Savjet eksperta

O Viessmannu

Grupa Viessmann je jedan od vodećih međunarodnih proizvođača rashladnih i energetskih rješenja.

Sustavi grijanja

Industrijski sustavi

 

Portret Viessmann Group

Grupa Viessmann je jedan od vodećih međunarodnih proizvođača rashladnih i energetskih rješenja. Obiteljska tvrtka osnovana 1917. zapošljava oko 12.300 zaposlenika, čiji promet grupe iznosi 2,65 milijardi eura.

Sa 22 proizvodna pogona u 12 zemalja, s 68 predstavništva u 31 zemlji i širom svijeta 120 prodajnih podružnica Viessmann je međunarodno usmjeren. 56 posto prometa otpada na inozemstvo.

Viessmann Hrvatska

Viessmann d.o.o. Hrvatska sastavni je dio Viessmann Grupe, jednog od najznačajnijih proizvođača tehnike grijanja.

U Hrvatskoj smo prisutni od ljeta 1997.g., kada je poslovnica Viessmann d.o.o. Hrvatska osnovana. Od tada smo razvili široku mrežu prodaje i servisa, a možemo se pohvaliti i sa svojom Viessmann Akademijom u kojoj se godišnje školuje više od tisuću servisera, projektanata i stručnih trgovaca. U sjedištu tvrtke 2018. g. uredili smo školsku kotlovnicu za potrebe školovanja naših partnera i svih zainteresiranih strana za Viessmann energetske sustave. 

Viessmann Predstavništvo Bosna i Hercegovina

Tvrtka Energo Design d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu predstavništvo je tvrtke Viessmann d.o.o. Hrvatska u Bosni i Hercegovini. Tvrtka Energo Design već preko 15 godina nudi podršku pri projektiranju, prodaju te podršku ovlaštenim servis tvrtkama za Viessmann opremu.  

Film o tvrtki

Napomena: Video je na njemačkom jeziku. Za podnaslov na hrvatskom jeziku potrebno je kliknuti desno dolje na kotačić za postavke, uključiti titl na njemačkom jeziku te aktivirati automatsko prevođenje na hrvatski jezik.

Allendorf? – Možeš ti to.

Napomena: Video je na njemačkom jeziku. Za podnaslov na hrvatskom jeziku potrebno je kliknuti desno dolje na kotačić za postavke, uključiti titl na njemačkom jeziku te aktivirati automatsko prevođenje na hrvatski jezik.

Viessmann kompletna ponuda

Viessmann kompletna ponuda nudi individualna rješenja s učinkovitim sustavima za sva područja primjene i za sve energente u rasponu učina od 1,5 do 120.000 kW.Kompletna ponuda obuhvaća zidne kondenzacijske uređaje od 1,9 do 150 kW i podne kondenzacijske kotlove od 1,9 do 6.600 kW kao i kogeneracijska postrojenja od 1,0 do 530 kWel odn. 5,3 do 660 kWth.

Ponuda sustava na obnovljive izvore energije obuhvaća solarne uređaje s pločastim i vakumskim cijevnim kolektorima za pripremu tople vode, podršku grijanju i solarno hlađenje zgrade, specijalne kotlove i ložišna postrojenja od 2,4 kW do 50 MW za cjepanice, sječku i pelete, dizalice topline od 1,7 do 2.000 kW za korištenje topline iz zemlje, podzemne vode ili okolnog zraka kao i fotonaponske sustave.

Ali Viessmann i za lokalne toplane i bioenergetska sela nudi sve iz jedne ruke – od prvih studija izvodljivosti i detaljnih projekata preko isporuke svih potrebnih komponenata poput bioplinskih postrojenja, uređaja za proizvodnju topline, kogeneracijskih postrojenja, instalacija za toplinu zemlje i postaja za predaju u stanove pa sve do gradnje i puštanja u pogon.

A područje rashladne tehnike grupa Viessmann pokriva opsežnim asortimanom proizvoda u području prostorija kontroliranih na bazi temperature, snažnih rashladnih ćelija i agregata, rashladnim rješenjima za maloprodaju namirnica te dodatnog pribora i usluga.