Savjet eksperta

Plinski niskotemperaturni kotao za grijanje do 2000 kW – posebnosti i modeli

Zatražite savjetovanje

Proizvodnja topline za stambena i komercijalna područja čini oko 40 posto ukupne potrošnje energije u zapadnim industrijaliziranim zemljama. To ujedno znači golem potencijal uštede koji treba iskoristiti pomoću moderne tehnike grijanja. Visokoučinkoviti sustavi grijanja, uključujući plinske niskotemperaturne kotlove tvrtke Viessmann već se upotrebljavaju diljem svijeta, ne samo u brojnim kućanstvima, već i u mnogim velikim projektima.

Od povijesnih spomenika preko visokoučinkovitih industrijskih objekata do velikih stambenih i poslovnih područja: tvrtka Viessmann uvijek ima prava inovativna rješenja za grijanje spremna za širok raspon izazova. Održivom i pažljivom upotrebom rezervi energije sustavi grijanja aktivno doprinose zaštiti klime.

Plinski niskotemperaturni kotao Vitoplex 300 s višeslojnom konvekcijskom ogrjevnom površinom

Tvrtka Viessmann razvila je nekoliko plinskih niskotemperaturnih kotlova za primjenu u velikim zgradama, komercijalnim i industrijskim objektima. U njih među ostalim spada Vitoplex 300. On kao kotao s troprolaznim sustavom sa svojim iskušanim višeslojnim konvekcijskim ogrjevnim površinama od Triplex cijevi osigurava posebno ekonomičan i pouzdan rad s malim sastojkom štetnih plinova. Višeslojne ogrjevne površine uređaja Vitoplex 300 sastoje se od čeličnih cijevi koje su gurnute jedna u drugu i pritisnute jedna za drugu u svrhu provođenja topline. Unutarnja cijev sa svojim uzdužnim rebrima čini grijaću površinu koja je 2,5 puta veća od glatkih cijevi.

Standardni kotao za plin za različite zahtjeve

Raznolikost asortimana Vitoplex koji se razlikuje po tehnologiji i cijeni u stupnjevima 300 i 200 osigurava dostupnost pravog rješenja za svaku potrebu i svaki proračun. Svi oni imaju jedno zajedničko: vrhunsku kvalitetu po kojoj je tvrtka Viessmann poznata. Vitorond 200 dolazi u obzir kada se plinski standardni kotao mora pričvrstiti na mjesto postavljanja u sastavnim dijelovima u teškim prostornim uvjetima.

Vitorond 200: fleksibilna montaža

u starijim zgradama pogotovo je često ograničen prostor što znatno otežava montažu. Plinski niskotemperaturni kotao za grijanje Vitorond 200 ima odgovor na takve probleme. Kod ovog sekcijskog kotla od lijevanog željeza, segmenti se mogu pojedinačno transportirati u kotlovnicu. Ako postoje sve komponente, plinski niskotemperaturni kotao može se lako i jednostavno sastaviti na licu mjesta pomoću alata za prešanje.

Grijaća površina Eutectoplex za visoku pogonsku sigurnost i dugotrajno korištenje

Vitorond 200 segmenti lijeva sastoje se od eutektičog specijalnog sivog lijeva s homogenom strukturom. Fino formiranje grafitnih lamela i visoka čistoća materijala specijalnog sivog lijeva s niskim sadržajem fosfora povećavaju elastičnost. Materijal, oblik i geometrija lijevanih segmenata osiguravaju ravnomjerno hlađenje u kalupu tijekom proizvodnje. Time se već od samog početka sprječavaju naprezanja u strukturi. Rezultat: visoka pogonska sigurnost i dugotrajna upotreba.

Kotao s troprolaznim sustavom niskih emisija

Na kraju komore izgaranja plinovi izgaranja struje prema naprijed kroz četiri prolaza ogrjevnih plinova smještena simetrično oko komore izgaranja i zatim preko prednjeg segmenta ulaze u četiri kolektora trećeg prolaza ogrjevnog plina. Sa stražnje strane kotla četiri ohlađene struje ogrjevnog plina odvode se u dimnjak preko priključka dimnih plinova. Troprolazna konstrukcija smanjuje vrijeme zadržavanja ogrjevnih plinova u području visoke reakcijske temperature i time smanjuje emisiju dušika.

Pregled proizvoda: niskotemperaturni plinski kotao

Opsežan kompletni asortiman uključuje učinkovite energetske sustave za ekonomičnu opskrbu toplinom pomoću prirodnog plina. Ovdje će svatko pronaći rješenje točno prilagođeno njegovim potrebama, kako u pogledu zahtjeva tehnologije gradnje, tako i u pogledu željene udobnosti i proračuna.