Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmannove standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti.

Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih uređaja za štedljivu potporu grijanja.

Vitodens300-W_1397-9_A4.indd

Jedinstvena regulacija od 1,5 do 2000 kW

Kako zahtjevi za učinkovitim, multivalentnim i lako upravljivim sustavima grijanja rastu, tako regulacija postaje sve važnija: zbog toga Viessmann s Vitotronicom 200/300 sada nudi regulacijski program za svemalekotlove, zidne uređaje, srednje kotlove i dizalice topline.

Upravljanje vođeno izbornikom

Upravljanje vođeno izbornikom je jednostavno i intuitivno. Tomu doprinose standardni komandni elementi, veliki, dobro osvijetljen grafički displej s jasnim prikazom teksta u više redaka, kontrastni crno-bijeli prikaz te kontekstualna funkcija pomoći preko tipke „?“. Posebne funkcije, kao što su karakteristične krivulja grijanja, solarni prinos i vremena uključivanja i isključivanja prikazuju se u grafičkom obliku.

Vitotronic 200 simulacijski softver

Uvjerite se sami kako je nova Vitotronic 200 jednostavna za rukovanje i namještanje. Ovdje možete preuzeti simulacijski softver kao exe.datoteku. Radi na osobnim / prijenosnim računalima na kojima je instaliran MS Windows XP / Windows 7.

Pohranite zip-datoteku na svom računalu, raspakirajte datoteku u direktorij Vašeg izbora i pokrenite aplikaciju dvostrukim klikom na raspakiranu datoteku.

Simulaciju ćete završiti tako da desnom tipkom miša kliknete na aplikaciju i odaberete "Exit" ili alternativno kombinacijom tipki "Alt + F4".

vitotronic-regelung.jpg
5-inčni dodirni ekran u boji

Program upravljanja za srednje i velike kotlove - ekonomično upravljanje energijom za sve veličine sustava

Viessmann nudi savršeno usklađena rješenja, od jednog kotla do upravljanja s više kotlova s ​​centralnim upravljačkim ormarem. Regulacijski sustav Vitotronic elektronički je sustav upravljanja za ekonomičan i siguran rad sustava grijanja - primjeran u ugradnji, radu i održavanju.

Široki regulacijski program dostupan je za srednje i velike kotlove. Uz integrirane regulacije, na primjer s plinskim kondenzacijskim kotlom Vitocrossal 300 (CM3C), postoje i inačice koje se mogu ugraditi na gornju stranu kotla.

Daljinska upravljanja

Daljinska upravljanja novog regulacijskog programa Vitotronic su zbog svog atraktivnog dizajna i bijelog kućišta visokog sjaja prikladna za korištenje u stambenom prostoru.

Zahvaljujući jedinstvenoj filozofiji nove Vitotronic rukovanje je jednostavno i intuitivno te jamče u svakom trenutku brzi pregled grijanja.

fernbedienungen.jpg
Vitocomfort_200.jpg

Home Automation

Vitocomfort 200 - sustav pametne kuće (smart home)

Od grijanja preko ventilacije, sve do rasvjete: sustav pametne kuće Vitocomfort 200 osigurava smart heating (pametno grijanje) i smart energy (pametnu energiju) u jednom. I, brzo se i jednostavno može instalirati, bez obzir da li u novogradnji ili kod modernizacije.

Aplikacija Vitotrol

Viessmannova aplikacija Vitotrol omogućuje vam upravljanje Viessmannovim grijanjima pomoću regulacije Vitotronic. Rukovanje je jednostavno, intuitivno te je moguće s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. Pored funkcija za upravljanje aplikacija Vitotrol raspolaže s općim i kontekstualnim funkcijama pomoći. Aplikacija Vitotrol može se dobiti za mobilne uređaje s operativnim sustavima iOS ili Android.

