Savjet eksperta

O Viessmannu

Viessmann je jedan od vodećih međunarodnih proizvođača rashladnih i energetskih rješenja.

Sustavi grijanja

Industrijski sustavi

 

Viessmann portret

Osnovani 1917. kao proizvođač tehnike grijanja, a sada dio Carriera, danas smo jedan od vodećih svjetskih pružatelja učinkovitih rješenja za klimatizaciju (grijanje, voda i kvaliteta zrak) i rješenja s obnovljivim izvorima energije.

Sa 22 proizvodna pogona u 12 zemalja, s 68 predstavništva u 31 zemlji i širom svijeta 120 prodajnih podružnica Viessmann je međunarodno usmjeren, 56 posto prometa otpada na inozemstvo.

Viessmann Hrvatska

Viessmann d.o.o. Hrvatska sastavni je dio Viessmann Climate Solutions.

U Hrvatskoj smo prisutni od ljeta 1997.g., kada je poslovnica Viessmann d.o.o. Hrvatska osnovana. Od tada smo razvili široku mrežu prodaje i servisa, a možemo se pohvaliti i sa svojom Viessmann Akademijom u kojoj se godišnje školuje više od tisuću servisera, projektanata i stručnih trgovaca. U sjedištu tvrtke 2018. g. uredili smo školsku kotlovnicu za potrebe školovanja naših partnera i svih zainteresiranih strana za Viessmann energetske sustave.  

Viessmann Predstavništvo Bosna i Hercegovina

Tvrtka Energo Design d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu predstavništvo je tvrtke Viessmann d.o.o. Hrvatska u Bosni i Hercegovini. Tvrtka Energo Design već preko 15 godina nudi podršku pri projektiranju, prodaju te podršku ovlaštenim servis tvrtkama za Viessmann opremu.    

Viessmann kompletna ponuda

Viessmann kompletna ponuda nudi individualna rješenja s učinkovitim sustavima za sva područja primjene i za sve energente u rasponu učina od 1,5 do 120.000 kW. Kompletna ponuda  obuhvaća zidne kondenzacijske uređaje od 1,9 do 150 kW i podne kondenzacijske kotlove od 1,9 do 6.600 kW kao i kogeneracijska postrojenja od 1,0 do 530 kWel odn. 5,3 do 660 kWth.

Ponuda sustava na obnovljive izvore energije obuhvaća solarne uređaje s pločastim i vakumskim cijevnim kolektorima za pripremu tople vode, podršku grijanju i solarno hlađenje zgrade, specijalne kotlove i ložišna postrojenja od 2,4 kW do 50 MW za cjepanice, sječku i pelete, dizalice topline od 1,7 do 2.000 kW za korištenje topline iz zemlje, podzemne vode ili okolnog zraka kao i fotonaponske sustave.

Ali Viessmann i za lokalne toplane i bioenergetska sela nudi sve iz jedne ruke – od prvih studija izvodljivosti i detaljnih projekata preko isporuke svih potrebnih komponenata poput bioplinskih postrojenja, uređaja za proizvodnju topline, kogeneracijskih postrojenja, instalacija za toplinu zemlje i postaja za predaju u stanove pa sve do gradnje i puštanja u pogon.