann udovoljava zahtjevima svih uobičajenih državnih pravilnika. Osim toga, povećani zahtjevi postavljaju se za upotrijebljene materijale i njihovu obradu. Zaposleni u zavarivačkoj radionici osim propisa moraju ispunjavati i posebne uvjete. S dobavljačima se sklapaju odgovarajući ugovori za ograničavanje tolerancija i svojstava materijala izvan standardnih vrijednosti.

Dizajn s niskim stresom za dug vijek trajanja

Čak i u fazi projektiranja, pažnja se pridaje dizajnu velikih kotlova tvrtke Viessmann s niskim stresom i optimiziranim prostorom, čime se već u ranoj fazi postavljaju temelji za dug vijek trajanja proizvoda. Posebne značajke kao što je dodatna čahura plamenika koja se ne troši kasnije će doprinijeti uštedama tijekom tekućeg pogona.

Strogi postupci proizvodnje i testiranja

Automatizirani proizvodni procesi, izbjegavanje zavarivanja u prisilnim položajima ili posebne pripreme zavarenih šavova samo su neki od aspekata na putu do savršenog proizvoda. Najstroži testovi kvalitete tijekom cijelog procesa proizvodnje osiguravaju visoku kvalitetu svakog kotla. U skladu s nacionalnim propisima, varovi se provjeravaju ultrazvučnim i rendgenskim metodama da bi se isključile i najmanje pogreške. I ovdje dolazi do izražaja visoka razina ekološke svijesti i kontinuirani proces digitalizacije u tvrtki Viessmann. Zahvaljujući primjeni digitalnih rendgenskih zraka više se ne upotrebljavaju kemikalije za razvijanje rendgenskih filmova. Po potrebi kupac snimke dobiva online.

Proizvodnja proizvođača pare

Najviša kvaliteta zahvaljujući odabranim dobavljačima

Tvrtka Viessmann radi samo s poznatim proizvođačima koji ispunjavaju visoke zahtjeve kvalitete. To osigurava dosljednu pouzdanu kvalitetu za sve komponente instalacije.

Učinkovitost i održivost

Idealno međusobno usklađen asortiman proizvoda preduvjet je učinkovitog i ekonomičnog rada sustava. Viessmann veliku važnost pridaje zaštiti okoliša i održivosti.

 

Učinkovitost zahvaljujući kvalitetnom radu

Da bi se povećala njihova učinkovitost, veliki kotlovi tvrtke Viessmann mogu biti opremljeni integriranim ili vanjskim izmjenjivačima topline. Oni upotrebljavaju otpadnu toplinu koja se može upotrijebiti za predgrijavanje svježe vode ili zraka za izgaranje. Toplinski uređaji, od hladnjaka za miješanje, ekspandera za ispuhivanje do hladnjaka za paru, pretvaraju otpadnu toplinu u korisnu energiju za sustav. To štedi troškove goriva i štiti okoliš.

Putem umrežavanja i upravljanja sustavom, inteligentne upravljačke jedinice pomažu svakom sustavu da radi ekonomično i učinkovito. Analiza i procjena mjernih i potrošnih vrijednosti nudi visoku razinu sigurnosti za optimalan i učinkovit rad.

Ekološki i održivo

Visokotlačni proizvođači pare Vitomax HS ispunjavaju sve zahtjeve za izgaranjem s niskim emisijama. U plinskom pogonu, emisije NOx su ispod 70 mg/Nm³, a u uljnom pogonu ispod 150 mg/Nm³. Učinkovite kombinacije kotlova s različitim tvorničkim brojevima plamenika mogu se dodatno optimizirati upotrebom regulacije O₂ i brzine.

Sagorijevanje do 100 % vodika također nije problem za naš model Vitomax HS. To znači da se drugi staklenički plinovi poput CO₂ mogu smanjiti.

Plamenik s niskim NOx osigurava posebno niske emisije.

Pravovremeno savjetovanje i pouzdana usluga

Ulaganje u veliki kotlovski sustav obično je povezano s drugim projektima. Na primjer, izgradnjom nove kotlovnice ili sanacijom s nesmetanim radom dok se kotao mijenja. U svakom slučaju, stručnjaci tvrtke Viessmann pružaju potrebnu pomoć u ranoj fazi za precizno projektiranje.

Ispravno razumjeti i ispuniti potrebe kupaca

Dugogodišnje iskustvo inženjera i odjela prodaje značajno pridonosi prepoznavanju potrebnih mjera i njihovom planiranju na način usmjeren na kupca. Kompetentna podrška u svakoj fazi projekta je samorazumljiva. Rezultat su rješenja po mjeri koja se postižu modularnim proizvodima i pravim odabirom odgovarajućih dodatnih funkcija ili opreme.

Glavni prioritet: zadovoljstvo kupaca!

Čak i nakon puštanja u rad, tvrtka Viessmann nudi potrebnu uslugu za sustav 24 sata dnevno. Bilo putem daljinskog pristupa ili putem naših vlastitih servisnih tehničara. Glavni prioritet je zadovoljstvo kupaca!

Prijevoz kotlova Vitomax zahtijeva veliko logističko znanje i iskustvo.

Parni kotlovi

Kompletan asortiman tvrtke Viessmann uključuje niskotlačne i visokotlačne proizvođače pare do 31,5 t/h, kotlove za otpadnu toplinu za visokotlačnu paru i snažne instalacije parnih kotlova do 70 t/h. Savršeno usklađena sistemska tehnika za kontrolu, mjerenje i regulaciju kao i postrojenja loženja, priprema vode, napojni spremnici, dimovodni sustavi, sustavi povrata topline i analiza vode upotpunjavaju ovaj energetski sustav.