Savjet eksperta
Vitomax LW

Niskotlačni proizvođač vrele vode

Područje učina: 0,65 do 22,0 MW

Područje učina: 0,65 do 22,0 MW
Velika učinkovitost iznad 95,5 %
H2-ready 100 %
Moguća razna goriva

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera
Niskotlačni proizvođač vrele vode

Područje učina: 0,65 do 22,0 MW

Velika učinkovitost

S više od 95,5 %

H2-ready

Pogon s do 100 % vodika

Moguća razna goriva

Kao što su vodik, zemni plin, lož ulje, teško ulje, bio plin, bio ulja i još mnogo toga

Radni tlak

6, 10, 16 bar

Kutna sidra postavljena u parovima

Smanjivanje naprezanja u sastavnom dijelu

Optimalne geometrije plamene cijevi

Za izgaranje s niskom emisijom

Maksimalni testni intervali i jednostavnost servisiranja

Zahvaljujući dovoljnom broju otvora za pregled i pristup

Upotreba u proizvodnoj industriji

Može se upotrijebiti u raznim industrijama

Vitomax LW Niskotlačni proizvođač vrele vode od 0,65 do 22,0 MW za komercijalnu upotrebu

Vodik do 100 posto

U kemijskim procesima, poput proizvodnje klora i drugih industrijskih procesa, većina plinovitog vodika ispušta se u atmosferu neiskorištena. Ekonomično i učinkovito rješenje je upotreba kotlova Vitomax koji uz odgovarajuće plamenike mogu raditi i s do 100 posto vodika. Tako se uz instalirani učin kotla od 1 MW godišnje emisija CO₂ može smanjiti za >400 tona.

Svojstva proizvoda

Energetski štedljiva opskrba toplinom s malim sastojkom štetnih plinova kao i visoka radna pouzdanost i raspoloživost instalacija osnovni su zahtjevi za centrale grijanja u velikim zgradama i industrijskim postrojenjima. Uređaji Vitomax LW su niskotlačni proizvođači tople vode za temperature polaznog voda ≤ 110 °C i dopušteni radni tlak od 6, 10 ili 16 bara.

Kotao s troprolaznim sustavom odlikuje se niskim opterećenjem komore za izgaranje koja ima izgaranje s malim sastojkom štetnih tvari i nisku emisiju dušičnih oksida. U plinskom pogonu u serijama s niskom emisijom NOx, emisije NOx niže su od 70 mg/Nm3, a u uljnom pogonu od 150 mg/Nm3.

Dizajn s malim naprezanjem i optimiranim potrebnim prostorom osigurava dobru samocirkulaciju i sigurno odvođenje topline. Nisu potrebne dodatne pumpe kotla kao kod uređaja Vitomax HW što znatno pojednostavljuje hidrauličko povezivanje. Optimalna konstrukcija grijaće površine i dimovodne cijevi osigurava male otpore na strani vrućeg plina.

Svi niskotlačni generatori tople vode Vitomax LW prikladni su za izgaranje do 100 % vodika ako se poštuju naši okvirni uvjeti za upotrebu H2.

Nove centrale grijanja za industrijske i gospodarske pogone često moraju biti spremni za pogon u kratkom vremenskom razdoblju da bi mogli isporučiti toplinu na vrijeme. Ovo se posebno odnosi na sanaciju ili modernizaciju kada se instalacija zamijeni tijekom tekućeg pogona. Ovdje se korisnik instalacije može osloniti na provjerenu i pouzdanu tehnologiju tvrtke Viessmann.

Niskotlačni proizvođač vrele vode Vitomax LW u velikom kotlovskom sustavu nudi visok stupanj sigurnosti planiranja i proračuna. Uz zahtjeve za najvišom kvalitetom i fleksibilnošću, sve su komponente pouzdano međusobno usklađene. Primjerice s unaprijed montiranom opremom za zaštitu od 110 °C. Kao pribor dostupni su izmjenjivači topline dimni plin/voda za grijanje i kondenzaciju koji povećavaju učinkovitost kotla na preko 95,5 posto. Nadalje, dostupna su povišenja temperature povratnoga voda, održavanja tlaka i komponente ispušnih plinova.

U trajnom pogonu proizvođači vrele vode Vitomax osvajaju lakim servisiranjem zahvaljujući vodeno hlađenoj čahuri plamenika koja se ne troši i koja je dostupna na zahtjev te stražnjem pregibu bez obzidavanja. Ovo eliminira proces sušenja za obzidavanja, što značajno smanjuje vrijeme puštanja u pogon i servisiranja. Opteretiv pokrov kotla olakšava montažu i održavanje te štiti toplinsku izolaciju od oštećenja.

  • Industrija hrane
  • Industrija gnojiva
  • Industrija građevinskih materijala
  • Industrija papira
  • Industrija pića
  • Kemijska industrija
  • Farmaceutska industrija
  • Bolnice
  • Rafinerije
  • Lokalne toplinske mreže i mreže daljinskog grijanja

*Slika je primjer, moguća odstupanja u slučaju narudžbe!