Idealno za modernizaciju: Vitocal 150-A

Nova generacija dizalica topline

Pouzdana, kompaktna i ekološki prihvatljiva kao nikad prije - s novom, inovativnom tehnologijom dizalice topline iz Viessmanna, toplina okoline može se posebno učinkovito koristiti za grijanje i hlađenje. S temperaturom polaza do 70 °C,
Vitocal 150-A je posebno razvijen za modernizaciju. Postojeći radijatori mogu se nastaviti koristiti. Podno grijanje nije
apsolutno neophodno. Visoka energetska učinkovitost, praktično upravljanje putem aplikacije, održiv rad i atraktivan dizajn su uvjerljive značajke.

Benefiti Vitocal 150-A

Vitocal 150-A: posebno razvijen za modernizaciju

Nova monoblok dizalica topline Vitocal 150-A s temperaturom polaza do 70 °C je posebno razvijen za modernizaciju.


Vitocal 150-A unutarnja i vanjska (desno) jedinica

Vitocal 150-A unutarnja i vanjska (desno) jedinica

Vitocal 150-A vanjska jedinica s podnom konzolom

Vitocal 150-A vanjska jedinica s podnom konzolom


Benefiti dizalice topline Vitocal 150-A

Climate Protect+++ štiti okoliš i klimu

Climate Protect+++ štiti okoliš i klimu

Nove dizalice topline u seriji Vitocal 15x-A koriste prirodno rashladno sredstvo R290 (propan), koje se smatra posebno ekološki prihvatljivim i ima vrlo nizak GWP100 od 0,02 (Potencijal globalnog zatopljenja).


OptiPerform – pouzdan rad s maksimalnom učinkovitošću

Viessmann moderne dizalice topline rade s patentiranom hidraulikom. Uz Hydro AutoControl®, dizalica topline radi pouzdano i s maksimalnom učinkovitošću tijekom cijelog radnog vijeka. Jedinstveni dizajn ne samo da osigurava da instalater može postaviti dizalicu topline s OptiPerformom mnogo brže i stoga isplativije. Također zauzima puno manje prostora, do 60 posto je manja od sličnih sustava.

OptiPerform – pouzdan rad s maksimalnom učinkovitošću

Service Link – za bržu reakciju u slučaju servisa

Service Link – za bržu reakciju u slučaju servisa

Zahvaljujući tehnologiji mobilnih telefona, dizalice topline u seriji Vitocal 15x uvijek su povezane s Viessmann servisom. I to potpuno besplatno. Dizalica topline prenosi sve pogreške izravno i bez vremenske odgode. Vješt instalater može odmah poduzeti potrebne mjere. Time se eliminiraju nepotrebna putovanja, što štedi vrijeme i novac.


Pregled prednosti

  • Maksimalna temperatura polaza do 70 °C (pri vanjskoj temperaturi od –10 °C) idealno primjenjivo u modernizaciji
  • Climate Protect+++: štiti okoliš i klimu - ekološki prihvatljivo, prirodno rashladno sredstvo R290 (propan) s posebno niskim GWP100 od 0,02 (GWP = potencijal globalnog zagrijavanja)
  • OptiPerfom: pouzdan rad s visokom učinkovitošću
  • Service Link: zajamčeno brže vrijeme odgovora u slučaju servisa
  • Niski operativni troškovi zahvaljujući visokoj učinkovitosti, COP (coefficient of performance) prema EN 14511: do 5,0 (pri A7/W35)
  • Potrebno je 60% manje prostora u usporedbi s usporedivim modelima
  • Integrirani sustav upravljanja energijom osigurava transparentnost potrošnje i troškova energije
  • Jednostavan rad putem aplikacije ViCare


Tehničke informacije - Vitocal 150-A

Vanjska jedinica Vitocal 150-A

Vanjska jedinica Vitocal 150-A

Unutarnja jedinica Vitocal 150-A

Presjek unutarnje jedinice Vitocal 150-A

An heißen Sommertagen kann die Wärmepumpe die Räume auch kühlen.


Viessmann One Base

Potreban je samo jedan sustav: Viessmann One Base

Platforma integrira postojeća rješenja pametne kuće – besprijekorno i bežično. Lako se može proširiti, na primjer Wallboxom za punjenje vlastitog e-automobila. Održivo korištenje električne energije i topline kao člana ViShareEnergy Community* također se može lako pratiti putem Viessmann One Base.

Viessmann One Base otvoren je za sve dodatne digitalne usluge. Upravljanje integriranim uslugama i uređajima vrlo je jednostavno s jezičnim pomoćnicima kao što su Amazon Alexa ili Google Assistant. Platforma je osnova za proširiv energetski sustav koji je spreman za budućnost u svakom domu.

U najboljim rukama 24 sata

Sve što trebate za komunikaciju s Viessmann One Base je besplatna aplikacija ViCare; integrirani Viessmann sustav upravljanja energijom čini ostalo. Viessmann One Base se upravlja brzo i jednostavno putem aplikacije. Osim toga, stručna tvrtka na daljinu brine o sustavu i odmah elektronički ispravlja sve nepravilnosti. To eliminira nepotrebna putovanja i sastanke sa specijaliziranim partnerom.

