Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmannove standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti.

Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih uređaja za štedljivu potporu grijanja.

Vitodens300-W_1397-9_A4.indd

Jedinstvena regulacija od 1,5 do 2000 kW

Kako zahtjevi za učinkovitim, multivalentnim i lako upravljivim sustavima grijanja rastu, tako regulacija postaje sve važnija: zbog toga Viessmann s Vitotronicom 200/300 sada nudi regulacijski program za svemalekotlove, zidne uređaje, srednje kotlove i dizalice topline.

Upravljanje vođeno izbornikom

Upravljanje vođeno izbornikom je jednostavno i intuitivno. Tomu doprinose standardni komandni elementi, veliki, dobro osvijetljen grafički displej s jasnim prikazom teksta u više redaka, kontrastni crno-bijeli prikaz te kontekstualna funkcija pomoći preko tipke „?“. Posebne funkcije, kao što su karakteristične krivulja grijanja, solarni prinos i vremena uključivanja i isključivanja prikazuju se u grafičkom obliku.

Vitotronic 200 simulacijski softver

Uvjerite se sami kako je nova Vitotronic 200 jednostavna za rukovanje i namještanje. Ovdje možete preuzeti simulacijski softver kao exe.datoteku. Radi na osobnim / prijenosnim računalima na kojima je instaliran MS Windows XP / Windows 7.

Pohranite zip-datoteku na svom računalu, raspakirajte datoteku u direktorij Vašeg izbora i pokrenite aplikaciju dvostrukim klikom na raspakiranu datoteku.

Simulaciju ćete završiti tako da desnom tipkom miša kliknete na aplikaciju i odaberete "Exit" ili alternativno kombinacijom tipki "Alt + F4".

vitotronic-regelung.jpg
5-Zoll Farb-Touch-Display

Regelungsprogramm für Mittel- und Großkessel – wirtschaftliches Energiemanagement für alle Anlagengrößen

Von der Einkessel- bis hin zur Mehrkesselregelung mit zentraler Schaltschrankbedienung liefert Viessmann ideal aufeinander abgestimmte Lösungen. Das kommunikationsfähige Regelungssystem Vitotronic ist das elektronische Management für wirtschaftlichen und sicheren Betrieb der Heizungsanlage – vorbildlich in Montage, Bedienung und Wartung.

Für die Mittel- und Großkessel steht ein breites Regelungsprogramm zur Verfügung. Neben den integrierten Regelungen, beispielsweise beim Gas-Brennwertkessel Vitocrossal 300 (CM3C), gibt es auch Varianten, die in bewährter Weise auf der Oberseite des Kessels montiert werden können.

Daljinska upravljanja

Daljinska upravljanja novog regulacijskog programa Vitotronic su zbog svog atraktivnog dizajna i bijelog kućišta visokog sjaja prikladna za korištenje u stambenom prostoru.

Zahvaljujući jedinstvenoj filozofiji nove Vitotronic rukovanje je jednostavno i intuitivno te jamče u svakom trenutku brzi pregled grijanja.

fernbedienungen.jpg
Vitocomfort_200.jpg

Home Automation

Vitocomfort 200 - sustav pametne kuće (smart home)

Od grijanja preko ventilacije, sve do rasvjete: sustav pametne kuće Vitocomfort 200 osigurava smart heating (pametno grijanje) i smart energy (pametnu energiju) u jednom. I, brzo se i jednostavno može instalirati, bez obzir da li u novogradnji ili kod modernizacije.

Aplikacija Vitotrol

Viessmannova aplikacija Vitotrol omogućuje vam upravljanje Viessmannovim grijanjima pomoću regulacije Vitotronic. Rukovanje je jednostavno, intuitivno te je moguće s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. Pored funkcija za upravljanje aplikacija Vitotrol raspolaže s općim i kontekstualnim funkcijama pomoći. Aplikacija Vitotrol može se dobiti za mobilne uređaje s operativnim sustavima iOS ili Android.

Za upravljanje ovom aplikacijom zidni uređaji / mali kotlovi / srednji kotlovi / dizalice topline / kotlovi na drva s Vitotronicom 200 (vrste regulacije vidi pod "Nutzungsvoraussetzungen") moraju se nadopuniti sučeljem Vitocom 100 LAN1 i spojiti na interni DSL router. Konfiguriranje DSL rutera nije nužno.

vitotrol-app.jpg

Konnektivität

Für Konnektivität bietet Viessmann diverse Anwendungen zur Kommunikation mit den Wärmeerzeugern.

