Savjet eksperta
Aplikacija ViCare

Regulacija grijanja pomoću aplikacije

Sada svojim grijanjem Viessmann možete udobno upravljati putem interneta. Time štedite energiju i vrijeme.

Toplina i osjećaj sigurnosti
Ušteda na troškovima kada niste kod kuće
Direktna veza sa stručnjakom
Intuitivno rukovanje putem pametnog telefona
Produženje garancije na 5 godina
Uštede zahvaljujući pametnim komponentama

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera


Udobno upravljanje grijanjem pomoću aplikacije ViCare tvrtke Viessmann

Aplikacija ViCare tvrtke Viessmann nudi vam nove mogućnosti regulacije grijanja putem interneta. Jednostavna grafička površina aplikacije ViCare omogućuje potpuno intuitivno upravljanje grijanjem. To znači veću udobnost i sigurnost te, osim toga, korištenje potencijala za uštedu energije, a time smanjenje emisije CO2 iz vlastitog doma.

Video o aplikaciji ViCare

Pomoću aplikacije ViCare u svakom trenutku imate pregled trenutnih pogonskih stanja grijanja. To vam daje sigurnost i olakšava planiranje. Zahvaljujući tome, možete programirati različita vremena uključivanja za svaki dan prema potrebi. Osim toga, u aplikaciji postoji mogućnost odabira komfornog pogona, poznatog i kao Party način rada. Njime se produljuje vrijeme grijanja u slučaju da proslava s gostima duže traje i duže želite održati toplinu. Ako ste izvan kuće i želite uštedjeti energiju, to će vam omogućiti štedni pogon. Njime se snižava temperatura kada niste kod kuće. Pomoću funkcije jednokratnog punjenja tople vode možete uživati u dugom kupanju čak i ako ne želite održavati rezervu tople vode.

Jednostavno preuzmite aplikaciju ViCare

Aplikacija ViCare može se koristiti u spoju s instalacijom grijanja Viessmann koja podržava povezivanje s internetom ili u spoju s komunikacijskim modulom Vitoconnect. Njega možete nabaviti u specijaliziranoj tvrtki za grijanje. Ovdje možete preuzeti aplikaciju ViCare i isprobati demo verziju:

Koje funkcije nudi aplikacija?

Aplikacija ViCare načelno vam omogućuje upravljanje i kontrolu grijanja. Koncipirana je za regulaciju do tri kruga grijanja. Aplikacija omogućuje sljedeće funkcije*:

Pregled statusa cijelog sustava samo jednim pogledom i u stvarnom vremenu
Mogućnost podešenja željenih temperatura prema krugovima grijanja ili pojedinačnim prostorijama
Namještanje vremena uključivanja grijanja i tople vode pomoću pomoćnika za vremena grijanja u samo nekoliko koraka
Namještanje željene temperature potrošne tople vode
Prikazi potrošnje plina i struje te solarnog prinosa
Mogućnost prikaza trenutne vanjske temperature
Prikaz povijesti temperature zadnjih nekoliko dana
Uređaji ViCare Smart Climate omogućuju regulaciju temperature pojedinačnih radijatora ili podnih grijanja
Geofencing (opcionalno) omogućuje automatsko upravljanje na temelju lokacije
Upravljanje temperaturom prostora pomoću glasovnog asistenta Alexe
* Imajte na umu da funkcije ViCare ovise o dotičnom tipu uređaja Viessmann i nisu podržane u svakom slučaju i za sve sustave.

Govorne naredbe olakšavaju upravljanje grijanjem

Osobito udobno: funkcijama možete jednostavo upravljati glasom. I to zahvaljujući tome što ViCare podržava glasovnog asistenta Alexu. Ako nemate slobodnu ruku ili gledate napet film, a pametni telefon je isključen, samo recite koliko želite da vam bude udobno. 

Iskoristite sljedeće prednosti s aplikacijom ViCare

  • Na prvi pogled vidite je li sve u zelenom području
  • Obavještava vas o nadolazećem održavanju
  • Izravan pristup adresi spremljenog stručnjaka
  • Jednostavno, udobno rukovanje instalacijom grijanja
  • Spremanje dnevne rutine i automatska ušteda troškova energije
  • Podešavanje osnovnih funkcija pritiskom gumba na pametnom telefonu
  • Jednostavno spremanje podataka za kontakt stručnjaka
  • Brza i učinkovita pomoć – stručnjak ima sve važne informacije
  • Paket Potpuno bez brige za sigurnost i održavanje
  • 5-godišnja garancija*

*Produžite garanciju vašeg proizvođača topline Viessmann na pet godina.

ViCare Smart Climate rješenja

ViCare Smart Climate rješenja tvrtke Viessmann najnovija su generacija uređaja za udobnu regulaciju pojedinačnih prostorija. Komponente kao što su termostati za radijatore i podno grijanje omogućuju vam još precizniju kontrolu grijanja i pomažu pri uštedi troškova energije. Rukovanje ViCare komponentama osobito je jednostavno. Nakon instalacije, sve što trebate za postavljanje prave temperature u svakoj prostoriji je aplikacija ViCare. To radi i bez sustava grijanja Viessmann. Točne informacije o kompatibilnosti možete dobiti od svog stručnog partnera.

Na vrhu: automatsko hidrauličko izjednačenje

Ako instalacija grijanja nije optimalno podešena, toplina se neravnomjerno raspoređuje po zgradi. Osim na udobnost, to utječe i na učinkovitost sustava grijanja. Pomoći može takozavano hidrauličko izjednačenje . Ova mjera, koju u pravilu ručno provodi instalater grijanja, povećava energetsku učinkovitost za do 15 posto. Pomoću rješenja ViCare ovaj potencijal koristite još jednostavnije. Ako sve klasične termostate za radijatore i podno grijanje zamijenite termostatima ViCare i povežete ih s vašim proizvođačem topline, moguće je potpuno automatsko izjednačenje. Budući da za to nisu potrebni prethodno podesivi termostati, hidrauličko izjednačenje također je moguće i za projekte modernizacije.

Video o hidrauličkom izjednačenju

Instalacija aplikacije ViCare

Ako imate novi sustav grijanja Viessmann s integriranim WLAN-om (One Base), možete preuzeti aplikaciju ViCare i direktno je povezati s vašim uređajem za grijanje. Aplikacija će vas voditi korak po korak kroz postavljanje vašeg računa. Za starije instalacije grijanja postoji Vitoconnect. Sučelje sigurno povezuje vaš sustav grijanja s Viessmann Cloudom tako da njime možete upravljati svojim iOS ili Android pametnim telefonom ili tabletom putem aplikacije ViCare.

Odmah preuzmite aplikaciju ViCare

Želite li koristiti više udobnosti pri regulaciji grijanja i sveobuhvatan potencijal uštede? Preuzmite aplikaciju ViCare i povežite je s vašom instalacijom grijanja Viessmann ili pametnim ViCare komponentama. Ovdje možete preuzeti aplikaciju i isprobati demo verziju: