Savjet eksperta
Vitocal 100-S

Split dizalica topline

Split dizalica topline zrak/voda atraktivne cijene

Nazivni toplinski učin: 4,0 do 16,0 kW
Pouzdana dizalica topline po povoljnoj cijeni
Fleksibilna montaža i vanjska jedinica
Funkcija hlađenja

Ekološke dizalice topline: saznajte više o varijantama i prednostima!

Saznajte više
Nazivni toplinski učin

4,0 do 16,0 kW

Pouzdana dizalica topline po povoljnoj cijeni

Uz uobičajenu visoku kvalitetu obrade i učinkovitost

Fleksibilna montaža i vanjska jedinica

Stoji na podu ili visi na zidu

Funkcija hlađenja

Grijanje i hlađenje u jednom zahvaljujući reverzibilnom dizajnu (varijanta -AC)

Regulacija Vitotronic jednostavna za rukovanje

S jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom

Optimirana uporaba vlastite struje

Iz vlastite fotonaponske instalacije

Energetski razred: A++ / A+

Prema Uredbi EU br. 811/2013 Grijanje, prosječni klimatski uvjeti, uporaba pri niskoj (35 °C) odnosno srednjoj temperaturi (55 °C)

Split dizalica topline zrak/voda Vitocal 100-S s Vitocell spremnikom PTV-a

Split dizalica topline Vitocal 100-S: generator energije po atraktivnoj cijeni s uobičajeno visokom kvalitetom izrade i učinkovitošću tvrtke Viessmann

Split dizalica topline zrak/voda Vitocal 100-S sastoji se od dvije odvojene jedinice: vanjska jedinica izvlači toplinu iz okolnog zraka preko isparivača pomoću rashladnog sredstva koje se pomoću kompresora dovodi na temperaturu potrebnu za grijanje. Toplina ide do unutarnje jedinice putem voda i prenosi se u mrežu grijanja preko kondenzatora.

Unutarnja jedinica tvornički je opremljena hidrauličkim komponentama kao što su 3-putni preklopni ventil, sekundarna crpka i regulacija dizalica topline.

Sa svojim kompaktnim dimenzijama, unutarnja jedinica može se ugraditi kao i svaka druga instalacija grijanja u podrum ili pomoćnu prostoriju kuće. Jedinica je već tvornički opremljena svim potrebnim komponentama. Vanjska jedinica može se montirati na vanjski zid zgrade ili postaviti na otvorenom.

Vitocal 100-S dostupan je u nekoliko varijanti za različite zahtjeve. Kao čista dizalica topline za grijanje prostorija i zagrijavanje pitke vode. Dodatno s funkcijom hlađenja „active cooling” za ugodnu regulaciju temperature prostorija u ljetnim mjesecima i na kraju s ugrađenim protočnim grijačem ogrjevne vode.

Električne komponente posebno su energetski učinkovite. Serijski ugrađena visokoučinkovita cirkulacijska crpka za sekundarni krug. U pogonu s djelomičnim opterećenjem, kompresor modulira točno prema trenutnoj potrebi za toplinom i tako održava željene temperature za grijanje, hlađenje i toplu vodu. U kombinaciji s fotonaponskom instalacijom, vlastita struja može se upotrijebiti za rad dizalice topline.

S opcionalno dostupnim WLAN modulom  Vitoconnect 100  dizalicom topline zrak/voda Vitocal 100-S može se upravljati putem interneta. Putem besplatne  aplikacije Vitotrol  mnogim funkcijama poput kontrole temperature ili načina rada za zabavu možete praktično upravljati s vašeg pametnog telefona.

Tijekom modernizacije, split dizalica topline idealna je za učinkovit bivalentni pogon. U tom slučaju postojeća instalacija nastavlja s radom kako bi pokrila vršna opterećenja pri posebno niskim temperaturama.

Dizalica topline Vitocal 100-S tvrtke Viessmann ima certifikat KEYMARK koji se dodjeljuje dizalicama topline.

Detalji o proizvodu

Nazivni toplinski učin (kW)

4,0 do 16,0 kW

COP pri pogonu grijanja

4,4 do 4,8 (zrak 7 °C/voda 35 °C) i 3,3 do 3,5 (zrak 2 °C/voda 35 °C)

Energetski razred

Energetski razred*: A++ / A+

*prema Uredbi EU br. 811/2013 Grijanje, prosječni klimatski uvjeti, uporaba pri niskoj (35 °C) odnosno srednjoj temperaturi (55 °C)

Područje upotrebe

Samostojeća obiteljska kuća | Novogradnja i projekti modernizacije, bivalentni sustavi

Rukovanje

Regulacija Vitotronic 200 s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom, moguće opsluživanje putem aplikacije Vitotrol

Priprema potrošne tople vode

Potrebni dodatni spremnici PTV-a za visoki komfor tople vode.

Druge značajke

Fleksibilna montaža vanjske jedinice (stojeća, zidna). Praktična zahvaljujući reverzibilnoj izvedbi koja omogućuje i grijanje i hlađenje.

Presjek proizvoda