Vitodens 222-F: Inteligentna kombinacija učinkovite plinske kondenzacijske tehnike i visokog komfora tople vode

Podni kompaktni plinski kondenzacijski uređaji koji štede prostor s visokim komforom tople vode za različitu kvalitetu vode

Vitodens 222-F je inteligentna kombinacija učinkovite tehnike kondenzacije plina i visokog komfora tople vode - jednostavna za upotrebu, dugotrajna i digitalna. Kompaktni plinski kondenzacijski uređaj konstruiran je za modernizaciju grijanja i zamjenu za stare plinske kondenzacijske kotlove s odvojenim spremnikom. Sa svojom visokoučinkovitom crpkom rade izuzetno štedljivo i tiho. Podni uređaj opremljena je Inox-Radial izmjenjivačem topline od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika. To jamči pouzdanost i dugotrajnu  visoku stopu kondenzacije. To se odnosi i na MatriX-Plus plamenik koji je izrađen od pletiva od nehrđajućeg čelika.

Alternativna rješenja za različitu tvrdoću vode

Emajlirani spremnik za slojevito punjenje volumena 100 litara nudi visoki komfor tople vode. Kapacitet potrošnje usporediv je sa spremnikom tople vode od 350 litara. Voda zagrijana do željene temperature u spremniku kontinuirano se zagrijava i odmah je dostupna. Osjetnici osiguravaju ravnomjernu temperaturu. Za regije s tvrdom vodom alternativno je dostupna verzija s emajliranim spremnikom vode od 130 litara.


Vitodens 222-F značajke

MatriX-Plus plamenik: Srce vašeg grijanja

MatriX-Plus plamenik: Srce vašeg grijanja

MatriX-Plus plamenik ističe se svojim učinkovitim radom i niskim emisijama štetnih tvari i buke. Specijalne MatriX površina od nehrđajućeg čelika neosjetljiva je na visoke temperature i na taj način osigurava pouzdane performanse i dug radni vijek.

Lambda Pro Plus: Automatska regulacija izgaranja smanjuje troškove

Automatsko nadgledanje kakvoće izgaranja nadoknađuje fluktuirajuću kvalitetu plina i produžava interval pregleda dimnjaka na tri godine. To osigurava dosljedno visoku učinkovitost i štedi troškove održavanja.

Lambda Pro Plus
● Prilagođavanje kvaliteti plina
● Konstantno visoka energetska učinkovitost
● Sigurno za budućnost
● Niski troškovi održavanja
● Intervali ispitivanja tri godine


Inox-Radial izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika: učinkovit i dugotrajan

Nehrđajući čelik čini razliku. Inox-Radial izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika srce je Vitodensa 222-F. Posebno učinkovito pretvara uloženu energiju u toplinu. Praktično bez gubitaka, s učinkovitošću od 98 posto koju je teško nadmašiti. Uz sigurnost posebno izdržljivog, visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika.

10 godišnje jamstvo

na izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika za ulje/plinske kondenzacijske kotlove do 150 kW

Otporan na koroziju Inox-Radial izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika


Prednosti koje nudi Vitodens 222-F

Vitodens 222-F - inteligentna energetska centrala za najviši komfor
  • Dugovječan i učinkovit zahvaljujući Inox-Radial izmjenjivaču topline od nehrđajućeg čelika
  • Plamenik MatriX-Plus s regulacijom izgaranja Lambda Pro Plus za trajno visoku učinkovitost i niske vrijednosti emisija
  • Inovativni koncept rada sa 7 inčnim dodirnim zaslonom u boji ili 3,5-inčnim zaslonom, jednostavnim tekstualnim i grafičkim prikazom, čarobnjakom za pokretanje, prikaz potrošnje energije i alternativni rad putem mobilnog uređaja
  • Internet kompatibilan zahvaljujući integriranom WLAN sučelju za rad i uslugu putem Viessmann aplikacija
  • Ispravan rad uvijek na vidiku zahvaljujući fluorescentnom svjetlosnom vodiču tzv. Lightguide

Detalji o proizvodu Vitodens 222-F

Pregled

Toplinski učin(kW)
1,9 do 32 kW
Normni stupanj iskoristivosti
98 % (Hs)
Razred energetske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Zemni i tekući plin
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png
Plinsko grijanje u obiteljskim kućama i stanovima | Novogradnja i modernizacija
Upravljanje
Einfaches RGB
7-inčni dodirni zaslon u boji ili alternativno 3,5 inčni zaslonom, WLAN integriran, upravljanje moguće preko ViCare App
Priprema tople vode
Integriran spremnik tople vode 100-litarski za slojevito punjenje ili 130-litarski s cijevnim izmjenjivačem
Daljnje značajke
MatriX-Plus plamenik, automatska regulacija izgaranja Lambda Pro Plus
Produktschnitt Gas-Brennwert-Wandgerät Vitodens 222-F


Regulacija Vitodensa 222-F je pregledna i intuitivna

7-inčni dodirni zaslon u boji ili 3,5-inčni crnobijeli zaslon s jasnim tekstualnim prikazom

Energetski kokpit: jednostavno podešavanje i posluživanje povećavaju učinkovitost

Koliko je jednostavno podešavanje i posluživanje? To je jedan od najvažnijih kriterija kod donošenja odluke o novom grijanju. Vitodens 200-W oduševljava iznimno visokim komforom posluživanja.

Jednostavno i intuitivno upravljanje moguće je putem pametnog telefona, tableta ili direktno na velikom 7 inčnom dodirnom zaslonu u boji koji se može podesiti po visini ili alternativno s 3,5 inčnim zaslonom. Jasan tekstualni i grafički prikaz vodi kroz sve točke izbornika, a energetski kokpit nudi pregled kompletne potrošnje energije.


Integrirano WLAN sučelje: Udobnost grijanja postaje digitalna

Integrirano WLAN sučelje direktno povezuje plinski kondenzacijski uređaj s internetom – i time postavlja osnovu za umrežavanje i digitalne usluge na zahtjev. ViCare App čini upravljanje još komfornijim: na taj se način sve funkcije grijanja vrlo lako drže pod kontrolom. I u slučaju nenadanih situacija putem Service-App aplikacije direktno se obaviještava serviser koji se može pobrinuti za brzu pomoć. Još jedan plus: povezivanjem pomoću digitalnih usluga Viessmann nudi pet godina jamstva na kompletan sustav.

Integrirano WLAN sučelje: Komforno grijanje postaje digitalno

ViCare App

ViCare App

Aplikacija ViCare App omogućuje korisniku instalacije upravljanje grijanjem putem pametnog telefona. Radni status se može u svakom trenutku pogledati i u slučaju neke smetnje može se na jednostavan i brzi način kontaktirati direktno iz aplikacije odabranu stručnu tvrtku u aplikaciji.


Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmannove standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti.Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih uređaja za štedljivu potporu grijanja.

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika