Savjet eksperta
Vitotherm

Električni protočni grijač

Zahvaljujući nazivnoj snazi od 3,5 do 27 kW i velikom izboru tipova, električni protočni grijači Vitotherm mogu se upotrijebiti u gotovo svakoj prostoriji. U ovom odjeljku saznajte koji uređaj najbolje odgovara vašim potrebama.

Jednostavna montaža i gotovo bez održavanja
IF Design Award
S promjenjivim učinom
Energetski razred: A

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera
S promjenjivim učinom

Za Vitotherm EI2, EI4 i EI3

Jednostavna zamjena

Svi uobičajeni protočni grijači

Pričvrsni sustav Easy

S integriranim izjednačavanjem neravnih zidova

Pomoć pri umetanju

Za priključni kabel

Sveobuhvatni sigurnosni koncepti

Za EI2 mogu se zatražiti poticaji

Energetski razred

Energetski razred: A

Vitotherm EI4 električni protočni bojler

Elektro protočni grijač Vitotherm

Topla voda je kod nas potrebna cijele godine, bilo za jutarnje tuširanje ili za nužno pranje ruku i nogu. Ona se među ostalim može proizvesti elektroničkim protočnim grijačem vode kao što je komforni protočni grijač Vitotherm EI4. Uređaji ove veličine, uključujući i Vitotherm E15, imaju male dimenzije u smislu izvedbe i idealno su rješenje za WC za goste zbog svojih iznimno kompaktnih dimenzija.

Ako je potreban malo veći učin, dolaze u obzir protočni grijači za kuhinju kao što su Vitotherm EI3 i Vitotherm EI4. Zahvaljujući maloj dubini ugradnje, mogu se postaviti i ispod umivaonika. S tog mjesta pouzdano i brzo dovode vodu iz slavine na željenu temperaturu s preciznošću od jednog stupnja.

Prednosti elektro protočnih grijača

U većini slučajeva protočni grijači rade na struju koja je već dostupna. Za vlasnika to znači laku montažu s jedne strane i brzo puštanje u pogon s druge strane. Osim toga, zagrijava se samo ona voda koja je stvarno potrebna. Time se istovremeno štede struja i voda. Ono što također izdvaja elektro protočne grijače je njihov pogon koji ne zahtijeva gotovo nikakvo održavanje. To znači da je priprema potrošne tople vode godinama sigurna. Ako se protočnim bojlerima upravlja elektronički, ima još više prednosti.

Elektronički protočni grijači za različite primjene

Bilo kao hidraulički kontrolirani mini protočni grijač ili kao potpuno elektronički protočni grijač: raspon vrsta elektro protočnih grijača vode je impresivan. Na primjer, postoje komforni protočni grijači za brzu i učinkovitu pripremu tople vode kao što je Vitotherm EI2. On uma nekoliko funkcija, uključujući sigurnost djece, automatsku količinu vode i wellness programe tuširanja.

Tu su i uređaji za komfor kao što su Vitotherm EI4 i Vitotherm EI6 koji se mogu upotrijebiti svugdje zahvaljujući maloj dubini ugradnje, a ipak dovoljnoj nazivnoj snazi. U prostorijama s vrlo malom potrebom za toplom vodom, kao što su WC-i za goste, mini protočni grijač kao što je Vitotherm EI5 odličan je izbor.

  •  

Tech Talk – Vitotherm i Vitoplanar

Napomena: Video je na njemačkom jeziku. Za podnaslov na hrvatskom jeziku potrebno je kliknuti desno dolje na kotačić za postavke, uključiti titl na njemačkom jeziku te aktivirati automatsko prevođenje na hrvatski jezik.

Nagrada Designplus Award za Vitotherm

Elektro protočni grijači Vitotherm dobili su nagradu IF Design Award.

Pregled proizvoda

U nastavku ćete pronaći izbor iz asortimana proizvoda Vitotherm s pripadajućim ključnim podacima. Dodatne informacije o pojedinim proizvodima također su dostupne u brošuri  Elektro sustavi grijanja te putem naše baze podataka ViBooks u  informacijskim listovima.

Vitotherm EI2 – potpuno elektroničan sa zaslonom u boji i funkcijom 4-S

Vitotherm EI2

Potpuno elektronički protočni grijač Vitotherm EI2 nudi izvrstan komfor tople vode. Uređaj je dizajniran za snagu od 18, 21 i 24 kW. Procesorski upravljani motorni ventil osigurava da temperatura vode bude precizna i konstantna (30 do 60 °C) pri maksimalnoj količini protoka.

