Savjet eksperta
Vitodens 222-W

Plinski kombinirani kondenzacijski uređaj

Udobnost grijanja na najučinkovitiji način: kompaktni plinski kondenzacijski uređaj s integriranim spremnikom od nehrđajućeg čelika zapremnine 46 litara.

Nazivni toplinski učin: 2,5 – 32 kW
Spremnik od 46 litara
Regulacija izgaranja Lambda Pro Plus
H₂-ready 20 %
Primjer odnosa cijene i učina

Uz pouzdanu kvalitetu proizvoda Viessmann

Izdržljiv i učinkovit

Zahvaljujući izmjenjivaču topline Inox-Radial

Plamenik MatriX-Plus

S regulacijom izgaranja Lambda Pro Plus za konstantno visoku učinkovitost i niske vrijednosti emisije

Inovativan koncept opsluživanja

Sa 7-inčnim dodirnim zaslonom u tonovima sive ili zaslonom od 3,5 inča

Mogućnost spajanja na internet pomoću integriranog WLAN sučelja

Za opsluživanje i servis putem aplikacija Viessmann

Linija fluorescentnog svjetla Lightguide

Stalni nadzor ispravnog rada zahvaljujući liniji fluorescentnog svjetla Lightguide

H₂-ready

Siguran u budućnosti: Certificiran za izgaranje 20 % vodika (H₂) u zemnom plinu

Energetski razred: A

Energetski razred: A

Save & Smooth

Visoka učinkovitost s bilo kojom mješavinom plina

Hybrid Ready

Sada modernizirajte s kondenzacijskim grijanjem, a kasnije jednostavno dodajte regenerativno

Kompaktni plinski kondenzacijski uređaj Vitodens 222-W

Vitodens 222-W: Rješenje koje štedi prostor za zidnu montažu s nehrđajućim čeličnim spremnikom za visoku udobnost tople vode

Plinski kondenzacijski zidni uređaj Vitodens 222-W impresionira svojim visokim komforom grijanja i pitke vode te komfornom regulacijom

Kompaktni plinski kondenzacijski uređaj Vitodens 222-W inteligentna je energetska centrala koja ispunjava visoke zahtjeve za udobnim grijanjem i opskrbom pitkom vodom. Svojim modernim, funkcionalnim dizajnom i jasno dizajniranim, matiranim površinama skladno se uklapa u bilo koji životni prostor.

Treba istaknuti integrirani spremnik od nehrđajućeg čelika volumena 46 litara. Učin oduzimanja tople vode je usporediv sa spremnikom od 150 litara. U spremniku se voda zagrijana u izmjenjivaču topline (protočni grijač) na željenu temperaturu kontinuirano zagrijava i odmah je na raspolaganju za daljnju upotrebu.

Sve komponente sustava kao što su spremnik, ekspanzijska posuda, crpke i sigurnosne armature već su sklopljene u tvornici i skraćuju vrijeme ugradnje kod korisnika.

Hybrid Ready – sada modernizirajte s kondenzacijskim grijanjem, a kasnije jednostavno dodajte regenerativno

Kondenzacijski uređaji Viessmann pripremljeni su za jednostavnu dopunu obnovljivim energijama odnosno povezivanje u hibridne sustave s dizalicama topline i solarnom termikom. To znači da se kondenzacijski kotlovi Viessmann mogu modernizirati na način prilagođen budućnosti i kasnije jednostavno naknadno opremiti regenerativnim proizvođačima topline.

Ponuda integriranih rješenja za Vitodens 222-W

Usluge, digitalne usluge, povezivost i platforme

ViCare App

S aplikacijom ViCare grijanjem se može upravljati intuitivno. Korisnik može jednim pogledom u aplikaciju vidjeti je li u radu grijanja sve u zelenom području.

Više o ViCare aplikaciji

ViGuide App

Aplikacija ViGuide je specijalizirani softver za partnere s brojnim funkcijama za nadzor i upravljanje instalacijama u obiteljskim ili višeobiteljskim kućama te najbržim pristupom tehničkoj službi.

Više o ViGuide aplikaciji

Posebnosti uređaja Vitodens 222‑W

Vitodens 222-W je inteligentna energetska centrala koja ispunjava najviše zahtjeve za komfornom opskrbom toplinom. Svojim modernim, funkcionalnim dizajnom i jasno dizajniranom, matiranom površinom skladno se uklapa u bilo koji životni prostor.