* Operater i ugovorni partner u ViShare Energy Community je Energy Market Solutions GmbH (EMS), članica Viessmann grupe.

Jednostavna i praktična kontrola energetski sustav putem aplikacije ViCare

Viessmann One Base čini dom udobnijim, učinkovitijim i sigurnijim za budućnost.

Udobnost na dohvat ruke: Jednostavna i praktična kontrola energetski sustav s bilo kojeg mjesta


Svi Viessmann sustavi i rješenja za pametne kuće na jednoj platformi

S Viessmann One Base cijelovitim energetskim sustavom upravlja se putem samo jedne aplikacije -jednostavno, pouzdano i brzo. Nova platforma povezuje sve uređaje i elektroničke aplikacije kod kuće u jedinstveno klimatsko i energetsko rješenje. S korisnim posljedicama: manja potrošnja energije, manji CO2 otisak i ažuran pregled tekućih troškova. Viessmann One Base čini vaša vlastita četiri zida prikladnima za klimatski prihvatljivu budućnost!

Slika: Viessmann One Base povezuje digitalne usluge s kompletnim energetskim sustavima dizalica topline, ventilacijskih sustava, baterija električne energije i fotonaponskih sustava.
Svi Viessmann sustavi i rješenja za pametne kuće na jednoj platformi

Viessmann One Base

 

Viessmann One Base: udobno, učinkovito i sigurno za budućnost.

Viessmann One Base integrira sve proizvode, sustave i Smart-Home rješenja na jednoj plattformi. To znači da se cijelim energetskim sustavom može upravljati jednostavno, pouzdano i brzo putem aplikacije.


U energetskom kokpitu aplikacije ViCare korisnik ima pregled svih energetskih tokova u svom kućanstvu.

Energetski kokpit aplikacije ViCare App

Alat za analizu pokazuje trenutne i prošle stope neovisnosti (autarkije) i vlastite potrošnje.

Alat za analizu pokazuje trenutne i prošle stope neovisnosti(autarkije) i vlastite potrošnje.


Elektronička platforma – pregled prednosti

+ Komfort: upravljanje energetskim sustavom putem aplikacije. Na zahtjev, povezivanje s drugim uređajima i uslugama kao što su Amazon Alexa, Apple HomeKit, GoogleAssistant i drugi.
+ Učinkovitost: umrežavanjem i optimizacijom energetskih tokova, platforma osigurava posebno učinkovit i stoga isplativ rad.
+ Sigurnost: specijalizirana tvrtka automatski se obavještava o svim nepravilnostima i može otkloniti moguće uzroke putem interneta.
+ Održivost: dugoročna integracija svih željenih digitalnih usluga, nadogradnje i proširenja proizvoda, kao što su fotonaponski sustavi sa pohranom energije i Wallbox za e-mobilnost.

Slika: ViCare radijatorski termostati omogućuju jednostavnu kontrolu pojedinih prostorija putem aplikacije ili glasovne naredbe, npr. putem Amazon Alexa.
Radijator s ViCare termostatskom glavom

Detalji o proizvodu Vitocal 150-A

Pregled

Nazivni toplinski učin (kW), Radna točka A7/W35 (prema EN 14511)
Tip 150.A10: 7,3 kW | Tip 150.A13: 8,1 kW | Tip 150.A16: 9,1 kW
Učinski koeficijent ε (COP vrijednost) A7/W35
Tip 150.A10: 5,0 | Tip 150.A13: 4,9 | Tip 150.A16: 4,9
Energetska učinkovitost ƞs : Podaci o učinu grijanja prema EU-uredbi br. 813/2013 pri prosječnim klimatskim uvjetima za niskotemperaturnu primjenu (W35) i srednjetemperaturnu primjenu (W55)
energieeffizienklasse.png
Energetska učinkovitost ƞs pri W35 u %: Tip 150.A10: 190 | Tip 150.A13: 178 | Tip 150.A16: 178
Klasa energetske učinkovitosti kod zagrijavanja tople vode
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png
Obiteljske kuće, modernizacija
Upravljanje
Einfaches RGB
Regulacija dizalice topline sa 7 inčnim dodirnim zaslonom u boji, moguće upravljanje preko ViCare App
Zagrijavanje tople vode
Potreban dodatni spremnik tople vode, time se postiže viši komfor tople vode.
Daljnje značajke
Za grijanje/hlađenje prostora i grijanje potrošne tople vode | Maksimalna temperatura polaza: 70 °C (pri vanjskoj temperaturi do -10 °C) | Monoblok unutarnja jedinica s regulacijom dizalice topline, visokoučinkovita cirkulacijska crpka za sekundarni krug, 4/3-putni ventil, sigurnosna grupa | Ugrađeni protočni grijač ogrjevne vode | Ugrađeni međuspremnik ogrjevne vode i prestrujni ventil