Funkcija 4-S obuhvaća osjetnik temperature dotoka i istjecanja, senzor protoka za kontinuiranu automatsku prilagodbu učina te motorni ventil. Nadalje, wellness programe tuširanja, funkcije Eco, programabilne funkcije spremnika i automatsku kontrolu količine vode.

Višenamjenski zaslon prikazuje temperaturu, količinu protoka, potrošnju energije i vrijeme. Pri temperaturi vode većoj od 42 °C, osvjetljenje displeja mijenja se iz plave u crvenu i upozorava tako da je voda prevruća. Blokada za sigurnost djece na 43 °C sprečava nenamjerna podešavanja. Elektroničko otkrivanje mjehurića zraka jamči konstantno visoku razinu komfora tople vode. Potrošnja energije i količina vode mogu se očitati pomoću prikaza potrošnje. 

Presjek proizvoda Vitotherm EI2

Vitotherm EI4 – višenamjenski uređaj s funkcijom 3-S

Elektronički reguliran protočni grijač Vitotherm EI4 objedinjuje tri razine snage od 18, 21 i 24 kW u jednom uređaju. Karakterizira ga kontinuirani odabir temperature u području od 30 do 55 °C. Pri 43 °C može se podesiti trajna zaštita od opeklina.

Ovaj višenamjenski uređaj s funkcijom 3-S raspolaže s osjetnikom temperature dotoka i istjecanja te osjetnikom protoka za kontinuiranu prilagodbu učina.

Vitotherm EI6 – elektronički regulirani komforni protočni grijač s funkcijom 2-S

Elektronički protočni grijač Vitotherm EI6 učina od 18 do 27 kW idealan je za kupaonicu. Pomoću trostupanjskog prekidača za odabir temperature s 30, 45 i 55 °C uvijek pruža željenu temperaturu za kupanje i tuširanje. Funkcija 2-S obuhvaća osjetnik temperature dotoka te osjetnik volumnog protoka s prilagodbom učina.

Vitotherm EI6 preporučuje se za industrijske objekte za najam, u višeobiteljskim kućama za zamjenu starih uređaja i za sanaciju. Instalira se u nekoliko jednostavnih koraka.

Vitotherm EI3 – elektronički regulirani kompaktni protočni grijač s funkcijom 3-S

Vitotherm EI3 – kompaktni uređaj koji štedi prostor. U kuhinji je stalno potrebna topla voda. Za to je idealan elektronički grijač Vitotherm EI3 s funkcijom 3-S. S učinom od 11 ili 13,5 kW (s mogućnosti prebacivanja), isporučuje temperaturu vode koja se može precizno podesiti. Vitotherm EI3 pogodan je za prethodno zagrijanu vodu do 70 °C, a pomoću kompaktnog protočnog grijača može se podgrijati i prethodno zagrijana voda do 55 °C. Uređaj raspolaže s višestupanjskim elektroničkim konceptom sigurnosti i integriranom zaštitom od opeklina.

S dubinom ugradnje od samo deset centimetara, ovaj kompaktni uređaj koji štedi prostor lako se može ugraditi ispod sudopera ili umivaonika. Za brzu montažu, Vitotherm EI3 se kroz stražnju stijenku kućišta pričvršćuje izravno na zid. Pritom se lako mogu izjednačiti neravnine.

Vitotherm EI5 –hidraulički kontrolirani mini protočni grijač

Vitotherm EI5 – komfor tople vode u mini formatu. Mini protočni grijač EI5 pruža učinkovitu, hidraulički kontroliranu i povoljnu opskrbu umivaonika s toplom vodom. Idealno je rješenje za gostinjski WC. Uređaj se nudi sa snagom od 3,5, 5,7 i 6,5 kW. Prikladan je za ugradnju ispod umivaonika i za spajanje na bilo koju standardnu armaturu. Uređaj je opremljen prekidačem strujanja i automatskom regulacijom količine protoka.

ViBooks – dokumentacija i prospekti

U našoj središnjoj, preglednoj bazi podataka ViBooks možete brzo i jednostavno pronaći odgovarajuće upute za rad, montažu, servis i projektiranje kao i cjenike, marketinške materijale i mnoge druge dokumente za vaše uređaje Viessmann.