Savjet eksperta
Vitoligno 150-S

Pirolitički kotao na drva

Pirolitički kotao na drva za izgaranje cijepanica Idealna dopuna grijanju na ulje i plin.

Nazivni toplinski učin: 17 – 45 kW
Idealna dopuna grijanju na ulje ili plin
Potpaljivanje u svega nekoliko minuta
Duge intervali dodavanja drva i dulje trajanje gorenja

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera
Usisavanje dimnih plinova

Za dodavanje goriva bez dima

Modulacija učina

Omogućuje prilagodbu proizvodnje topline trenutnoj potrebi za toplinom

Jednostavno i intuitivno rukovanje regulacijom

Pomoću displeja s osvijetljenom pozadinom

Funkcija ažuriranja softvera

Pomoću SD kartice

Optimalo izgaranje

Putem regulacije Lambda sondom

Niske emisije prašine

Zahvaljujući čistom i učinkovitom izgaranju (pridržavanje 1. Savezne odredbe o zaštiti od imisija (BImSchV), 2. stupanj)

Mala potrošnja struje

Štedi troškove

Energetski razred

Energetski razred: A+

Pirolitički kotao na drva Vitoligno 150-S

Pirolitički kotao na cjepanice Vitoligno 150‑S

Vitoligno 150-S osobito je povoljan pirolitički kotao na cjepanice s nazivnim toplinskim učinom od 17 do 45 kW. Prikladan je za bivalentni i monovalentni pogon u obiteljskim kućama i višeobiteljskim kućama.

Viessmann nudi kompletnu ponudu za grijanje na drva. Odluka za kotao na drva Vitoligno 150-S istovremeno je ekonomična i ekološka. Pritom se ne smije podcijeniti stalna neovisnost od ulja i plina kao i ušteda troškova zahvaljujući štedljivoj potrošnji energije.

Posebnosti pirolitičkog kotla na drva Vitoligno 150-S

Kompaktni kotao na cjepanice izvrstan je dodatak postojećim instalacijama grijanja na ulje ili plin. U bivalentnom pogonu tada preuzima osnovnu opskrbu ogrjevnom toplinom i toplom vodom. Tek pri ekstremno niskim temperaturama priključuje se standardni kotao za grijanje radi pokrivanja potrebnih vršnih opterećenja.

Vitoligno 150-S radi modulirajuće i kontinuirano se prilagođava trenutnoj potrebi za toplinom. Regulacija izgaranja s lambda sondom i osjetnikom temperature dimnih plinova prikuplja podatke o sadržaju kisika i temperaturi dimnih plinova. Također osigurava niske emisije i visoku učinkovitost do 93,1 %. Tako Vitoligno 150-S štedljivo pretvara cjepanice u korisnu toplinu.

Veliko gornje ložište omogućava duge intervale dodavanja drva i dugo trajanje izgaranja. Vitoligno 150-S može se puniti cjepanicama duljine do 50 cm. Usisavanje tinjajućeg plina osigurava dodavanje cjepanica bez stvaranja velikog dima.

Grijaće površine mogu se komforno očistiti sa strane s pomoću poluge. Zahvaljujući rasplinjavanju i regulaciji izgaranja s lambda sondom Vitoligno 150-S postiže visoki stupanj učinkovitosti i čisto, učinkovito izgaranje s iznimno niskim vrijednostima prašine. Šarke vrata na objema stranama omogućavaju optimalno korištenje prostora i postavljanje u kut u prostoriji za postavljanje.

Postupak potpaljivanja ubrzava se pomoću zaklopke za potpaljivanje i u manje od tri minute cjepanice su zapaljene i gore.

Video: Vitoligno 150-S

Napomena: Video je na njemačkom jeziku. Za podnaslov na hrvatskom jeziku potrebno je kliknuti desno dolje na kotačić za postavke, uključiti titl na njemačkom jeziku te aktivirati automatsko prevođenje na hrvatski jezik.

Digitalna regulacija Ecotronic 100

Regulacija Ecotronic 100 oduševljava svojim jednostavnim i intuitivnim rukovanjem. Na zaslonu s osvijetljenom pozadinom sve se informacije prikazuju s pomoću simbola. Stanje napunjenosti međuspremnika ogrjevne vode također se simbolički prikazuje na zaslonu pomoću trake.

Detalji o proizvodu

Učin

17 – 45 kW. Stupnjevi učina u kW: 17 | 23 | 30 | 34,9 | 45

Dozvoljena radna temperatura

do 90 °C

Dozvoljeni radni tlak

3 bar (0,3 MPa)

Stupanj učinkovitosti

do 93,1%

Energetski razred

A+

Gorivo

Cjepanice duljine do 56 cm

Područje primjene

Jednoobiteljske i dvoobiteljske kuće, novogradnja i modernizacija

Opsluživanje

Digitalna regulacija Ecotronic 100 s pozadinski osvjetljenim zaslonom

Priprema potrošne tople vode

Potreban dodatni multivalentni međuspremnik ogrjevne vode, za postizanje visokog komfora tople vode

Druge značajke

Veliko gornje ložište omogućava duge intervale dodavanja drva i dugo trajanje gorenja do 4,5 sati, poluautomatsko čišćenje cijevi izmjenjivača topline pomoću poluge

Presjek proizvoda