Moderno grijanje na plin - Tako funkcionira kondenzacijska tehnika

Učinkovito grijanje na plin zahvaljući kondenzacijskoj tehnici

Kod kondenzacijske tehnike ne koristi se samo toplina koja se dobiva izgaranjem plina, već dodatno također toplina koja kod konvencionalne tehnike grijanja neiskorišteno odlazi kroz dimnjak. Kondenzacijski kotlovi gotovo u potpunosti oduzimaju toplinu sadržanu u dimnim plinovima i dovode dodatno kao korisnu toplinu za grijanje.

Viessmann kondenzacijski kotlovi opremljeni s visokoučinkovitim izmjenjivačem topline od nehrđajućeg čelika, da se dimni plinovi u dimnjaku toliko rashlade, da u njima sadržana vodena para ciljano kondenzira i oslobođena toplina dodatno predaje u sustav grijanja.

Grijanje na plin – ekonomično i ekološko

S ovom tehnologijom kondenzacijski kotao postiže normni stupanj iskoristivosti do 98 posto i na taj način rade energetski štedljivo. Ovaj način rada ne štedi samo punovrijednu energiju već se i štiti okoliš kroz znatno smanjenje CO2-emisija.

Tražiš najbolje rješenje za svoj stan ili kuću?

Obrati nam se već danas i saznaj koje rješenje je optimalno za tvoju stan ili kuću.

Pošalji upit!

Koliko košta novo grijanje?

Zanima te okvirno koliko bi koštao novo plinsko grijanje? Provjeri u našem konfiguratoru!

Pokreni konfigurator!
video-neue-heizung-kaufen-198x198.jpg

Posebne pogodnosti za građane pogođene potresom

Plinska kondenzacija po atraktivnim cijenama!

video-inox-radial-waermetauscher-198x198.jpg

Samo inox dolazi u obzir!

Viessmann plinski kondenzacijski bojleri i kotlovi opremljeni su izmjenjivačima topline i plamenicima od nehrđajućeg čelika. Bezkompromisna kvaliteta i dugovječnost.

Gas-Brennwert-Matrixbrenner.jpg

Plinski MatriX plamenik
 

Plinski MatriX plamenik je prekretnica u Viessmannovoj tehnici grijanja. Zbog upotrebe MatriX pletiva od nehrđajućeg čelika odlikuje se dugim vijekom trajanja. Plamenik nije osjetljiv na dugotrajno temperaturno opterećenje.

Plinski kondenzacijski kotlovi

Kod kondenzacijske tehnike se ne koristi samo toplina koja nastaje pri sagorijevanju loživog ulja ili plina, već i toplina koja kod obične tehnike grijanja obično ostane neiskorištena. Kondenzacijski kotlovi gotovo u potpunosti izvlače toplinu koja je sadržana u dinmnim plinovima te je također pretvaraju u toplinu za grijanje. Zbog toga su Viessmann kondenzacijski kotlovi opremljeni radijalnim izmjenjivačima topline od nehrđajućeg čelika koji dimne plinove prije odvođenja u dimnjak tako rashlade da se u njima sadržana vodena para ciljano kondenzira, a oslobođena se toplina dodatno prenosi u sustav grijanja.