Vitodens 222-F - samostojeći i komforni uređaj sa spremnikom za slojevito punjenje


Profitirajte od ovih prednosti

  • Samostojeći kompaktni kondenzacijski uređaj na plin u normiranim dimenzijama kuhinjskog rastera
  • Veliki komfor tople vode zbog integriranog spremnika za slojevito punjenje
  • Dugovječan i učinkovit zbog radijalnog izmjenjivača topline od inoxa
  • Visokoučinkovita crpka koja štedi struju
  • Vitotronic regulacija s prikazom teksta i grafike, koja se može upravljati pomoću aplikacije (opcija)
  • Razred energetske učinkovitosti: A

 

Kompaktni kondenzacijski uređaj s emajliranim spremnikom za punjenje

Samostojeći kondenzacijski uređaj Vitodens 222-F ne iziskuje posebnu prostoriju jer je tako kompaktan i tih da se može postaviti čak i u kuhinji.

Zbog svoje visokoučinkovite crpke koja je regulirana brojem okretaja uređaj je izrazito štedljiv. S učinom do 35 kW Vitodens 222-F je idealan za stan ili obiteljsku kuću.

Istaknuti treba i posebno veliki komfor tople vode ovog kondenzacijskog uređaja. Emajlirani spremnik za punjenje sa 100, odnosno 130 litara zapremine osigurava najbolju opskrbu toplom vodom za kupanje i tuširanje.

Potrošnja plina je trajno niska, a regulacija izgaranja Lambda Pro Control jamči veliku sigurnost u radu. Na taj način je interval za pregled samo svake tri godine - čime se štede troškovi za dimnjačara.


Princip rada spremnika za slojevito punjenje

U usporedbi s konvencionalnim spremnikom tople vode, spremnik za slojevito punjenje treba znatno manju zapreminu kako bi isporučio istu količinu tople vode.

Kod spremnika za slojevito punjenje voda se stalno zagrijava u protočnom bojleru te tako odmah stoji na raspolaganju. Osjetnici osiguravaju konstantnu temperaturu vode koja se ispušta.

Po potrebi se dodatno uključuje i cilindrični MatriX plamenik te se tako osigurava željena temperatura vode. Ovaj princip rada je posebice od prednosti kada se radi o kupkama ili dugotrajnom tuširanju.
 


Poticajna sredstva

*Napomena vezana za pretraživanje poticajnih sredstava

Informacije i podaci koji su objavljeni kroz online pretraživanje pažljivo su prikupljeni, no unatoč tomu se ne može preuzeti nikakva odgovornost da su potpunosti ispravni i potpuni. Mjerodavni su jedino važeći zakoni, uredbe i direktive - pravno obvezujuće podatke dobit ćete kod odnosnih navedenih institucija.

Zakonski utemeljeno pravo na poticaje ne postoji. Iznimke mogu proizaći iz zakonskih odredbi, kao npr. za naknadu za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije temeljem Zakona o obnovljivim izvorima energije i Zakona o kogeneracijskim sustavima.

Uostalom, odnosno tijelo odobrava poticajna sredstva isključivo u okviru raspoloživih proračunskih sredstava.

Online pretraživanje*

Poticajna sredstva

Tražim poticaje za kondenzacijski kotao

Nevažeći poštanski broj

Presjek proizvoda

Pregled

Snaga (kW)
3,2 do 35 kW
Normni stupanj iskorištenja
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Razred energetske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Zemni i ukapljeni plin
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png
Obiteljske kuće/kuće za dvije obitelji, etažni stanovi u višeobiteljskim kućama, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
icons-vitotrol-app.gif
Regulacija Vitotronic 200 s jasnim prikazom teksta i grafike, upravljanje moguće preko aplikacije Vitotrol
Priprema tople vode
Emajlirani spremnik za punjenje sa zapreminom od 100 litara (35 kW: 130 litara), spremnik tople vode sa spiralom i zapreminom od 130 litara za veliki komfor tople vode
daljnje karakteristike
Odgovara savršeno u raster vašeg kuhinjskog namještaja
Vitodens-222-F-Schnitt.png

fernbedienungen.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmannove standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim- od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih uređaja za štedljivu potporu grijanja.