Viessmann Apps

Viessmann Apps

Viessmann Apps rund um das Thema Heizung für Endanwender und Fachpartner

Fernüberwachung

Energiemanagementsystem für große Wohnanlagen und Nutzgebäude

Fernüberwachung (PDF 458 KB)

Uređaji za pripremu tople vode

U programu spremnika Vitocell pronaći ćete upravo onaj spremnik tople vode koji odgovara vašim zahtjevima. ovisno o potrebi za toplom vodom i mogućnostima za instalaciju možete odabrati spremnik tople vode koji se postavlja pored ili ispod uređaja za pripremu tople vode.

Higijenska opskrba pitkom vodom

Unutarnja površina spremnika tople vode u velikoj mjeri odlučuje o higijeni zagrijavanja pitke vode. Viessmann se stoga oslanja na dva koncepta kvalitete: na završni sloj od emajla Ceraprotect za sigurnu i trajnu zaštitu od korozije u seriji Vitocell 100 te na nehrđajući oplemenjeni čelik za najviše higijenske zahtjeve u seriji Vitocell 300.

warmwasserspeicher.jpg
daten-kommunikation.jpg

Podatkovna komunikacija

Bilo da se radi o vikendici, gospodarskoj zgradii ili velikom stambenom kompleksu - Viessmannov program TeleControl budi inteligentna rješenja za podatkovnu komunikaciju sa sustavima grijanja i tehnikom u kući.

I to vrijedi za sve raspoložive sustave grijanja: uljne ili plinske kondenzacijske uređaje, srednje i velike kotlove za ulje i plin, uređaje na toplinu suncu, kao i za kotlove na pelete i dizalice topline.


Solarthermie

Solarthermie

Thermische Solarsysteme zur Trinkwassererwärmung und Heizungsunterstützung

Photovoltaik

Photovoltaik-Systeme zur Erzeugung von Strom aus kostenloser Sonnenenergie

Produktinfos

Warmwasserspeicher

Im Vitocell Speicherprogramm finden Sie den passenden Warmwasserspeicher für Ihre Anforderungen.

Produktinfos

Frischwasser-Module

Komfortable und hygienische Trinkwassererwärmung nach dem Durchlauferhitzerprinzip

Produktinfos

Vitoset - spremnici loživog ulja za sve potrebe

Spremnici loživog ulja Vitoset različitih veličine ovisno o proizvodu raspoloživi su za sve potrebe i imaju dozvolu za skladištenje do 5000 l loživog ulja u prostorijama s ložištem. Za veće količine su sukladno propisima potrebne posebne skladišne prostorije. Spremnici loživog ulja Vitoset mogu se instalirati u blokovima s kapacitetom do 25000 litara loživog ulja. Oni su za novogradnju, proširenje ili adaptaciju u svakom slučaju sigurno rješenje – za obiteljske ili višeobiteljske kuće isto kao za stambene komplekse ili poslovne objekte.

Heizoeltanks.jpg
frischwasser-module.jpg

Moduli svježe vode

Moduli svježe vode služe za komforno i higijensko zagrijavanje pitke vode prema principu protočnog bojlera. Drukčije nego u konvencionalnom spremniku tople vode ovdje se namirnica voda ne koristi za akumuliranje energije, već se pomoću učinkovitog izmjenjivača topline zagrijava tek u slučaju potrebe. Energija za zagrijavanje tople vode dolazi iz međuspremnika vode za grijanje koji se može grijati iz različitih sustava – iz solarnih sustava jednako kao i iz kotlova na kruto gorivo, konvencionalnih uljnih/plinskih kotlova, dizalica topline ili drugih sustava.


Vitoset – das komplette Zubehör

Mit dem Vitoset Programm erhalten Sie von Viessmann alle für die wärmetechnische Ausstattung eines Hauses benötigten Komponenten aus einer Hand. Ihr Vorteil: Alles passt zueinander und kann ganz nach Ihren individuellen Vorstellungen mit nur einem System realisiert werden.

Heizkörper

Heizkörper

Heizkörper von Viessmann – für jeden Anspruch und jeden Bedarf.

Fußbodenheizung

Fußbodenheizung

Fußboden-Heizsysteme von Viessmann – energiesparend, sicher, komfortabel und alles aus einer Hand.

