Savjet eksperta
Vitoladens 300-T

Uljni kondenzacijski kotao

Najprodavaniji uljni kondenzacijski kotao na svijetu snažnog učina: provjerena Viessmann tehnika po atraktivnoj cijeni.

Nazivni toplinski učin: 35,4 – 53,7 kW
Normni stupanj iskorištenja: do 97 % (Hs)
Energetski razred A
Sva uobičajena lož ulja EL s malim udjelom sumpora, Green fuels ready

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera
Uljni kondenzacijski kotao

Područje učina 35,4 – 53,7 kW

Normni stupanj iskorištenja

Normni stupanj iskorištenja: do 97 % (Hs)

Jednostavan pristup površinama izmjenjivača topline

Praktično za čišćenje

Tihi rad

Zahvaljujući integriranom prigušivaču zvuka

Mogućnost spajanja na internet pomoću sučelja Vitoconnect

Za opsluživanje i servis putem aplikacija Viessmann (pribor)

Energetski razred

Energetski razred: A

Hybrid Ready

Sada modernizirajte s kondenzacijskim grijanjem, a kasnije jednostavno dodajte regenerativno

Mogućnost primjene svih uobičajenih lož ulja EL

Mogućnost primjene svih uobičajenih lož ulja EL s malim udjelom sumpora. Također i za lož ulje DIN SPEC 51603-6-EL A Bio 20: lož ulje EL s malim udjelom sumpora s primjesama do 20 % organskih komponenti (FAME) i parafinska lož ulja (npr. HVO ili PTL) prema DIN TS 51603-8 do 100 %

Uljni kondenzacijski kotao Vitoladens 300-T i spremnik tople vode Vitocell

Uljni kondenzacijski kotao Vitoladens 300-T

Vitoladens 300-T je uljni kondenzacijski kotao osobito atraktivne cijene. I ovaj podni kondenzacijski kotao odlikuje se izuzetno visokom razinom pogonske sigurnosti i dugim vijekom trajanja.

Osim ekonomične potrošnje vrijednog lož ulja, troškovi održavanja zbog korištenja visokokvalitetnih materijala i provjerenih komponenti vrlo su niski.

U području učina od 35,4 do 53,7 kW Vitoladens 300-T pokriva širok raspon mogućih primjena – od jednoobiteljskih i višeobiteljskih kuća do manjih gospodarskih pogona.

Ponuda integriranih rješenja za Vitoladens 300-T

Usluge, digitalne usluge, povezivost i platforme

ViCare App

S aplikacijom ViCare grijanjem se može upravljati intuitivno. Korisnik može jednim pogledom u aplikaciju vidjeti je li u radu grijanja sve u zelenom području.

Više o ViCare aplikaciji

ViGuide App

Aplikacija ViGuide je specijalizirani softver za partnere s brojnim funkcijama za nadzor i upravljanje instalacijama u obiteljskim ili višeobiteljskim kućama te najbržim pristupom tehničkoj službi.

Više o ViGuide aplikaciji

Vitoconnect

Vitoconnect je sučelje između kotla i aplikacije - preduvjet za upravljanje sustavom grijanja putem pametnog telefona i tableta kao i za daljinsko održavanje sustava od strane stručnjaka putem aplikacije ViGuide.

Više o Vitoconnectu

Posebnosti kotla Vitoladens 300-T

Vitoladens 300-T opremljen je milijun puta isprobanom tehnologijom Viessmann i idealan je za novogradnju i projekte modernizacije. Između ostaloga, tu spada izdržljiva biferalna kombinirana ogrjevna površina i izmjenjivač topline Inox-Radial od nehrđajućeg čelika otporan na koroziju.

Osim toga, odlikuje se fleksibilnim postavljanjem zahvaljujući radu neovisnom i ovisnom o zraku u prostoriji te regulacijom Vitotronic s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom jednostavnom za rukovanje.

Unit uljni plamenik s plavim plamenom Vitoflame 300 podrazumijeva osobito učinkovito ekološko izgaranje s malim sastojkom štetnih plinova. Mogućnost primjene kod svih uobičajenih lož ulja EL. Također i za lož ulje DIN 51603-6-EL A Bio 10: lož ulje EL, s malim udjelom sumpora do 10 % organskih komponenti (FAME).

