Savjet eksperta

Viessmannova rješenja sustava za stambene zgrade

Viessmann za sve energente nudi rješenja sustava po mjeri za primjenu u jednoobiteljskim ili višeobiteljskim kućama. Kompletnu ponudu čine kondenzacijski uređaji za ulje i plin, mikrouređaji za kombiniranu toplinsku i električne energiju (KTE) s PEM gorivim ćelijama i kogeneracijski uređaji.

Ponuda regenerativnih energetskih sustava obuhvaća toplinske solarne instalacije za pripremu pitke vode, podršku grijanju i hlađenje zgrada te posebne kotlove za grijanje na cjepanice, usitnjeno drvo i drvene pelete. Tu su još i hibridni uređaji, toplinske crpke i sustavi ledenih spremnika za iskorištavanje topline iz zemlje, podzemnih voda ili okolnog zraka te fotonaponski i ventilacijski sustavi.

Program proizvoda

Slijedi pregled Viessmannove opsežne palete proizvoda. Kliknite neku od pločica da biste saznali više.

Toplinske crpke

Toplinske crpke prvi su izbor kada se radi o kombinaciji uštede na troškovima grijanja i ekološki prihvatljive proizvodnje topline. Energija koju upotrebljava toplinska crpka dostupna je neograničeno i besplatno iz okoliša. Potpuno razvijen sustav grijanja zahtijeva malu količinu električne energije za pogon i crpku da bi se ta energija iskoristila. Toplinska crpka radi neovisno o fosilnim gorivima i aktivno doprinosi smanjenju emisije CO2, a time i zaštiti klime.

Kotao za kruto gorivo

Uz današnje cijene energenata, grijanje na drva ekonomična je alternativa uzimajući u obzir ukupnu investiciju. Napredna tehnologija društva Viessmann čini grijanje na drva učinkovitim i praktičnim. Viessmann u svom programu pruža fleksibilna rješenja, kao što su dodatno ili kompletno grijanje na cjepanice ili drvene pelete ovisno o vrsti kotla.

Solarna termika

Viessmannovi solarni kolektori zadovoljavaju svaki zahtjev za učinkovitu i ekonomičnu podršku grijanju i pripremu tople vode. U širokoj ponudi pločastih i vakuumskih cijevnih kolektora Viessmann pruža fleksibilna i individualna rješenja za dodavanje solarne instalacije u svako moderno grijanje.

Grijanje na plin

Plinski kondenzacijski grijači, samostojeći uređaji ili srednji kotli za velike količine potrebne topline. Viessmannov program kotlova za grijanje na plin zadovoljava svaki zahtjev za učinkovito i ekonomično plinsko grijanje.

Grijanje na ulje

Naš program uljnih kotlova za grijanje ispunjava sve zahtjeve za učinkovitim i ekonomičnim grijanjem na ulje. Bilo da se upotrebljavaju u obiteljskoj kući ili u maloj stambenoj zgradi. Pokrivaju širok raspon i kada je riječ o različitim učinima te su s učinom do 80 kW idealno pripremljeni za svaku upotrebu.

Pripravljači tople vode

Unutarnja površina pripravljača tople vode u znatnoj mjeri utječe na higijenu zagrijavanje pitke vode. Stoga se Viessmann oslanja na dva koncepta kvalitete: na pocakljenje Ceraprotect za pouzdanu, dugotrajnu zaštitu od korozije u obitelji proizvoda Vitocell 100 i na nehrđajući plemeniti čelik za najviše higijenske zahtjeve u obitelji proizvoda Vitocell 300. U programu spremnika Vitocell možete naći spremnik PTV-a po vlastitoj mjeri i prema vlastitim zahtjevima.

Ventilacija prostora

Viessmannovi sustavi za ventilaciju prostora odlikuju se inovativnom tehnologijom. Dugovječni su, pouzdani i rade vrlo tiho. Uz različitu opremu možete ih na razne načine fleksibilno upotrebljavati u novogradnji ili za modernizaciju postojećih struktura.

Električni sustavi tople vode i grijanja

Praktična priprema tople vode i proizvodnja topline strujom

Pribor

Vitoset je inovativni program pribora koji je savršeno usklađen sa svim drugim Viessmannovim proizvodima i upečatljivo dokazuje Viessmannovu sustavnu kompetenciju.

Rješenja grijanja i sustava za novogradnju i modernizaciju

Iako su zalihe zemnog plina i nafte ograničene, globalna potrošnja sve je veća. Emisije CO₂ griju našu atmosferu i dovode do klimatskih promjena. Oni koji razmišljaju o budućnosti, štedljivo troše fosilna goriva, povećavaju učinkovitost grijanja, hlađenja, ventilacije i proizvodnje struje te što više ulažu u obnovljive energije. Na ovim stranicama možete pronaći sve informacije o grijanju za novogradnju i modernizaciju.