Trinkwasser-Enthärtungsanlagen

Trinkwasser-Enthärtungsanlagen

Schützen Wasserleitungen und daran angeschlossene Komponenten vor Verkalkung.

Heizöltanks

Heizöltanks

Erfüllen alle Voraussetzungen für eine wirtschaftliche, raumsparende und problemlose Lagerung des Brennstoffs.


solaranlage.jpg

Toplinska energija sunca i fotonaponski uređaji

Koristite besplatnu energiju sunca: ovdje ćete saznati više o našim solarnim uređajima za zagrijavanje pitke vode, podršku grijanju i proizvodnju struje.

Izmjenjivači topline

 • za zagrijavanje vode u bazenima
  > Vitotrans 200 tip WTT (PDF)
 • za prihvatne postaje mreža za opskrbu toplinom,
  za razdvajanje sustava u postrojenjima grijanjima s podnim grijanjem,
  za zagrijavanje pitke vode i za solarne uređaje
  > Vitotrans 100 tip PWT (PDF)
 • za proizvodnju topline za grijanje u kombinaciji s parnim grijanjima
  > Vitotrans 200 tip WTD (PDF)
waermetauscher.jpg
heizkoerper.jpg

Radijatori

Važan sastavnio dio Viessmannovog programa pribora Vitoset ješiroka paleta radijatora. Od povoljnog kompaktnog radijatora s ventilom, kompaktnog radijatora i radijatora sa srednjim priključkom preko pločastih radijatora usmjerenih na dizajn sve do praktičnih kupaonskih radijatora i posebno učinkovitih niskotemperaturnih radijatora.

Naravno da se sve komponente Viessmannovog opsežnog programa radijatora i pribora odlikuju visokom kvalitetom te svakoj zgradi daju posebnu notu, svejedno radi li se o stambenom ili poslovnom objektu. Upotreba visokokvalitetnih, ispitanih materijala i njihova visokokvalitetna obrada jamče da se svako rješenje može realizirati učinkovito i pouzdano.

Vitoset – kompletan pribor

S Viessmannovim programom Vitoset iz jedne ruke dobivate sve komponente potrebne kako biste kuću u potpunosti opremili tehnikom grijanja. Vaša prednost: sve međusobno odgovara te se sve sa samo jednim sustavom može realizirati prema vašim individualnim željama. Usto se vaše ideje brzo i sigurno mogu pretvoriti u stvarnost jer svi dijelovi vašem Viessmannovom stručnom partneru brzo i izravno stoje na raspolaganju te su najviše kvalitete.

Ono što povezuje sve komponente iz Viessmannovog opsežnog programa dodatnog pribora je korištenje visokokvalitetnih, ispitanih materijala te savršena obrada - na taj je način zajamčeno da ćete doista dobiti sigurno i pouzdano rješenje.

Vitoset – inovativna tehnologija kod koje su sve komponente savršeno usklađene. Pitajte Viessmannovog stručnog partnera u vašoj blizini - rado će vas savjetovati o velikom broju mogućih primjena Vitoseta.
 

Skladištenje goriva

 • Spremnici loživog ulja, 620 do 1500 litara
 • Pribor za spremnike za loživo ulje
 • Filtar za ulje
 • Skladištenje peleta

Proizvodnja topline

 • Membranske ekspanzijske posude za zatvorena   grijanja, boja: Vito srebrna, posude od 25 do 140 litara i u čisto bijeloj boji (RAL 9010)
 • Zaporni elementi, sigurnosni ventili, odzračivanje
 • Mali uređaji za omekšavanje vode
 • Sustavi dimnih plinova od oplemenjenog čelika, s jednom i dvije stijenke

Priprema tople vode

 • Filtar za pitku vodu
 • Ekspanzijske posude za instalaciju pitke vode
 • Uređaji za omekšavanje vode
 • Cirkulacijske crpke
 • Membranski sigurnosni ventili za zatvorene uređaje za pripremu tople vode
 • Moduli svježe vode za pripremu tople vode prema principu protočnog bojlera

Raspodjela topline

 • Zaporni elementi, nepovratni ventili
 • Hidrauličke skretnice
 • Miješalice za grijanje
 • Optočne crpke
 • Međuspremnici vode za grijanje

Predaja topline

 • Univerzalni, pločasti, kupaonski radijatori te specifičan pribor
 • Pribor za radijatore
 • Sustavi podnog grijanja
vitoset.jpg