Načelno, za postavljanje nije potrebna klasična kotlovnica. Za Vitoladens 300-T dovoljan je kutak u prostoriji za hobije ili kupaonici. Zahvaljujući svojim djelomično vrlo kompaktnim dimenzijama od 1585 x 667 x 934 mm (DxŠxV), kondenzacijski kotao može se postaviti na način koji iznimno štedi prostor.

Kao i svaki Viessmannov uljni kondenzacijski kotao, Vitoladens 300-T također se može najbolje kombinirati sa spremnikom tople vode. Moguća je primjena nekoliko modela, uključujući Vitocell 100-H i Vitocell 300-H.

Ugrađen izmjenjivač topline Inox-Radial od nehrđajućeg čelika

Vitoladens 300-T koristi dvostupanjsko dobivanje topline koje se sastoji od provjerene biferalne kombinirane ogrjevne površine i dodatno priključenog izmjenjivača topline Inox-Radial od nehrđajućeg čelika otpornog na koroziju.

Ova konstrukcija osigurava da se izgaranje i kondenzacija odvijaju prostorno odvojeno jedno od drugog zbog čega dimni plinovi kondenziraju bez stvaranja naslaga. U praksi to znači natprosječno duge servisne intervale za čišćenje ložišta uz znatno niže troškove održavanja.

Izmjenjivač topline Inox-Radial od nehrđajućeg čelika

Regulacija uređaja Vitoladens 300-T pregledna je i intuitivna

Specijalizirana tvrtka i korisnik u jednakoj mjeri profitiraju od jednostavne i praktične regulacije Vitotronic: izbornik za upravljanje je logičan i lako razumljiv, osvijetljen, visokog kontrasta i jednostavan za čitanje.

U slučaju sumnje, funkcija pomoći pruža informacije o daljnjim koracima unosa. Grafičko korisničko sučelje također služi i za prikaz karakteristika grijanja.

Online sa sučeljem Vitoconnect

Preko Optolink sučelja moguće je izravan priključak internetskog sučelja Vitoconnect za online povezivanje kotla Vitoladens. Pomoću aplikacije ViCare regulacija grijanja posebno je udobna putem pametnog telefona.

Prethodni uljni kondenzacijski kotlovi iz serije Vitoladens (od godine proizvodnje 2004.) i serije Vitorondens do 35 kW (od godine proizvodnje 2004.) mogu se naknadno opremiti u bilo kojem trenutku.

Detalji o proizvodu

Učin u kW

35,4 — 53,7 kW. Tip VW3B 11/2018: stupnjevi učina: 35,4; 42,8; 53,7 kW

Normni stupanj iskorištenja

97 % (Hs)

Energetski razred

A

Gorivo

Mogućnost primjene svih uobičajenih lož ulja EL s malim udjelom sumpora.  Također i za lož ulje DIN SPEC 51603-6-EL A Bio 20: lož ulje EL s malim udjelom sumpora s primjesama do 20 % organskih komponenti (FAME) i parafinska lož ulja (npr. HVO ili PTL) prema DIN TS 51603-8 do 100 %

Područje primjene

Uljno grijanje u jednoobiteljskim, dvoobiteljskim i viešeobiteljskim kućama te u poslovnim zgradama | Novogradnja i projekti modernizacije

Opsluživanje

Regulacija Vitotronic 200 s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom, moguće opsluživanje putem aplikacije ViCare

Priprema potrošne tople vode

Potreban dodatni spremnik PTV-a za visoki komfor tople vode

Druge značajke

Dodatno priključen, samočisteći izmjenjivač topline Inox-Radial od nehrđajućeg čelika za korištenje kondenzacijske topline*

Presjek proizvoda
*To dugoročno smanjuje troškove grijanja (pri 20.000 kWh potrebne topline godišnje i cijeni goriva od, npr. 1 €/l oko 140 € godišnje) i također štiti okoliš. Uostalom, za istu količinu topline mora sagorjeti manje fosilnih goriva. (Ušteda goriva zbog veće učinkovitosti 140 litara godišnje – pri 20.000 kWh potrebne topline – dakle ušteda CO2 od 375 kg godišnje – ovdje se za uštedu može koristiti faktor emisije lož ulja od 267,9 g CO2 po kWh lož ulja.