Savjet eksperta
Vitomax HS

Visokotlačni proizvođač pare

Visokotlačni proizvođač pare u rasponu učina od 0,5 do 31,5 t/h.

Područje učina: 0,5 do 31,5 t/h
Velika učinkovitost iznad 95,5 %
H2-ready 100 %
Moguća razna goriva

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera
Visokotlačni proizvođač pare

Područje učina: 0,5 do 31,5 t/h

Velika učinkovitost

S više od 95,5 %

H2-ready

Pogon s do 100 % vodika

Moguća razna goriva

Kao što su vodik, zemni plin, lož ulje, teško ulje, bio plin, bio ulja i još mnogo toga

Parna komora precizno dimenzioniranih performansi

S niskim opterećenjem (bez uvlačenja vode)

Stupnjevi tlaka

0,5 do 30 bar

Integrirani sušač pare

Za veliku kvalitetu pare

Kutna sidra postavljena u parovima

Smanjivanje naprezanja u sastavnom dijelu

Optimalne geometrije plamene cijevi

Za izgaranje s niskom emisijom

Maksimalni testni intervali i jednostavnost servisiranja

Zahvaljujući dovoljnom broju otvora za pregled i pristup

Upotreba u proizvodnoj industriji

Može se upotrijebiti u raznim industrijama

Vitomax HS – idealan za industrijsku upotrebu

Parni kotao Vitomax HS odgovara kategoriji IV Direktive o tlačnoj opremi 97/23/EZ s dopuštenim radnim tlakom od 6 do 30 bara. Upotrebljava se u proizvodnoj industriji kao što je industrija hrane, gnojiva, građevinskih materijala, papira, pića, kemijska i farmaceutska industrija, bolnice i rafinerije, gdje se para upotrebljava kao nosač, pogon ili reakcijski medij.

Vodik do 100 posto

U kemijskim procesima, kao što je proizvodnja klora i drugi industrijski procesi, većina vodikovog plina ispušta se neiskorištena u atmosferu. Ekonomično i učinkovito rješenje je upotreba kotlova Vitomax koji uz odgovarajuće plamenike mogu raditi i s do 100 posto vodika. Tako se uz instalirani učin kotla od 1 MW godišnje emisija CO₂ može smanjiti za >400 tona.

Svojstva proizvoda

Visokotlačni proizvođači pare Vitomax HS ispunjavaju sve zakonske zahtjeve za izgaranje uz male emisije. Učinkovitost kotla s ekonomizatorom iznosi preko 95,5 posto čak i pri 100 postotnom opterećenju.

Bez obzira na upotrijebljeno gorivo, Vitomax HS isporučuje do 31,5 tona pare na sat. Posebno je dizajniran za proizvodnu industriju u kojoj je potrebna stalna para. Zahvaljujući velikoj površini isparavanja s integriranim sušačem pare, postiže se visoka kvaliteta pare s malom preostalom vlagom. Vitomax HS može vrlo fleksibilno raditi s lakim ili teškim lož uljem, bio uljem ili čak (bio) zemnim plinom.

Za opcionalni inovativni prolaz plamenika Vitomax kotla ne upotrebljava se beton. To znači da je hlađen vodom, da se ne troši i ne održava te se ne mora mijenjati tijekom cijelog životnog vijeka kotla. Hlađenje vodom osigurava ravnomjernu temperaturu na glavi plamenika – inače uobičajena refleksija kroz oblogu (razlog stvaranja toplinskog NOx) izostaje.

Prolaz plamenika i stražnji skretnik dimnih plinova uređaja Vitomax HS hlađeni su vodom. Time se energija dimnih plinova upotrebljava isključivo za proizvodnju pare.

Svi visokotlačni proizvođači pare Vitomax HS prikladni su za izgaranje do 100 % vodika ako se poštuju naši okvirni uvjeti za upotrebu H2.

Razmaci između dimovodnih cijevi te kućišta i plamene cijevi u skladu su sa zakonskim zahtjevima. To znači da je potisak na prednjem dnu izuzetno nizak zbog različitih duljina dimnih cijevi i plamene cijevi. Ova konstrukcija jamči dugotrajan rad uređaja Vitomax HS.

Kao i svi kotlovi Vitomax, Vitomax HS posebno je jednostavan za servisiranje i održavanje s dovoljno kontrolnih i pristupnih otvora za pregled na svim važnim točkama unutar kotla. Kao rezultat, visokotlačni parni kotlovi Vitomax postižu najduže moguće intervale ispitivanja. Osim toga, kotlovska vrata koja se lako otvaraju i vrata za čišćenje na kraju kotla olakšavaju održavanje i doprinose niskim pogonskim troškovima.

  • Industrija hrane
  • Industrija gnojiva
  • Industrija građevinskih materijala
  • Industrija papira
  • Industrija pića
  • Kemijska industrija
  • Farmaceutska industrija
  • Bolnice
  • Rafinerije

Presjek proizvoda*

*Presjek proizvoda samo je primjer kako može izgledati visokotlačni proizvođač pare Vitomax HS. Moguća su odstupanja ovisno o narudžbi!