Savjet eksperta
Aplikacija ViGuide

Servisna aplikacija za stručne partnere

Nadzirite sve instalacije vaših korisnika na daljinu, bez obzira gdje se upravo nalazite. Kao centralni alat za upravljanje ViGuide je neizostavan dio vaše kutije s alatom.

Daljinski nadzor
Hitna intervencija
Web aplikacija ili aplikacija za preuzimanje
Prikaz karte za bolje planiranje rute


ViGuide vas brzo i jednostavno povezuje s vašim korisnicima. 

Nadzirite svoje online instalacije na daljinu i rješavajte probleme čim se pojave. Kao web i mobilna aplikacija ViGuide je dostupan s bilo kojeg mjesta, bilo kada i na većini uređaja.

Omogućuje vam da učinkovitije obavljate niz važnih zadataka, proširite ponudu usluga za svoje korisnike i povećate zadovoljstvo korisnika. Sve što vam je potrebno je instalacija grijanja s priključenim gatewayom (Vitoconnect ili nova elektronička platforma) i korisnik koji koristi aplikaciju za pametni telefon ViCare.

Vaši korisnici mogu biti sigurni da uvijek imate digitalni nadzor nad njihovim sustavom i osiguravate njegov optimalan rad te da možete brzo riješiti moguće probleme, ponekad i prije nego što se pojave.

Radi i na daljinu i na licu mjesta. Radi na mnogim vašim omiljenim uređajima. Radi za sve slučajeve primjene. Softver koji raste s vašim poslovanjem.

Tako ViGuide postaje vaš najvažniji alat za sve digitalne usluge!

Video: Digitalni Viessmann ekosustav za partnere

Napomena: Video je na njemačkom jeziku. Za podnaslov na hrvatskom jeziku potrebno je kliknuti desno dolje na kotačić za postavke, uključiti titl na njemačkom jeziku te aktivirati automatsko prevođenje na hrvatski jezik.

Paketi

ViGuide stavlja moć podataka u vaše ruke i omogućuje vam da s manje postignete više. S novim Plus i Pro paketima proširite svoje mogućnosti izvan okvira osnovnog nadzora, upravljanja i dijagnoze greške.

Na stranici viguide.viessmann.com nalazi se potpuni popis dostupnih funkcija.

Besplatno puštanje u pogon, zamjena rezervnih dijelova, daljinski nadzor i osnovne regulacije za sve vaše spojene instalacije grijanja.

Paket za jednokratnu upotrebu pruža uvide na temelju podataka koji vam pomažu u brzom dijagnosticiranju i rješavanju problema čim se pojave, bilo putem daljinskog pristupa ili na licu mjesta.

Godišnji, sveobuhvatni paket servisa i održavanja koji vam pomaže prepoznati probleme prije nego što se pojave i daje savjete za optimizaciju performansi sustava.

Nadzorna ploča i daljinski nadzor

 • Od sada uvijek možete pratiti napredak instalacije kod vaših korisnika. ViGuide vam govori što radi ispravno, a na kojim instalacijama postoje greške koje je potrebno otkloniti. Klikom odaberite instalaciju kako biste vidjeli sve relevantne informacije o ovom korisniku i instalaciji grijanja.
 • U području za upravljanje možete dodavati i uklanjati dodatne instalatere te upravljati postavkama svog računa.
 • Pomoću App Switchera možete brzo skočiti na svoje najčešće korištene Viessmann aplikacije kao što je online sustav naručivanja (PartnerShop), aplikacija za rezervne dijelove ili ViBooks za priručnike za instalaciju i drugu dokumentaciju za proizvode.
 • S online platforme učionice iz aplikacije ViGuide vi i vaši zaposlenici imate pristup svim Viessmann sadržajima i tečajevima za obuku.
 • Sve važne informacije o instalaciji lako su dostupne. To uključuje: ime korisnika i podatke za kontakt, tip i model sustava grijanja, status pogona, serijski broj, broj gatewaya. Svi ovi detalji su vam na dohvat ruke.
 • ViGuide vam još javlja dodatne informacije kao što su stanje plamenika, trajanje pogona, startovi, vanjska temperatura, temperatura kotla, jačina WiFi signala.
 • Ako je ova funkcija dostupna za sustav, ViGuide također utvrđuje potrošnju plina i struje kao i informacije o solarnoj termici.
 • Pomoću aplikacije ViGuide možete na daljinu mijenjati niz postavki instalacije grijanja vašeg korisnika.
 • Pojedinači krugovi grijanja (npr. parametri krivulje grijanja), zadane temperature potrošne vode i podešavanje planova grijanja prema danu i vremenu.
 • Kako biste riješili probleme s povezivanjem, ponovno pokrenite bilo koju vrstu gatewaya (npr. Opto, OpenTherm ili Viessmann sustave grijanja s novom elektroničkom platformom).
 • Ako vaš korisnik duže vrijeme neće biti kod kuće, sustav radi reduciranog pogona možete prebaciti na program godišnjeg odmora.
 • Prikažite pojedinosti svake greške te pozovite opis uzroka i mjere koje preporučuje tvrtka Viessmann.
 • Pogledajte povijest svih događaja u sustavu s podacima o tome tko je napravio promjene i kada.
 • Direktna poveznica na aplikaciju Rezervni dijelovi (RD) omogućuje vam da naručite upravo one dijelove koji su potrebni za obavljanje posla.
 • Viessmann također i vašim korisnicima olakšava obavljanje radova održavanja i sprječavanje problema prije nego se pojave. Jednim klikom možete naručiti kompletni set za obavljanje radova održavanja. Svi dijelovi koji su vam potrebni za određeni sustav grijanja uključeni su u ovu narudžbu, tako da ne morate dugo tražiti proizvode i riskirati da nešto zaboravite.

Vodite li brigu o više korisnika koji su malo raspršeni po regiji? Ili biste željeli imati pregled svih instalacija u vašem području? Prikaz karte omogućuje vam planiranje najučinkovitijih ruta od jednog korisnika do drugog. Kliknite na instalaciju za prikaz dodatnih pojedinosti i statusa.

Sada još brže i lakše možete dobiti kontakt i podršku od tehničke službe (TD) tvrtke Viessmann. Otvorite zahtjev i navedite vrijeme u koje vas može nazvati tehničar ili stanite u red za pomoć putem službe za korisnike. Uvijek ćete biti obaviješteni o trenutnom vremenu čekanja. Dobit ćete odgovore koje trebate i brže riješiti probleme grijanja svojih korisnika.

Mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija ViGuide dostupna je na iOS i Android uređajima. Kao partneru i dalje će vam nuditi mogućnost puštanja u pogon sustava grijanja Viessmann s novom elektroničkom platformom. To vrijedi i za dizalice topline Vitocal, baterijski spremnik Vitocharge, uređaje za ventilaciju i kombinacije tih uređaja. Možete obavljati i druge važne zadatke:

 • Stavljanje sustava grijanja online
 • Puštanje komponenata ViCare u pogon
 • Vođena zamjena rezervnih dijelova
 • Nadzor svih online sustava

Video: Korištenje mobilne aplikacije ViGuide

Napomena: Video je na njemačkom jeziku. Za podnaslov na hrvatskom jeziku potrebno je kliknuti desno dolje na kotačić za postavke, uključiti titl na njemačkom jeziku te aktivirati automatsko prevođenje na hrvatski jezik.

Preuzmite aplikaciju ViGuide

Dostupna za iOS i Android.

Smart Home komponente

Stavili ste sustav grijanja vašeg korisnika online pomoću Vitoconnect gatewaya ili novog kotla za grijanje Viessmann s novom elektroničkom platformom Viessmann One Base. Vaš korisnik koristi ViCare za regulaciju svog sustava grijanja i pripremu potrošne tople vode i želio bi da ga vi kao stručnjak nadzirete na daljinu putem aplikacije ViGuide. Što dalje? Uz Viessmannov sustav Smart Climate, koji se sastoji od osjetnika klime i eTRV-a, vlasnici kuća mogu upravljati svojim komforom u pojedinačnim prostorijama u kojima su instalirane komponente. Pomoću aplikacije ViGuide možete ih podržati kod namještanja postavki za prostor i puštanja uređaja u rad.

Video: Digitalne usluge

Napomena: Video je na njemačkom jeziku. Za podnaslov na hrvatskom jeziku potrebno je kliknuti desno dolje na kotačić za postavke, uključiti titl na njemačkom jeziku te aktivirati automatsko prevođenje na hrvatski jezik.

Zahtjevi sustava

Web

 • Internetska veza
 • Web preglednik (preporučujemo Chrome, Safari ili Firefox)
 • Nema podrške za IE

Mobilna

 • Pametni telefon ili tablet sa sustavom iOS v14.0 i višim
 • Pametni telefon ili tablet sa sustavom Android v5.0 i višim (za zamjenu rezervnih dijelova Android 7.0 i viši)