Savjet eksperta
Vitomax HW

Visokotlačni proizvođač vrele vode

Područje učina: 0,35 do 20,0 MW

Područje učina: 0,35 do 20,0 MW
Temperature polaznog voda > 110 °C
Velika učinkovitost iznad 95,5 %
H2-ready 100 %

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera
Visokotlačni proizvođač vrele vode

Područje učina: 0,35 do 20,0 MW

Temperature polaznog voda

> 110 °C

Velika učinkovitost

S više od 95,5 %

H2-ready

Pogon s do 100 % vodika

Moguća razna goriva

Kao što su vodik, zemni plin, lož ulje, teško ulje, bio plin, bio ulja i još mnogo toga

Sigurnosne temperature

≤ 210 °C

Stupnjevi tlaka

0,5 do 30 bar

Certifikacija u skladu sa smjernicom za tlačne uređaje

Za dozvoljene temperature polaznog voda > 110 °C

Kutna sidra postavljena u parovima

Smanjivanje naprezanja u sastavnom dijelu

Optimalne geometrije plamene cijevi

Za izgaranje s niskom emisijom

Maksimalni testni intervali i jednostavnost servisiranja

Zahvaljujući dovoljnom broju otvora za pregled i pristup

Upotreba u proizvodnoj industriji

Može se upotrijebiti u raznim industrijama

Visokotlačni proizvođač vrele vode Vitomax HW od 0,35 do 20,0 MW za industriju

Vodik do 100 posto

U kemijskim procesima, poput proizvodnje klora i drugih industrijskih procesa, većina plinovitog vodika ispušta se u atmosferu neiskorištena. Ekonomično i učinkovito rješenje je upotreba kotlova Vitomax koji uz odgovarajuće plamenike mogu raditi i s do 100 posto vodika. Tako se uz instalirani učin kotla od 1 MW godišnje emisija CO₂ može smanjiti za >400 tona.

Svojstva proizvoda

Visokotlačni proizvođači vrele vode Vitomax HW ispunjavaju sve nove zakonske zahtjeve za izgaranje s posebno niskim emisijama. Učinkovitost kotlova s izmjenjivačem topline iznosi preko 95,5 posto čak i pri 100 postotnom opterećenju.

Bez obzira na upotrijebljeno gorivo, Vitomax HW isporučuje do 20,0 MW. Osmišljen je posebno za proizvodnu industriju i lokalne i centralne toplinske mreže u kojoj su potrebne visoke temperature polaznog voda i tlakovi.

Dizajn s malim naprezanjem i optimiranim potrebnim prostorom osigurava dobru samocirkulaciju i sigurno odvođenje topline. Nisu potrebne dodatne pumpe kotla, što znatno pojednostavljuje hidrauličko povezivanje. Vitomax HW može vrlo fleksibilno raditi s lakim ili teškim lož uljem, bio uljem ili čak (bio) zemnim plinom.

Za opcionalni inovativni prolaz plamenika Vitomax kotla ne upotrebljava se beton. To znači da je hlađen vodom, da se ne troši i ne održava te se ne mora mijenjati tijekom cijelog životnog vijeka kotla. Hlađenje vodom osigurava ravnomjernu temperaturu na području glave plamenika – inače uobičajena refleksija kroz oblogu (razlog stvaranja toplinskog NOx) izostaje.

Prolaz plamenika i stražnji skretnik dimnih plinova Vitomax HW hlađeni su vodom. To znači da se energija u dimnim plinovima upotrebljava isključivo za proizvodnju vrele vode.

Svi visokotlačni generatori tople vode Vitomax HW prikladni su za izgaranje do 100 % vodika ako se poštuju naši okvirni uvjeti za upotrebu H2.

Razmaci između dimovodnih cijevi te kućišta i plamene cijevi u skladu su sa zakonskim zahtjevima. To znači da je potisak na prednjem dnu izuzetno nizak zbog različitih duljina dimnih cijevi i plamene cijevi. Ova konstrukcija jamči dugotrajan rad uređaja Vitomax HW.

Kao i svi kotlovi Vitomax, Vitomax HW posebno je jednostavan za servisiranje i održavanje s dovoljno kontrolnih i pristupnih otvora za pregled na svim važnim točkama unutar kotla. Kao rezultat, visokotlačni parni kotlovi Vitomax za vrelu vodu postižu najduže moguće intervale ispitivanja. Osim toga, kotlovska vrata koja se lako otvaraju i vrata za čišćenje na kraju kotla olakšavaju održavanje i doprinose niskim pogonskim troškovima.

  • Industrija hrane
  • Industrija gnojiva
  • Industrija građevinskih materijala
  • Industrija papira
  • Industrija pića
  • Kemijska industrija
  • Farmaceutska industrija
  • Bolnice
  • Rafinerije
  • Lokalne toplinske mreže i mreže daljinskog grijanja

Presjek proizvoda*

*Presjek proizvoda samo je primjer kako može izgledati visokotlačni proizvođač pare Vitomax HS. Moguća su odstupanja ovisno o narudžbi!