Portret Viessmann Group

Grupa Viessmann je jedan od vodećih međunarodnih proizvođača rashladnih i energetskih rješenja. Obiteljska tvrtka osnovana 1917. zapošljava oko 12.300 zaposlenika, čiji promet grupe iznosi 2,65 milijardi eura.

Sa 22 proizvodna pogona u 12 zemalja, s 68 predstavništva u 31 zemlji i širom svijeta 120 prodajnih podružnica Viessmann je međunarodno usmjeren. 56 posto prometa otpada na inozemstvo.

> Tvrtka (PDF 1 MB)

> Kronika tvrtke (PDF 2 MB)

Viessmann Hrvatska

Viessmann d.o.o. Hrvatska sastavni je dio Viessmann Grupe, jednog od najznačajnijih proizvođača tehnike grijanja.

U Hrvatskoj smo prisutni od ljeta 1997.g., kada je poslovnica Viessmann d.o.o. Hrvatska osnovana. Od tada smo razvili široku mrežu prodaje i servisa, a možemo se pohvaliti i sa svojom Viessmann Akademijom u kojoj se godišnje školuje više od tisuću servisera, projektanata i stručnih trgovaca. U sjedištu tvrtke 2018. g. uredili smo školsku kotlovnicu za potrebe školovanja naših partnera i svih zainteresiranih strana za Viessmann energetske sustave. 

Viessmann Predstavništvo Bosna i Hercegovina

Tvrtka Energo Design d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu predstavništvo je tvrtke Viessmann d.o.o. Hrvatska u Bosni i Hercegovini. Tvrtka Energo Design već preko 15 godina nudi podršku pri projektiranju, prodaju te podršku ovlaštenim servis tvrtkama za Viessmann opremu.  


Film o tvrtki

Da biste aktivirali video, kliknite na gumb za reprodukciju. Napominjemo da se prikazom videozapisa podaci prenose na YouTube. Za detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Viessmann film o tvrtki
100 godina Viessmanna! Počinjemo novo stoljeće u kojem ćemo se i dalje zalagati za održivost i dati svoj doprinos očuvanju životnih temelja za buduće generacije. Viessmann film o tvrki (2:30) Pogledajte sada!

Vrijednosti marke

više o vrijednostima marke
Zaštita klime

Zaštita klime

Energetski menadžment

Energetski menadžment


Allendorf? – Možeš ti to.

Da biste aktivirali video, kliknite na gumb za reprodukciju. Napominjemo da se prikazom videozapisa podaci prenose na YouTube. Za detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Allendorf? - Možeš ti to.
Allendorf –mjesto gdje možeš raditi za Viessmann. To možete učiniti ovdje:
nachhaltigkeit.jpg

Živimo održivost

Kao obiteljska tvrtke Viessmann je poznat ne samo za društvenu odgovornost, već i po odgovornosti za buduće generacije tako da je održivost već sastavni dio korporativne filozofije.Održivost koja se živi za Viessmann znači uskladiti ekonomiju, ekologiju i društvenu odgovornost u čitavom poduzeću tako da zadovolje današnje potrebe bez negativnog utjecana na životne osnove budućih generacija.

Kao pionir u području ekologije i tvrtka koja u branši grijanja određuje tempo, Viessmann desetljećima već isporučuje energetski posebno učinkovite sustave grijanja za ulje i plin, solarne sustave, ložišna postrojenja za drvo i dizalice topline s malim emisijama štetnih tvari. Mnoge Viessmannove novine i razvoji smatraju se prekretnicama u tehnici grijanja.

Viessmann kompletna ponuda

Viessmann kompletna ponuda nudi individualna rješenja s učinkovitim sustavima za sva područja primjene i za sve energente u rasponu učina od 1,5 do 120.000 kW.Kompletna ponuda obuhvaća zidne kondenzacijske uređaje od 1,9 do 150 kW i podne kondenzacijske kotlove od 1,9 do 6.600 kW kao i kogeneracijska postrojenja od 1,0 do 530 kWel odn. 5,3 do 660 kWth.

Ponuda sustava na obnovljive izvore energije obuhvaća solarne uređaje s pločastim i vakumskim cijevnim kolektorima za pripremu tople vode, podršku grijanju i solarno hlađenje zgrade, specijalne kotlove i ložišna postrojenja od 2,4 kW do 50 MW za cjepanice, sječku i pelete, dizalice topline od 1,7 do 2.000 kW za korištenje topline iz zemlje, podzemne vode ili okolnog zraka kao i fotonaponske sustave.

