Savjet eksperta

Kompletna ponuda za općine i lokalne toplinske mreže

(Slika: © Enno Friedrich)

Viessmann u svojoj kompletnoj ponudi pruža individualna rješenja s učinkovitim sustavima za sva područja primjene i energente. Već desetljećima isporučujemo posebno učinkovite sustave grijanja na ulje ili plin s malim udjelom štetnih tvari, solarne i fotonaponske instalacije te proizvođače energije za obnovljive sirovine i toplinske crpke. Kompletnu ponudu upotpunjuju kogeneracijski uređaji i sustavi hlađenja.

Viessmann kao kompletni isporučitelj energetskih sustava pruža sve za izradu koncepta, provedbu i rad komunalnih lokalnih toplinskih mreža, rješenja za stambena naselja ili bioenergetskih sela te komponente potrebne za to. Ne nudi samo odgovarajuće sustave grijanja na fosilne ili obnovljive energente, nego prati općine od prvog ispitivanja izvedivosti sve do izgradnje i puštanja instalacije u pogon.

Sve na jednom mjestu

Viessmann nudi odgovarajući regenerativni energetski sustav za sve potrebe – za općine, stambena naselja i bioenergetska sela. Na raspolaganju za izgradnju lokalne toplinske mreže stoje pomno izolirani cjevovodi i stanice za prijenos energije koji su jednako prikladni i za modernizaciju i za novogradnju.

Dok je u ruralnim predjelima naglasak na ostvarenju bioenergetskih sela, u konurbacijama u pravilu nema dovoljno biomase da bi se zagrijala većina zgrada. Ondje se nude djelomična rješenja za pojedinačne stambene blokove, uključivanje fosilnih energenata i iskorištavanje okolne odn. otpadne topline.

Ponudu upotpunjuju sveobuhvatne usluge kao što je upravljanje sirovinama i upravljanje operacijama.

Sveobuhvatne usluge za instalaciju grijanja

Rješenja specifična za pojedinu instalaciju i usluge prilagođene njima na jednom mjestu jamče pouzdan i učinkovit pogon.

Viessmannova kompletna ponuda predstavlja inovativnu i učinkovitu tehnologiju vrhunske kvalitete. U fokusu je cijeli radni vijek energetskog sustava: savjetovanje, izrada koncepta i održavanje.

Naši stručnjaci razradit će individualno ekonomično rješenje sigurne budućnosti na temelju vaših potreba i projektiranja. Pri provedbi projekta uzimamo u obzir zahtjeve i sigurnosne propise za sve dijelove opreme – od opskrbe gorivom do kamina – sa svim nužnim infrastrukturama. Detaljne informacije o ponudama usluga:

Viessmann smatra da je cjelovit i učinkovit koncept neophodan za individualno rješenje svakog zadatka:

 • Tehnološki otvoreno savjetovanje za sva goriva
 • Preporuka ekološki i ekonomski najboljeg rješenja
 • Informacije o nacionalnim i međunarodnim zakonima
 • Analiza postrojenja
Izometričan pogled na Vitomax

Koordinacija sa svim obrtima u fazi izgradnje omogućuje pravovremenu isporuku i montažu:

 • Izrada s velikim stupnjem predmontaže radi skraćivanja rada na gradilištu
 • Puštanje u pogon bez poteškoća
 • Opsežna ispitivanja učina
 • Dokumentacija izvedenog stanja

Individualni koncepti servisa za svakog klijenta sa zajamčenom isporukom rezervnih dijelova, redovitim održavanjem i provjerama kotla osiguravaju pouzdan rad:

 • Korisnička podrška 24 sata tijekom cijeloga tjedna
 • Daljinsko nadziranje i dijagnostika
 • Preinake i modernizacija
 • Najam kotla
 • Obuke na Viessmannovoj akademiji
Održavanje kotla Vitomax

Kontejnerske instalacije spremne za upotrebu učinkovite su i brze alternativne mogućnosti koje zamjenjuju centrale grijanja. Kontejneri se individualno prilagođavaju svim potrebama – mogu se opremiti kotlovima za grijanje na plin ili biomasu, kogeneracijskim uređajem ili kombinacijom različitih proizvođača topline.

Kontejnerska instalacija bolnice u gradu Pirmasens Vitobloc 200, 140 i 207 kWel

Program proizvoda

Grijanje na ulje – tehnologija sa stupnjem učinkovitosti do 98 posto

Proizvođači vrele vode do 22 MW.

S više od 25 godina iskustva u ovom području proizvoda Viessmann nudi učinkovite sustave na plinski pogon za kombiniranu proizvodnju električne i toplinske energije. Osim serijskih proizvoda, proizvode se i kogeneracijski uređaji posebno prilagođeni potrebama kupaca.

U širokoj ponudi pločastih i vakuumskih cijevnih kolektora Viessmann nudi fleksibilna i individualna rješenja za svaku primjenu.

Unutarnja površina pripravljača tople vode u znatnoj mjeri utječe na higijenu zagrijavanje pitke vode. Stoga se Viessmann oslanja na dva koncepta kvalitete: na pocakljenje Ceraprotect za pouzdanu, dugotrajnu zaštitu od korozije u obitelji proizvoda Vitocell 100 i na nehrđajući plemeniti čelik za najviše higijenske zahtjeve u obitelji proizvoda Vitocell 300.

Fotonaponski moduli s velikim dobitcima, beskompromisna kvaliteta i zajamčena sigurnost.