Uljni kondenzacijski kotao za modernizaciju

Profitirajte od ovih prednosti

  • Cjenovno atraktivan uljni kondenzacijski kotao za modernizaciju
  • Do 97 posto korištenog energenta se pretvara u toplinu
  • Velika sigurnost rada i dugi vijek trajanja zahvaljujući provjerenim elementima
  • Inox-Radial izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika s funkcijom samočišćenja
  • Jednostavno upravljanje Vitotronic regulacije s jasnim prikazom teksta i grafike
  • Razred energetske učinkovitosti: A


Povoljan i pouzdan

Vitorondens 200-T je podni kondenzacijski kotao na ulje po atraktivnoj cijeni. Učin iznosi 20,2 do 53,7 kW (tip BR2A) i 67,6 do 197,3 kW (tip J2RA). Uvjerljiv je zbog svojih kompaktnih dimenzija i dugovječne Eutectoplex grijaće površine. Njegova jaka strana je u modernizaciji višeobiteljskih kuća i poslovnih objekata.

Uljni kondenzacijski kotlovi Vitorondens temelje se na lijevanom kotlu Vitorond 100, koji se već tijekom dugog niza godina dokazao svojom kvalitetom. Zbog kombinacije grijaće površine s izmjenjivačem topline koji je spojen iza, izgaranje i kondenzacija se odvijaju odvojeno jedno od drugog. Prednost tog postupka je da ostaci izgaranja ostaju u ložištu, a izmjenjivač topline dimne plinove može kondenzirati bez nastanka taloga.

Iz Viessmann programa dodatnog pribora Vitocell mogu se dobiti spremnici tople vode s različitim kapacitetima koji se mogu dodatno priključiti na sustav.


Komforna regulacija

Regulacija Vitotronic 200 s jasnim prikazom teksta i grafičkom podrškom omogućuje korisniku jednostavno, razumljivo rukovanje vođeno izbornikom.

Vitotronic regulacija može regulirati krugove grijanja - do dva miješajuća i jedan direktni nemiješajući krug grijanja.

Kod miješajućeg kruga grijanja se preostala toplina iz povratnog voda predaje polaznom vodu grijanja. Na taj način kotao mora proizvesti manje energije i radi štedljivije.
 


Poticajna sredstva

*Napomena vezana za pretraživanje poticajnih sredstava

Informacije i podaci koji su objavljeni kroz online pretraživanje pažljivo su prikupljeni, no unatoč tomu se ne može preuzeti nikakva odgovornost da su potpunosti ispravni i potpuni. Mjerodavni su jedino važeći zakoni, uredbe i direktive - pravno obvezujuće podatke dobit ćete kod odnosnih navedenih institucija.

Zakonski utemeljeno pravo na poticaje ne postoji. Iznimke mogu proizaći iz zakonskih odredbi, kao npr. za naknadu za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije temeljem Zakona o obnovljivim izvorima energije i Zakona o kogeneracijskim sustavima.

Uostalom, nadležno tijelo odobrava poticajna sredstva isključivo u okviru raspoloživih proračunskih sredstava.

Online pretraživanje*

Poticajna sredstva

Tražim poticaje za kondenzacijski kotao

Nevažeći poštanski broj

Presjek proizvoda

Pregled

Snaga (kW)
20,2 do 107,3 kW
Normni stupanj iskorištenja
97 % (Hs)/103 % (Hi)
Razred energetske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-oel.png
Sve uobičajene vrste loživog ulja s malim sadržajem sumpora – i za loživo ulje DIN 51603-6-EL A Bio 10: loživo ulje EL s malim sadržajem sumpora uz dodatke biokomponenata (FAME) do 10%
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Obiteljske kuće/kuće za dvije obitelji/višeobiteljske kuće, poslovni objekti, općine, modernizacija
Rukovanje
icons-vitotrol-app.gif
Regulacija Vitotronic 200 s jasnim prikazom teksta i grafike, upravljanje moguće preko aplikacije Vitotrol
Priprema tople vode
Potreban dodatni spremnik za zagrijavanje vode, uslijed toga veliki komfor tople vode
daljnje karakteristike
Naknadno spojeni Inox-Radial izmjenjivača topline od oplemenjenog čelika s funkcijom samočišćenja za korištenje kondenzacijske tehnologije
Vitorondens-200-T-Schnitt.png

fernbedienungen.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih komponenti za štedljivu potporu grijanja.
 


Energie-Spar-Check-2s.jpg
Ispitani postupak izračuna

Provjera uštede energije certificirana od TÜV-a

Finanzierung.jpg
Povoljno do novog grijanja

Financiranje

Prospektanforderung.jpg
Prospekte

Online-Anforderung