Pomični zaslon: Udoban rad u razini očiju

Vitodensom 222-W može se komforno upravljati u razini očiju zahvaljujući 3,5-inčnom crno-bijelom zaslonu koji se može pomicati prema gore.

Pomični zaslon uređaja Vitodens 222-W

Plamenik MatriX-Plus: Srce vašeg sustava grijanja

Novi plamenik MatriX-Plus prvenstveno se ističe svojim učinkovitim radom te niskim emisijama štetnh tvari i buke. Specijalna MatriX površina od nehrđajućeg čelika neosjetljiva je na visoke temperature i time omogućuje pouzdani rad i dugi životni vijek.

Plamenik MatriX-Plus

Lambda Pro Plus: Automatska regulacija izgaranja snižava troškove

Automatski nadzor kvalitete izgaranja nadoknađuje fluktuirajuću kvalitetu plina i produljuje interval dimnjačarskog pregleda na tri godine. To osigurava konstantno visoku učinkovitost i štedi troškove održavanja.

  • Prilagođavanje kvaliteti plina
  • Konstantno visoka energetska učinkovitost
  • Sigurno za budućnost
  • Niski troškovi održavanja
  • Trogodišnji intervali pregleda
Napomena: Video je na njemačkom jeziku. Za podnaslov na hrvatskom jeziku potrebno je kliknuti desno dolje na kotačić za postavke, uključiti titl na njemačkom jeziku te aktivirati automatsko prevođenje na hrvatski jezik.

Inox-Radial od nehrđajućeg čelika: učinkovit i dugovječan

Nehrđajući čelik čini razliku. Izmjenjivač topline Inox-Radial od nehrđajućeg čelika otporan na koroziju središnji je dio Vitodensa 222-W. Posebno učinkovito pretvara uloženu energiju u toplinu. Gotovo bez gubitaka, s učinkovitošću od 98 posto koja se teško može nadmašiti. I to sa sigurnošću posebno izdržljivog, visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika.

Izmjenjivač topline Inox-Radial od nehrđajućeg čelika

Regulacija uređaja Vitodens 222-W pregledna je i intuitivna

Dodirni zasloni s jasnim tekstualnim prikazom

Upravljanje uređajem Vitodens 222-W moguće je putem 7-inčnog dodirnog zaslona u sivim tonovima (lijeva slika) ili crno-bijelog 3,5-inčnog zaslona s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom (desna slika), asistentom za puštanje u pogon, prikazima za potrošnju energije kao i alternativno opsluživanje pomoću mobilnog krajnjeg uređaja.

7-inčni dodirni zaslon u nijansama sive (lijevo) i crno-bijeli zaslon s 3,5-inčnim jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom (desno)

Integrirano WLAN sučelje: Digitalni komfor topline

Integrirano WLAN sučelje direktno povezuje plinski kondenzacijski zidni uređaj s internetom – i time postavlja osnovu za umrežavanje i digitalne usluge na zahtjev. Aplikacija ViCare čini upravljanje još komfornijim: na taj se način sve funkcije grijanja vrlo lako drže pod kontrolom. A ako dođe do hitnog slučaja, stručnjak za grijanje obavještava se izravno putem servisne aplikacije i može brzo riješiti problem.

Detalji o proizvodu

Učin u kW

2,5 – 32 kW

Normni stupanj iskorištenja

98 % (Hs)

Energetski razred

A

Gorivo

Zemni i tekući plin, certificiran za izgaranje 20 % vodika (H₂) u zemnom plinu

Područje primjene

Plinsko grijanje u jednoobiteljskim kućama i etažnim stanovima | Novogradnja i modernizacija

Opsluživanje

Visoka udobnost opsluživanja zahvaljujući 3,5-inčnom zaslonu, daljinskim upravljanjima Vitotrol ili putem aplikacije ViCare, integriranom WLAN sučelju za internetsku vezu.

Priprema potrošne tople vode

Integrirani spremnik od nehrđajućeg čelika zapremnine 46 litara za visoki komfor vode

Druge značajke

Plamenik MatriX-Plus, automatska regulacija izgaranja Lambda Pro Plus

Presjek proizvoda