Savjet eksperta

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmannove standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti.

Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih uređaja za štedljivu potporu grijanja.

Jedinstvena regulacija od 1,5 do 2000 kW

Kako zahtjevi za učinkovitim, multivalentnim i lako upravljivim sustavima grijanja rastu, tako regulacija postaje sve važnija: zbog toga Viessmann s Vitotronicom 200/300 sada nudi regulacijski program za svemalekotlove, zidne uređaje, srednje kotlove i dizalice topline.

 

Upravljanje vođeno izbornikom

Upravljanje vođeno izbornikom je jednostavno i intuitivno. Tomu doprinose standardni komandni elementi, veliki, dobro osvijetljen grafički displej s jasnim prikazom teksta u više redaka, kontrastni crno-bijeli prikaz te kontekstualna funkcija pomoći preko tipke „?“. Posebne funkcije, kao što su karakteristične krivulja grijanja, solarni prinos i vremena uključivanja i isključivanja prikazuju se u grafičkom obliku.

Vitotronic 200 simulacijski softver

Uvjerite se sami kako je nova Vitotronic 200 jednostavna za rukovanje i namještanje. Ovdje možete preuzeti simulacijski softver kao exe.datoteku. Radi na osobnim / prijenosnim računalima na kojima je instaliran MS Windows XP / Windows 7.

Pohranite zip-datoteku na svom računalu, raspakirajte datoteku u direktorij Vašeg izbora i pokrenite aplikaciju dvostrukim klikom na raspakiranu datoteku.

Simulaciju ćete završiti tako da desnom tipkom miša kliknete na aplikaciju i odaberete "Exit" ili alternativno kombinacijom tipki "Alt + F4"

Daljinska upravljanja

Daljinska upravljanja novog regulacijskog programa Vitotronic su zbog svog atraktivnog dizajna i bijelog kućišta visokog sjaja prikladna za korištenje u stambenom prostoru.

Zahvaljujući jedinstvenoj filozofiji nove Vitotronic rukovanje je jednostavno i intuitivno te jamče u svakom trenutku brzi pregled grijanja.

Home Automation

Vitocomfort 200 - sustav pametne kuće (smart home)

Od grijanja preko ventilacije, sve do rasvjete: sustav pametne kuće Vitocomfort 200 osigurava smart heating (pametno grijanje) i smart energy (pametnu energiju) u jednom. I, brzo se i jednostavno može instalirati, bez obzir da li u novogradnji ili kod modernizacije.

Aplikacija Vitotrol

Viessmannova aplikacija Vitotrol omogućuje vam upravljanje Viessmannovim grijanjima pomoću regulacije Vitotronic. Rukovanje je jednostavno, intuitivno te je moguće s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. Pored funkcija za upravljanje aplikacija Vitotrol raspolaže s općim i kontekstualnim funkcijama pomoći. Aplikacija Vitotrol može se dobiti za mobilne uređaje s operativnim sustavima iOS ili Android.

Za upravljanje ovom aplikacijom zidni uređaji / mali kotlovi / srednji kotlovi / dizalice topline / kotlovi na drva s Vitotronicom 200 (vrste regulacije vidi pod "Nutzungsvoraussetzungen") moraju se nadopuniti sučeljem Vitocom 100 LAN1 i spojiti na interni DSL router. Konfiguriranje DSL rutera nije nužno.

Uređaji za pripremu tople vode

U programu spremnika Vitocell pronaći ćete upravo onaj spremnik tople vode koji odgovara vašim zahtjevima. ovisno o potrebi za toplom vodom i mogućnostima za instalaciju možete odabrati spremnik tople vode koji se postavlja pored ili ispod uređaja za pripremu tople vode.

  

Higijenska opskrba pitkom vodom

Unutarnja površina spremnika tople vode u velikoj mjeri odlučuje o higijeni zagrijavanja pitke vode. Viessmann se stoga oslanja na dva koncepta kvalitete: na završni sloj od emajla Ceraprotect za sigurnu i trajnu zaštitu od korozije u seriji Vitocell 100 te na nehrđajući oplemenjeni čelik za najviše higijenske zahtjeve u seriji Vitocell 300.

Informacije o proizvodu

Izmjenjivači topline

 • za zagrijavanje vode u bazenima
 • za prihvatne postaje mreža za opskrbu toplinom,
 • za razdvajanje sustava u postrojenjima grijanjima s podnim grijanjem,
 • za zagrijavanje pitke vode i za solarne uređaje
 • za proizvodnju topline za grijanje u kombinaciji s parnim grijanjima

Vitoset – kompletan pribor

S Viessmannovim programom Vitoset iz jedne ruke dobivate sve komponente potrebne kako biste kuću u potpunosti opremili tehnikom grijanja. Vaša prednost: sve međusobno odgovara te se sve sa samo jednim sustavom može realizirati prema vašim individualnim željama. Usto se vaše ideje brzo i sigurno mogu pretvoriti u stvarnost jer svi dijelovi vašem Viessmannovom stručnom partneru brzo i izravno stoje na raspolaganju te su najviše kvalitete.

Ono što povezuje sve komponente iz Viessmannovog opsežnog programa dodatnog pribora je korištenje visokokvalitetnih, ispitanih materijala te savršena obrada - na taj je način zajamčeno da ćete doista dobiti sigurno i pouzdano rješenje.

Vitoset – inovativna tehnologija kod koje su sve komponente savršeno usklađene. Pitajte Viessmannovog stručnog partnera u vašoj blizini - rado će vas savjetovati o velikom broju mogućih primjena Vitoseta.

 

Skladištenje goriva

 • Spremnici loživog ulja, 620 do 1500 litara
 • Pribor za spremnike za loživo ulje
 • Filtar za ulje
 • Skladištenje peleta

Proizvodnja topline

 • Membranske ekspanzijske posude za zatvorena   grijanja, boja: Vito srebrna, posude od 25 do 140 litara i u čisto bijeloj boji (RAL 9010)
 • Zaporni elementi, sigurnosni ventili, odzračivanje
 • Mali uređaji za omekšavanje vode
 • Sustavi dimnih plinova od oplemenjenog čelika, s jednom i dvije stijenke

Priprema tople vode

 • Filtar za pitku vodu
 • Ekspanzijske posude za instalaciju pitke vode
 • Uređaji za omekšavanje vode
 • Cirkulacijske crpke
 • Membranski sigurnosni ventili za zatvorene uređaje za pripremu tople vode
 • Moduli svježe vode za pripremu tople vode prema principu protočnog bojlera

Raspodjela topline

 • Zaporni elementi, nepovratni ventili
 • Hidrauličke skretnice
 • Miješalice za grijanje
 • Optočne crpke
 • Međuspremnici vode za grijanje

Predaja topline

 • Univerzalni, pločasti, kupaonski radijatori te specifičan pribor
 • Pribor za radijatore
 • Sustavi podnog grijanja

Program upravljanja za srednje i velike kotlove - ekonomično upravljanje energijom za sve veličine sustava

Viessmann nudi savršeno usklađena rješenja, od jednog kotla do upravljanja s više kotlova s ​​centralnim upravljačkim ormarem. Regulacijski sustav Vitotronic elektronički je sustav upravljanja za ekonomičan i siguran rad sustava grijanja - primjeran u ugradnji, radu i održavanju.

Široki regulacijski program dostupan je za srednje i velike kotlove. Uz integrirane regulacije, na primjer s plinskim kondenzacijskim kotlom Vitocrossal 300 (CM3C), postoje i inačice koje se mogu ugraditi na gornju stranu kotla.