Savjet eksperta
Vitocrossal 300, tip CU3A

Podni plinski kondenzacijski kotao vrhunske tehnike

Vitocrossal 300, tip CU3A

Plinski kondenzacijski kotao

Vitocrossal 300, tip CU3A vrhunski je proizvod među podnim plinskim kondenzacijskim kotlovima.

Nazivni toplinski učin: 2,6 – 60 kW
Modulirajući plinski plamenik MatriX
Efekt samočišćenja
Mogućnost spajanja na internet pomoću sučelja Vitoconnect

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera
Plinski kondenzacijski kotao

2,6 – 60 kW

Normni stupanj iskorištenja

do 98 % (Hs)

Efekt samočišćenja

Zbog glatke površine od plemenitog čelika

Modulirajući plinski plamenik MatriX

Iznimno bešuman, ekonomičan i ekološki pogon s velikim područjem modulacije

Regulacija Vitotronic, jednostavna za opsluživanje

S jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom

Mogućnost spajanja na internet

Zahvaljujući sučelju Vitoconnect (pribor) za opsluživanje i servis putem aplikacija Viessmann

Energetski razred: A

Energetski razred: A

Plinski kondenzacijski kotao Vitocrossal 300, tip CU3A

Vitocrossal 300, tip CU3A:
Podni plinski kondenzacijski kotao vrhunske tehnike

Korištenje kondenzacijskog kotla u novogradnjama gotovo je samo po sebi razumljivo, budući da se kotao i sustav grijanja mogu optimalno uskladiti od samog početka: kondenzacijski kotao je najkorisniji kada se ugrađuje u sustave grijanja s niskim temperaturama. Već tijekom modernizacije kondenzacijskom tehnologijom može se uštedjeti do 30 posto troškova grijanja.

Vitocrossal 300 je vrhunski proizvod među podnim plinskim kondenzacijskim kotlovima. Kombinacija izmjenjivača topline Inox-Crossal s plinskim plamenikom MatriX prekretnica je u tehnici grijanja Viessmann: iznimna učinkovitost štedi troškove grijanja uz istovremeno minimalne emisije štetnih tvari.

Hybrid Ready – sada modernizirajte s kondenzacijskim grijanjem, a kasnije jednostavno dodajte regenerativno

Kondenzacijski uređaji Viessmann pripremljeni su za jednostavnu dopunu obnovljivim energijama odnosno povezivanje u hibridne sustave s dizalicama topline i solarnom termikom. To znači da se kondenzacijski kotlovi Viessmann mogu modernizirati na način prilagođen budućnosti i kasnije jednostavno naknadno opremiti regenerativnim proizvođačima topline.

Ponuda integriranih rješenja za Vitocrossal 300, tip CU3A

Usluge, digitalne usluge, povezivost i platforme

ViCare App

S aplikacijom ViCare grijanjem se može upravljati intuitivno. Korisnik može jednim pogledom u aplikaciju vidjeti je li u radu grijanja sve u zelenom području.

Više o ViCare aplikaciji

ViGuide App

Aplikacija ViGuide je specijalizirani softver za partnere s brojnim funkcijama za nadzor i upravljanje instalacijama u obiteljskim ili višeobiteljskim kućama te najbržim pristupom tehničkoj službi.

Više o ViGuide aplikaciji

Vitoconnect

Vitoconnect je sučelje između kotla i aplikacije - preduvjet za upravljanje sustavom grijanja putem pametnog telefona i tableta kao i za daljinsko održavanje sustava od strane stručnjaka putem aplikacije ViGuide.

Više o Vitoconnectu

Posebnosti kotla Vitocrossal 300, tip CU3A

Plinski kondenzacijski kotao Vitocrossal 300 sa svojim širokim rasponom učina (nazivni toplinski učin: 2,6 – 60 kW) pravo je rješenje za svaku primjenu – uključujući grijanje višeobiteljskih te javnih i poslovnih objekata.

Osim toga, može raditi ovisno i neovisno o zraku o prostoru. Prije svega, pogon neovisan o zraku u prostoru omogućuje fleksibilno postavljanje kondenzacijskog kotla unutar zgrade.

Provjereni plinski plamenik MatriX s regulacijom izgaranja LambdaPro Control automatski se prilagođava promjenjivim kvalitetama plina i jamči konstantno visok normni stupanj iskorištenja od 98 posto, kako za zemni tako i za tekući plin. Osim toga, ugrađena regulacija izgaranja za sve vrste plina omogućuje uštedu troškova zahvaljujući produženim intervalima dimnjačarskih pregleda od tri godine. Dobra sposobnost reguliranja i sigurno prenošenje topline zahvaljujući širokim stijenkama na strani vode i velikom volumenu vode također su prednosti plinskog kondenzacijskog kotla Vitocrossal 300.

Izmjenjivač topline Inox-Crossal od plemenitog čelika omogućuje idealne preduvjete za korištenje kondenzacijske topline. Glatka grijaća površina od nehrđajućeg čelika omogućuje da kondenzat koji se nakuplja prilikom korištenja kondenzacijske topline kotla jednostavno otječe prema dolje. U kombinaciji s glatkom površinom od plemenitog čelika to proizvodi trajni učinak samočišćenja, što osigurava učinak, produljuje životni vijek i smanjuje opseg održavanja.

Vitocrossal 300 svojom konstrukcijom okomito postavljenih površina izmjenjivača topline posebno intenzivno iskorištava kondenzacijsku toplinu svojih ogrjevnih plinova. To osigurava učinkovitost do 98 posto.

Komforna regulacija Vitotronic

Specijalizirana tvrtka i korisnik u jednakoj mjeri profitiraju od jednostavne i praktične regulacije Vitotronic: izbornik za upravljanje je logičan i lako razumljiv, osvijetljen, visokog kontrasta i jednostavan za čitanje. U slučaju sumnje, funkcija pomoći pruža informacije o daljnjim koracima unosa. Grafičko korisničko sučelje također služi i za prikaz karakteristika grijanja i solarnog prinosa.

Detalji o proizvodu

Učin u kW (modulirajući)

2,6 – 60 kW. Tip CU3A 1/2019: stupnjevi učina: 2,6 - 13,0; 2,6 - 19,0; 5,2 - 26,0; 7,0 - 35,0; 12,0 - 45,0; 12,0 – 60,0 kW

Normni stupanj iskorištenja

do 98 % (Hs)

Energetski razred

A

Gorivo

Zemni i tekući plin

Područje primjene

Plinsko grijanje u jednoobiteljskim, dvoobiteljskim, viešeobiteljskim kućama te u javnim i poslovnim zgradama, novogradnji i modernizaciji

Opsluživanje

Regulacija Vitotronic 200 s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom, mogućnost spajanja na internet putem sučelja Vitoconnect (pribor) za opsluživanje i servis preko aplikacija Viessmann

Priprema potrošne tople vode

Potrebni dodatni spremnici PTV-a za visoki komfor tople vode

Druge značajke

Modulacijski plinski plamenik MatriX s velikim modulacijskim područjem

Presjek proizvoda