Za upravljanje ovom aplikacijom zidni uređaji / mali kotlovi / srednji kotlovi / dizalice topline / kotlovi na drva s Vitotronicom 200 (vrste regulacije vidi pod "Nutzungsvoraussetzungen") moraju se nadopuniti sučeljem Vitocom 100 LAN1 i spojiti na interni DSL router. Konfiguriranje DSL rutera nije nužno.

vitotrol-app.jpg

Povezivost

Za povezivanje, Viessmann nudi razne programe za komunikaciju s proizvođačima topline.

Viessmann Apps

Viessmann Apps

Viessmann aplikacije za sve veze s grijanjem za krajnje korisnike i stručne partnere

Uređaji za pripremu tople vode

U programu spremnika Vitocell pronaći ćete upravo onaj spremnik tople vode koji odgovara vašim zahtjevima. ovisno o potrebi za toplom vodom i mogućnostima za instalaciju možete odabrati spremnik tople vode koji se postavlja pored ili ispod uređaja za pripremu tople vode.

Higijenska opskrba pitkom vodom

Unutarnja površina spremnika tople vode u velikoj mjeri odlučuje o higijeni zagrijavanja pitke vode. Viessmann se stoga oslanja na dva koncepta kvalitete: na završni sloj od emajla Ceraprotect za sigurnu i trajnu zaštitu od korozije u seriji Vitocell 100 te na nehrđajući oplemenjeni čelik za najviše higijenske zahtjeve u seriji Vitocell 300.

warmwasserspeicher.jpg

Solarthermie

Solarna tehnika

Toplinski solarni sustav za zagrijavanje pitke vode i podršku grijanju

Fotonapon

Fotonaponski sustavi za proizvodnju struje iz besplatne solarne energije

Informacije o proizvodima

Spremnici tople vode

U Vitocell programu spremnika pronaći ćete odgovarajuće rješenje za svoje potrebe.

Informacije o proizvodima

Modul svježe vode

Komforna i higijenska priprema tople vode prema protočnom principu

Informacije o proizvodima

Vitoset - spremnici loživog ulja za sve potrebe

Spremnici loživog ulja Vitoset različitih veličine ovisno o proizvodu raspoloživi su za sve potrebe i imaju dozvolu za skladištenje do 5000 l loživog ulja u prostorijama s ložištem. Za veće količine su sukladno propisima potrebne posebne skladišne prostorije. Spremnici loživog ulja Vitoset mogu se instalirati u blokovima s kapacitetom do 25000 litara loživog ulja. Oni su za novogradnju, proširenje ili adaptaciju u svakom slučaju sigurno rješenje – za obiteljske ili višeobiteljske kuće isto kao za stambene komplekse ili poslovne objekte.

Heizoeltanks.jpg
frischwasser-module.jpg

Moduli svježe vode

Moduli svježe vode služe za komforno i higijensko zagrijavanje pitke vode prema principu protočnog bojlera. Drukčije nego u konvencionalnom spremniku tople vode ovdje se namirnica voda ne koristi za akumuliranje energije, već se pomoću učinkovitog izmjenjivača topline zagrijava tek u slučaju potrebe. Energija za zagrijavanje tople vode dolazi iz međuspremnika vode za grijanje koji se može grijati iz različitih sustava – iz solarnih sustava jednako kao i iz kotlova na kruto gorivo, konvencionalnih uljnih/plinskih kotlova, dizalica topline ili drugih sustava.


Vitoset – kompletni pribor

S asortimanom Vitoset, Viessmann vam osigurava sve komponente koje su vam potrebne za grijanje kuće iz jednog izvora. Vaša prednost: Sve se uklapa i može se implementirati prema vašim individualnim idejama sa samo jednim sustavom.

Heizkörper

Radijatori

Viessmann radijatori – za svaki zahtjev i svaku potrebu.

Fußbodenheizung

Podno grijanje

Viessmann podno grijanje – štedi energiju, sigurno, praktično i sve iz jedne ruke.

Trinkwasser-Enthärtungsanlagen

Omekšivači vode

Zaštitite vodovodne cijevi i komponente povezane s njima od kamenca.

