Split dizalice topline Vitocal 111-S je cijenom
atraktivni generatori topline s poznatom visokom Viessmann kvalitetom i učinkovitošću

Profitirajte od ovih prednosti

 • Niski operativni troškovi zahvaljujući visokoj COP vrijednosti (COP = Coefficient of Performance) prema EN 14511: do 4,7 (zrak 7 °C/voda 35 °C) te do 3,9 (zrak 2 °C/voda 35 °C)
 • Visoka COP-vrijednost za pitku vodu (Vitocal 111-S) veća od 3 prema EN 16147
 • Regulacija učina i DC-inverter za visoku učinkovitost u pogonu djelomičnog opterećenja
 • Unutarnje jedinice s visokoučinkovitom cirkulacijskom crpkom, izmjenjivačem topline, 3-putnim preklopnim ventilom, sigurnosnom grupom, membranskom ekspanzijskom posudom i regulacijom te spremnikom od 220 litara za zagrijavanje vode
 • Za upravljanje jednostavna regulacija Vitotronic s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom
 • Mogućnost regulacije Viessmann uređaja za ventilaciju
 • Zahvaljujući sučelju Vitoconnect (dodatna oprema) i aplikaciji ViCare uređajima se može upravljati preko interneta
 • Reverzibilna izvedba omogućuje grijanje i hlađenje (Izvedba AC)
 • Pripremljeno za korištenje vlastite struje iz fotonaponskog sustava
 • Razred energetske učinkovitosti*: A++/A+
 • Razred energetske učinkovitosti zagrijavanja pitke vode: A
*Razred energetske učinkovitosti prema EU-uredbi Nr. 811/2013 grijanje, prosječni klimatski uvjeti – primjena niskotemperaturna (35 °C) / srednjetemperaturna (55 °C)
Split dizalica topline zrak/voda Vitocal 111-S

Split dizalica topline zrak/voda Vitocal 111-S

Split dizalice topline zrak/voda Vitocal 100-S i Vitocal 111-S sastoje se od dvije odvojene jedinice: vanjska jedinica crpi toplinu iz okolnog zraka i prenosi preko isparivača na rashladni medij koji se zatim pomoću kompresora zagrijava na temperaturu potrebnu za sustav grijanja.

Toplina se zatim putem cjevovoda odvodi do unutarnje jedinice u kojoj se preko kondenzatora prenosi na sustav grijanja. Unutarnja jedinica je tvornički opremljena s hidrauličkim komponentama kao što su 3-putni preklopni ventil, sekundarna crpka i regulacija dizalice topline.

Split izvedba za fleksibilnu montažu na malom prostoru

Svojim kompaktnim dimenzijama unutarnje se jedinice mogu ugraditi u svaki podrum ili prostor u kući. Jedinica je tvornički već opremljena sa svim potrebnim komponentama. Dizalica topline Vitocal 111-S raspolaže i s integriranim spremnikom za zagrijavanje vode od 220 litara. Vanjska jedinica može se postaviti na vanjski zid kuće ili također slobodno u vanjskom prostoru. 

Funkcionalna oprema za mnoge zahtjeve

Vitocal 100-S/111-S dolazi u nekoliko izvedbi za različite zahtjeve: kao uobičajena dizalica topline za grijanje prostora i zagrijavanje pitke vode, ali i s funkcijom hlađenja „active cooling“ za ugodno temperiranje prostorija tijekom ljetnih mjeseci.

Tehnika koja štedi struju - za rad sa strujom iz vlastite proizvodnje

Električne komponente osobitu su štedljive u radu. Visokoučinkovita cirkulacijska crpka za sekundarni krug dolazi serijski. U pogonu djelomičnog opterećenja kompresor se točno prilagođava trenutnim potrebama za toplinom i održava željenu temperaturu za grijanje odn. hlađenje kao i toplu vodu. U kombinaciji s fotonaponskom instalacijom može se koristiti struja iz vlastite proizvodnje za pogon dizalice topline.

Komforno upravljanje putem interneta

S opcionalnim internetskim sučeljem Vitoconnect dizalicama topline zrak/voda Vitocal 111-S može se upravljati preko interneta. Pomoću besplatne aplikacije ViCare mnogim se funkcijama, poput npr. regulacije temperature ili party pogon jednostavno može upravljati preko pametnog telefona.

Vitocom 100 omogućuje vezu s internetom

Za povezivanje dizalice topline s internetom potreban je uređaj Vitocom 100 (tip LAN1). Modul se povezuje s Vitodata serverom, a putem besplatne aplikacije Vitotrol App jednostavno se pristupa regulaciji uređaja za grijanje.

Vitoconnect 100

Presjek unutarnje jedinice

Pregled

Nazivni toplinski učin (kW)
4,0 do 16,0 kW
COP pri pogonu grijanja
do 4,7 (Zrak 7 °C/Voda 35 °C) i do 3,9 (Zrak 2 °C/Voda 35 °C)
Razred energetske učinkovitosti prema EU-uredbi Nr. 811/2013 grijanje, prosječni klimatski uvjeti – primjena niskotemperaturna (35 °C) / srednjetemperaturna (55 °C)
energieeffizienklasse.png
A++ / A+
Razred energetske učinkovitosti pripreme potrošne tople vode
A
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png
Obiteljske kuće, novogradnja i modernizacija, bivalentni sustavi
Upravljanje
Einfaches RGB
Vitotronic 200 regulacija s jasnim tekstulanim i grafičkim prikazom, upravljanje putem ViCare App moguće
Priprema potrošne tople vode
Integriran 220 litarski spremnik tople vode
Daljnje značajke
Fleksiblna montaža vanjske jedinice (samostalno stojeća, zidna). Komforna zahvaljujući reverzibilnoj izvedbi, omogućuje grijanje i hlađenje.
Presjek Split dizalice topline zrak/voda Vitocal 111-S