Pirolitički kotao na cjepanice Vitoligno 150-S:
Kompaktni kotao na drva za monovalentni i bivalentni rad

Vitoligno 150-S je kompaktni, cijenom atraktivni pirolitički kotao na cjepanice, koji je prikladan za monovalentni i bivalentni pogon (dodatak instalacijama s uljnim ili plinskim kotlovima).

Profitirajte od ovih prednosti:

 • Pirolitički kotao na drva toplinskog učina 17, 23, 30, 34,9 i 45 kW
 • Stupanj iskoristivosti: do 93,1 %
 • Usisavanje dimnih plina za dodavanje goriva gotovo bez izlaženja dima
 • Modulacija učina brine za prilagodbu toplinskog učina trenutnim toplinskim potrebama
 • Jednostavno i intuitivno rukovanje regulacijom preko displeja s osvijetljenom pozadinom
 • Software-update funkcija pomoću SD-kartice
 • Optimalno izgaranje putem regulacije Lambda sondom
 • Niske emisije prašine zahvaljujući čistom i učinkovitom izgaranju
 • Veliko gornje ložište za cjepanice duljine do 56 cm omogućuje duge intervale dodavanja drva i dulje trajanje loženja
 • Ventilator dimnih plinova upravljan brojem okretaja s nadzorom funkcija za maksimalnu pogonsku sigurnost
 • Poluautomatsko čišćenje izmjenjivača topline pomoću mehanizma s ručicom
 • Dobra pristupačnost otvorima za održavanje za komforno uklanjanje pepela i čišćenja sprijeda
 • Obostrani graničnik vrata omogućuje optimalno korištenje prostora i postavljanje u kut kotlovnice
 • Mala potrošnja struje štedi troškove
 • Razred energetske učinkovitosti: A+
Pirolitički kotao na drva Vitoligno 150-S

Pirolitički kotao na drva Vitoligno 150-S

Vitoligno 150-S je pirolitički kotao na cjepanice s nazivnim toplinskim učinima od 18 do 45 kW. Prikladan je za bivalentni i monovalentni pogon u obiteljskim kućama i višeobiteljskim kućama.

Viessmann nudi kompletnu ponudu za grijanje na drva. Odluka za kotao na drva Vitoligno 150-S je istovremeno ekonomična i ekološka. K tome ne smije se podcijeniti stalna neovisnost od ulja i plina kao i ušteda troškova zahvaljujući štedljivoj potrošnji energije. Konačno, ulaganjem u modernizaciju grijanja mogu se ostvariti poticaji za obnovljive izvore energije.

Idealan dodataka grijanju na ulje ili plin

Kompaktni kotao na cjepanice je izvrstan dodatak postojećim instalacijama grijanja na ulje ili plin. U tom slučaju on preuzima temeljnu opskrbu toplinom za grijanje i zagrijavanje potrošne tople vode. Tek kod ekstremno niskih vanjskih temperatura uključuje se konvencionalni kotao za grijanje za pokrivanje potrebnih vršnih opterećenja.


Vitoligno 150-S radi modulirajuće i stupnjevito se prilagođava trenutnim toplinskim potrebama. Regulacija izgaranja s lambda sondom i osjetnikom temperature dimnih plinova određuje sadržaj kisika i temperaturu dimnih plinova. Ona brine o niskim emisijama i visokom stupnju učinkovitosti do 93,1 %. Na taj način Vitoligno 150-S štedljivo pretvara cjepanice u korisnu toplinu.

Potpaljivanje u svega nekoliko minuta

Postupak potpaljivanja ubrzan je pomoću zaklopke za potpaljivanje i u manje od tri minute cjepanice su zapaljene i gore.


Komforno grijanje: Vitoligno 150-S

Veliki prostor za punjenje omogućava duge intervale nadopune drva i dugo trajanje izgaranja. Vitoligno 150-S može se puniti cjepanicama duljine do 56 cm. Usisavanje dimnih plinova osigurava dodavanje cjepanica skoro bez izlaženja dima.

Uz pomoću poluge grijaće površine mogu se komforno očistiti. Zahvaljujući tehnici pirolize i regulaciji izgaranja s lambda sondom Vitoligno 150-S postiže visoki stupanj iskoristivosti i čisto, učinkovito izgaranje s iznimno niskim emisijama prašine. Graničnici vrata na obje strane omogućavaju optimalno korištenje prostora i mogućnost postavljanja u kut prostorije za ugradnju.

Regulacija Ecotronic 100

Digitalna regulacija Ecotronic 100

Regulacija Ecotronic 100 oduševljava svojim jednostavnim i intuitivnim rukovanjem. Na displeju s osvijetljenom pozadinom sve se informacije prikazuju pomoću simbola. Stanje napunjenosti međuspremnika ogrjevne vode također se simbolički prikazuje na displeju.

Viessmann sustavna tehnika

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmannove standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti.

Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih uređaja za štedljivu potporu grijanja.


Detalji o proizvodu

Pregled

Učin
17 do 45 kW
Dozvoljena radna temperatura
do 90 °C
Dozvoljeni radni tlak
3 bar (0,3 MPa)
Stupanj iskoristivosti
do 93,1%
Razred energetske učinkovitosti
A+
Gorivo
icon-biomasse.png
Cjepanice do 56 cm duljine
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png
Obiteljske kuće, novogradnja i modernizacija
Upravljanje
Digitalna regulacija Ecotronic 100 s pozadinski osvjetljenim displejom, komforno posluživanje preko Viessmann aplikacija na pametnim uređajima
Zagrijavanje tople vode
Potreban dodatni multivalentni međuspremnik ogrjevne vode, za postizanje većeg komfora
Daljnje značajke
Veliki prostor za punjenje omogućuje duge intervale punjenja i vrijeme gorenja do 4,5 sata, poluautomatsko čišćenje cijevi izmjenjivača topline pomoću poluge
Presjek pirolitičkog kotla Vitoligno 150-S