Savjet eksperta
Vitoligno 300-C

Kotao na pelete

Potpuno automatski kotao na biomasu za drvene pelete

Pronađite lokalnog partnera stručnjaka za individualne savjete u pretraživanju lokalnih partnera.

Pronađite specijaliziranog partnera sada
Potpuno automatski kotao na biomasu

60 do 99 kW

Učinkovitost

Do 96%

Mala potrošnja goriva

Zahvaljujući visokoj učinkovitosti, modulirajućem radu i upravljanju prema vremenskim uvjetima

Ecotronic kontrola

S asistentom za puštanje u rad za do četiri kruga grijanja

Visoka radna pouzdanost

Zahvaljujući rešetki koja se sama čisti

Povećanje temperature povrata

Integrirano kontrolirano povećanje povratne temperature (do 70 kW)

Velika jednostavnost korištenja i produljeni intervali održavanja

Automatskim čišćenjem i uklanjanjem pepela iz izmjenjivača topline i rešetke

Opskrba gorivom

Izbor s usisnim sustavom ili fleksibilnim vijkom

Punjenje spremnika za pelete

Moguće i tijekom rada

Spremnik za pelete optimiziran za zvuk

Za tiho punjenje goriva

Niska potrošnja energije

Automatskim paljenjem s elementom za paljenje

Širokopojasni lambda senzor

Za optimiziranu kontrolu izgaranja

Niske vrijednosti emisije prašine

Za usklađivanje s 1. BImSchV, razina 2

Opsežna dodatna oprema

Za hranjenje i skladištenje peleta

Kaskadno postavljanje do 4 kotla na drva

S Vitotrol 350-C (opcija)

Razred energetske učinkovitosti

Razred energetske učinkovitosti do 70 kW: A+

Potpuno automatski kotao na biomasu Vitoligno 300-C

Kotao na pelete Vitoligno 300-C do 99 kW: Prikladan centar za grijanje za automatsko punjenje peleta

Brojne automatske funkcije

Kotao na biomasu Vitoligno 300-C ima brojne automatske funkcije koje rad čine posebno ugodnim. To uključuje učinkovito automatsko paljenje uz nisku potrošnju energije kao i potpuno automatsko uklanjanje pepela s rešetke i izmjenjivača topline. Zbog uspravnog rasporeda izmjenjivača topline taloži se samo mala količina pepela, što omogućuje duge intervale čišćenja. Turbulatori osiguravaju dugotrajno učinkovit prijenos topline i manje emisije prašine. Pražnjenje velike, mobilne kutije za pepeo koja se može zaključati gotovo je bez prašine.

Učinkovito i ekološki prihvatljivo

S učinkovitošću do 96 posto, Vitoligno 300-C pretvara drvene pelete u toplinu. Zahvaljujući regulaciji ovisno o vremenskim prilikama i rasponu modulacije od 1:3, kotao na biomasu precizno prilagođava svoj učin trenutnim potrebama. To znači da Vitoligno 300-C karakterizira niska potrošnja goriva.

Postupno izgaranje omogućuje visoku učinkovitost i niske emisije putem lambda podržane primarne i sekundarne kontrole zraka. Sekundarna komora za izgaranje razvijena korištenjem CFD simulacije osigurava optimalno miješanje gorivih plinova sa sekundarnim zrakom. I konstrukcija komore uzrokuju turbulentno miješanje gorivih plinova za potpuno izgaranje. Opeke od silicij-karbida otporne na visoke temperature također osiguravaju vruću zonu izgaranja. To dovodi do posebno niskih vrijednosti emisija u skladu s 1. BImSchV, razina 2.

Fleksibilna opskrba gorivom

Ovisno o zahtjevima i primjeni, peleti se mogu dovoditi u kotao ili preko fleksibilnog puža ili putem usisnog sustava. Punjenje spremnika za pelete posebno je tiho zahvaljujući inovativnom, zvučno optimiziranom spremniku za pelete.

Dovod goriva može se montirati s desne ili lijeve strane radi uštede prostora (od 80 kW). Do 70 kW gorivo se dovodi straga. To omogućuje fleksibilnu instalaciju koja štedi prostor s jednostranom zidnom montažom s desne strane. Na toj strani nije potrebno nikakvo održavanje ili revizija.

Inovativna i svestrana kontrola

Integrirane kontrole Ecotronic

  • do tri kruga grijanja s miješačem
  • dva kruga grijanja s mješačem i grijanjem pitke vode
  • krug grijanja s miješačem, solarni krug i grijanje pitke vode
  • četvrti krug grijanja s miješačem za spajanje putem KM-BUS

Daljinski upravljač

U kombinaciji s Vitotrol 350-C (opcija) kotlom se može upravljati i iz dnevne sobe. Također je moguće proširiti sustav na do 24 kontrolna kruga pomoću upravljačkih modula, kao krug grijanja, grijanje pitke vode ili daljinski toplovod. Grafički sposoban i lako čitljiv zaslon u boji osjetljiv na dodir osigurava jasan i intuitivan rad.

Vitotrol 350-C može se koristiti kao sobna regulacija, proširenje regulacijske petlje i kaskadni regulator za do četiri kotla na drva. To znači da se mogu kombinirati različita goriva kao i različiti učinci kotla. Osim toga, još jedan kotao za grijanje na ulje/plin može se pustiti kao kotao za vršno opterećenje.

Koordinirani pribor

Dodatna oprema za Vitoligno 300-C uključuje opsežne sustave za skladištenje i doziranje drvenih peleta. Za skladišta peleta bez nagnutog poda dostupan je modularni 4/8-struki prekidač sonde. Usisne sonde, koje su ravnomjerno raspoređene u skladištu peleta, transportiraju drvne pelete iz skladišta u kotao za pelete.

Sustav sondi može se postaviti fleksibilno i prikladan je za širok raspon prostorija (npr. prostorije u obliku slova L ili vrlo izdužene prostorije ili čak dvije odvojene ostave). Prostor za skladištenje peleta može se optimalno iskoristiti - uklanjanjem nagnutog poda dobiva se do 1/3 više skladišnog prostora.