Heizöltanks

Spremnici za loživo ulje

Ispunite sve zahtjeve za ekonomično skladištenje goriva koje štedi prostor i bez problema.


solaranlage.jpg

Toplinska energija sunca i fotonaponski uređaji

Koristite besplatnu energiju sunca: ovdje ćete saznati više o našim solarnim uređajima za zagrijavanje pitke vode, podršku grijanju i proizvodnju struje.

Izmjenjivači topline

 • za zagrijavanje vode u bazenima
  > Vitotrans 200 tip WTT (PDF)
 • za prihvatne postaje mreža za opskrbu toplinom,
  za razdvajanje sustava u postrojenjima grijanjima s podnim grijanjem,
  za zagrijavanje pitke vode i za solarne uređaje
  > Vitotrans 100 tip PWT (PDF)
 • za proizvodnju topline za grijanje u kombinaciji s parnim grijanjima
  > Vitotrans 200 tip WTD (PDF)
waermetauscher.jpg
heizkoerper.jpg

Radijatori

Važan sastavnio dio Viessmannovog programa pribora Vitoset ješiroka paleta radijatora. Od povoljnog kompaktnog radijatora s ventilom, kompaktnog radijatora i radijatora sa srednjim priključkom preko pločastih radijatora usmjerenih na dizajn sve do praktičnih kupaonskih radijatora i posebno učinkovitih niskotemperaturnih radijatora.

Naravno da se sve komponente Viessmannovog opsežnog programa radijatora i pribora odlikuju visokom kvalitetom te svakoj zgradi daju posebnu notu, svejedno radi li se o stambenom ili poslovnom objektu. Upotreba visokokvalitetnih, ispitanih materijala i njihova visokokvalitetna obrada jamče da se svako rješenje može realizirati učinkovito i pouzdano.

Vitoset – kompletan pribor

S Viessmannovim programom Vitoset iz jedne ruke dobivate sve komponente potrebne kako biste kuću u potpunosti opremili tehnikom grijanja. Vaša prednost: sve međusobno odgovara te se sve sa samo jednim sustavom može realizirati prema vašim individualnim željama. Usto se vaše ideje brzo i sigurno mogu pretvoriti u stvarnost jer svi dijelovi vašem Viessmannovom stručnom partneru brzo i izravno stoje na raspolaganju te su najviše kvalitete.

Ono što povezuje sve komponente iz Viessmannovog opsežnog programa dodatnog pribora je korištenje visokokvalitetnih, ispitanih materijala te savršena obrada - na taj je način zajamčeno da ćete doista dobiti sigurno i pouzdano rješenje.

Vitoset – inovativna tehnologija kod koje su sve komponente savršeno usklađene. Pitajte Viessmannovog stručnog partnera u vašoj blizini - rado će vas savjetovati o velikom broju mogućih primjena Vitoseta.
 

Skladištenje goriva

 • Spremnici loživog ulja, 620 do 1500 litara
 • Pribor za spremnike za loživo ulje
 • Filtar za ulje
 • Skladištenje peleta

Proizvodnja topline

 • Membranske ekspanzijske posude za zatvorena   grijanja, boja: Vito srebrna, posude od 25 do 140 litara i u čisto bijeloj boji (RAL 9010)
 • Zaporni elementi, sigurnosni ventili, odzračivanje
 • Mali uređaji za omekšavanje vode
 • Sustavi dimnih plinova od oplemenjenog čelika, s jednom i dvije stijenke

Priprema tople vode

 • Filtar za pitku vodu
 • Ekspanzijske posude za instalaciju pitke vode
 • Uređaji za omekšavanje vode
 • Cirkulacijske crpke
 • Membranski sigurnosni ventili za zatvorene uređaje za pripremu tople vode
 • Moduli svježe vode za pripremu tople vode prema principu protočnog bojlera

Raspodjela topline

 • Zaporni elementi, nepovratni ventili
 • Hidrauličke skretnice
 • Miješalice za grijanje
 • Optočne crpke
 • Međuspremnici vode za grijanje

Predaja topline

 • Univerzalni, pločasti, kupaonski radijatori te specifičan pribor
 • Pribor za radijatore
 • Sustavi podnog grijanja
vitoset.jpg