Savjet eksperta

Hibridno grijanje – energetska mješavina koja je spremna za budućnost

Zatražite savjet

Hibridni sustavi iz Viessmanna kombiniraju dva izvora energije: moderan kondenzacijski kotao za plin ili ulje i dizalicu topline za besplatnu toplinu iz okoliša. Inteligentno upravljanje energijom Hybrid Pro Control omogućuje automatski odabir najjeftinijeg i najučinkovitijeg načina rada.

Hibridni sustav nudi najveću moguću slobodu

Što se tiče energije i grijanja, postoji mnogo mogućih rješenja i nije lako odlučiti se za jedan ili drugi sustav grijanja. Jedino što je sigurno jest da su cijene fosilnih goriva i električne energije dugoročno podložne velikim oscilacijama. Dobro je ako se ne morate posvetiti samo jednom izvoru energije za grijanje, već se možete osloniti na buduću sigurnost s hibridnim sustavom.

Hibridni sustav kombinira dva neovisna proizvođača topline: plinski ili uljni kondenzacijski kotao s dizalicom topline na električnu energiju koja crpi energiju iz zraka ili vode. Ova kombinacija energije kombinira "obnovljive" s "visoko učinkovitim" i nudi najveću moguću slobodu korištenja jeftinijeg izvora energije. Ovisno o konkretnoj situaciji, upravljanje odabire najjeftiniji ili najučinkovitiji način rada.

Visoko učinkovito i obnovljivo u isto vrijeme

Visoka učinkovitost Viessmann dizalica topline nije samo faktor uštede. Obnovljiva toplina iz okoliša štedi dragocjene resurse i također smanjuje emisije CO₂. U kombinaciji s Viessmannovim kondenzacijskim kotlom visoke učinkovitosti, uvijek se možete osloniti na štedljiv i štedljiv rad.

Na taj način postižete optimalnu kombinaciju obnovljivih energija i konvencionalnih izvora energije kada je potrošnja u pitanju. Inteligentni Hybrid Pro Control donosi odluke neovisno i automatski, tako da je uvijek odabran optimalni generator topline.

Hybrid Pro Control – Inteligentni energetski menadžer    

Obično se sustavi grijanja upravljaju na temelju sobne ili vanjske temperature. Inteligentni upravitelj energije Hybrid Pro Control razmišlja unaprijed i regulira sustav promjenjivim postavkama. Možete ih definirati pojedinačno i promijeniti u bilo kojem trenutku:

 • Cijene energije
 • Emisije CO₂
 • Korištenje vlastite električne energije
 • Energetska učinkovitost
 • Potreba za toplinom
Hybrid Manager Hybrid Pro Control

Prava energetska mješavina za učinkovit rad

Zahvaljujući Hybrid Pro Control, upravljački sustav detektira, na primjer, do kada dizalica topline može sama pokriti sve potrebe za toplinom. Ako su premašene, potrebna joj je podrška modula kondenzacijske vrijednosti. Hybrid Pro Control automatski određuje ovu točku u vremenu i reagira u skladu s tim: na temelju trenutno unesenih energetskih troškova za struju i plin ili naftu, izračunava koji se izvor energije trenutno može najučinkovitije koristiti. Ali Hybrid Pro Control uvijek pazi na učinkovitost cijelog sustava. Ako je jedan od generatora topline nepovoljniji od drugog prema odabranoj referentnoj vrijednosti, isti se isključuje.

Hybrid Pro Control

Udoban rad prema vašim zamislima

Imate izbor: hibridni sustav može raditi na način koji štedi resurse ili optimizira troškove. Jednostavno postavite: Hybrid Pro Control pobrinut će se za ostalo.

 1. Ekonomičan rad
  Ne može biti ekonomičnije: u ekonomičnom načinu rada može se uštedjeti do 40 posto troškova grijanja, ovisno o cijeni energije i dizajnu sustava.

 2. Ekološki rad
  U ovoj postavci sustav radi s najnižim emisijama CO₂ po kWh proizvedene toplinske energije. Bez obzira je li odabran ekonomičan ili ekološki način rada, funkcija “comfort mode” aktivira prioritet za pripremu tople vode.

Iskoristite ove prednosti

U budućnosti ćete uvijek grijati svoj kućni hibrid s najjeftinijom dostupnom energijom.
Već ste danas spremni za tržište električne energije budućnosti (spremni za SmartGrid).
Postoje hibridni uređaji za rad na plin ili ulje te za naknadnu ugradnju, ovisno o odgovarajućim zahtjevima.
Potpuno montažni sustav na malom prostoru
Najbolja ErP ocjena: A++

S aplikacijom ViCare korisnici uvijek imaju sustav grijanja na oku i mogu ga kontrolirati i dok su u pokretu.  

Film govori više od 1000 riječi

Ima korisnika koji su se već odlučili za plinski hibridni uređaj tvrtke Viessmann i sretni su zbog neovisnosti o cijenama energije i političkim uvjetima. Saznajte kako funkcionira hibridno grijanje.