Grijanje na plin – uvijek čisti posao

Kondenzacijski kotlovi doprinose, zahvaljujući učinkovitosti i nenadmašivom stupnju učinkovitosti od 98 posto kod pretvorbe zemnog plina u toplinu, aktivni doprinos zaštiti klime i okoliša.

Naši plinski kondenzacijski kotlovi već su pripremljeni za budućnost. Zahvaljujući Lambda Pro Control regulaciji izgaranja plinski kondenzacijski kotlovi automatski se prilagođavaju različitim vrstama plina - uključujući i mješavinama bioplina. Na taj način na svim područjima ispunjavamo visoke zahtjeve postavljene spram tehnologije grijana s ciljem štednje resursa.

U korist odabira plinskog grijanja govori i argument da nema potrebe za skladištenjem energije, posebno ako prostor želite koristiti za nešto drugo.

Za svoje grijanje iskoristite i besplatnu sunčevu energiju. Svi kotlovi za grijanje su dizajnirani za kombiniranje s Viessmann solarnom tehnikom – Viessmann sistemska tehnika garantira optimalni zajednički rad svih komponenti s komfornom regulacijom koja ispunjava sve želje.

Inox-Radial izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika

Grijanje na plin - Učinkovitost resursa s kondenzacijskom tehnikom

Kondenzacijski kotao izvlači iz dimnih plinova sadržanu toplinu gotovo u potpunosti i predaje kao dodatnu toplinsku energiju.  Za tu namjenu kondenzacijski kotlovi su opremljeni s Viessmann Inox-Radial izmjenjivačem topline od nehrđajućeg čelika, koji dimne plinove prije odvođenja u dimnjak toliko rashladi da se sadržana vodena para ciljano kondenzira i oslobođena toplina se dodatno prenosi na sustav grijanja.

Inox-Radial izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika u kombinaciji s MatriX plinskim plamenikom je jamstvo visoke energetske učinkovitosti i dugotrajan visoki komfor topline. Tehnika još k tome štedi na troškovima grijanja i minimalizira bezkompromisno emisije štetnih tvari.