Ali Viessmann i za lokalne toplane i bioenergetska sela nudi sve iz jedne ruke – od prvih studija izvodljivosti i detaljnih projekata preko isporuke svih potrebnih komponenata poput bioplinskih postrojenja, uređaja za proizvodnju topline, kogeneracijskih postrojenja, instalacija za toplinu zemlje i postaja za predaju u stanove pa sve do gradnje i puštanja u pogon.

A područje rashladne tehnike grupa Viessmann pokriva opsežnim asortimanom proizvoda u području prostorija kontroliranih na bazi temperature, snažnih rashladnih ćelija i agregata, rashladnim rješenjima za maloprodaju namirnica te dodatnog pribora i usluga.


Program proizvoda

infocenter.jpg

Sveobuhvatna ponuda usluga

Kompletna ponuda Viessmanna obuhvaća i široku paletu pratećih usluga. Tako primjerice Viessmann Akademija montažerima, projektantima, arhitektima, društvima za gradnju stanova, tehničkim obrazovnim ustanovama, ali i vlastitim djelatnicima nudi opsežan program školovanja i stručnog usavršavanja. Na taj način vodimo računa o potrebi za daljnjom kvalifikacijom naših partnera na tržištu koja proizlazi iz strukturne promjene na tržištu topline pa sve do tehnologija za učinkovitost i sustave obnovljivih energija te time povezanog proširenja tehnološkog spektra. Svake godine 92.000 stručnjaka iz čitavog svijeta sudjeluje u programima za stručno usavršavanje koje provodi Viessmann akademija.

Viessmann ponuda usluga obuhvaća pored toga i pomoć Tehničke službe, ponudu odgovarajućeg softvera, podršku kroz promidžbu i mjere za poticanje prodaje te jednostavan sustav informacija i naručivanja koji neprekidno putem interneta stoji na raspolaganju.

Energetski i stručni forumi

Visoko rangirani stručnjaci iz područja energetike i zaštite klime redovito se sastaju na energetskim i stručnim forumima Viessmannove akademije kako bi raspravljali i razmijenili svoja iskustva. Od prvog skupa 2008.godine dosad je na tim forumima sudjelovalo otprilike 2.500 naših tržišnih partnera – specijalizirani obrtnici i montažeri isto kao i projektanti, arhitekti i inženjeri. To pokazuje da postoji velika potreba za stručnim informacijama i objašnjenju političkih i tehnoloških povezanosti.

Na tim skupovima renomirani stručnjaci iz politike, znanosti i tehnike grijanja predstavljaju svoja viđenja, ukazuju na moguća rješenja i tijekom rasprava odgovaraju na sva pitanja.

foren.jpg
ueberreichung_stiftungsurkunde.jpg

Viessmann Allendorf zaklada: prihvaćanje odgovornosti

Viessmann prihvaća svoju društvenu i socijalnu odgovornost te se, slijedeći ovo načelo poduzeća, angažira u području znanosti, umjetnosti, kulture i socijalnih pitanja. Za poticanje projekata u Njemačkoj i na međunarodnoj razini se svako godine daju donacije šesteroznamenkaste visine.

Kako bi se taj raznovrsni angažman postavio na jedinstvenu osnovu te kako bi se osigurao njegov kontinuitet i u budućnosti, osnovana je zaklada „Viessmann Allendorf Stiftung“. U kolovozu 2010. godine je predsjednik zemaljske direkcije dr. Walter Lübcke dr. Martinu Viessmannu predao ispravu o osnivanju zaklade.

magazin aktuell

Viessmann magazin za sve djelatnike i prijatelje Viessmann Werke

na Download
Auszeichnungen

Nagrade

Nagrade i odlikovanja za tvrtku i proizvode

Certifikati

Ovdje ćete pronaći sve informacije o certificiranju

Infos & Download
Messen

Sajmovi

Informirajte se o tehnici grijanja i hlađenja orijentiranim prema budućnosti

Start_Landebahn.jpg

Zračna luka Allendorf (Eder)

Zračna luka Allendorf (Eder) izgrađena je 1966. godine i 2005. godine kompletno modernizirana tako da danas ispunjava sve zahtjeve koje se postavljaju pred modernu poslovnu zračnu luku. Pored toga, zračna luka služi aeroklubu Ederbergland kao baza koji je posebno koristan za rad s mladima.