Savjet eksperta

Toplovodni kotlovi za industrijsku, komercijalnu i komunalnu uporabu

Zatražite savjetovanje
Visokotlačni proizvođač vrele vode Vitomax LW u toplani Gräfelfing

Opskrba toplinom koja štedi energiju i ima niske emisije, kao i visoka pogonska sigurnost i raspoloživost instalacija ključni su zahtjevi za proizvodne pogone i industrijska postrojenja. Za koncepte kotlovnica prema potrebama moraju se uzeti u obzir individualne specifikacije za rješenja sustava po mjeri. Za to su potrebni kompetentni savjeti, sveobuhvatan raspon usluga i proizvoda koji osiguravaju ekonomičnu proizvodnju topline za budućnost.

Toplovodni kotlovi Vitomax svojim dizajnom i opremom nude najbolje uvjete za to. Brojni detalji toplovodnih kotlova Vitomax i dugogodišnje iskustvo u izradi velikih i industrijskih kotlova jamče visoku kvalitetu, pogonsku sigurnost i dugi vijek trajanja. Stručnjaci za kotlovsku tehnologiju i lokalni partneri rade s klijentom na planiranju sustava prilagođenog potrebama s najvišom razinom učinkovitosti.

Kotlovska tehnologija tvrtke Viessmann osvaja svojom kvalitetom, učinkovitošću, održivošću i uslugom!

Vodik do 100 posto

Tijekom kemijskih procesa poput proizvodnje klora i drugih industrijskih procesa, većina plinovitog vodika ispušta se u atmosferu neiskorištena. Ekonomično i učinkovito rješenje je upotreba kotlova Vitomax koji uz odgovarajuće plamenike mogu raditi i s do 100 posto vodika. Tako se uz instalirani učin kotla od 1 MW godišnje emisija CO₂ može smanjiti za >400 tona.

Toplovodni kotlovi

Cjeloviti asortiman tvrtke Viessmann uključuje niskotlačne i visokotlačne proizvođače vrele vode s učinom do 22 MW, kotlove za otpadnu toplinu za visokotlačnu vrelu vodu i visokoučinkovite instalacije proizvođača vrele vode do 44 MW. Savršeno usklađena sistemska tehnika za kontrolu, mjerenje i regulaciju, kao i postrojenja loženja, sustavi za održavanje tlaka, crpke, armature, sustavi povrata topline i dimovodni sustavi upotpunjuju energetski sustav.