Savjet eksperta
Vitotron 100

Električni kotao za grijanje

Električni kotao za grijanje s 4 do 24 kW nazivne snage

Estetski privlačno
Jednostavna montaža
Grijanje bez fosilnih goriva
Grijanje s pohranom

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera
Regulacija temperature vode u krugu grijanja

U području od 20 do 85 °C

Automatska modulacija ogrjevnog učina

U skladu sa zahtjevima za grijanjem

Pogon u sustavu

Sa sustavima grijanja prostora i spremnicima PTV-a s izmjenjivačima topline

Regulacija vođena vremenskim prilikama

Osigurava energetski učinkovit rad zahvaljujući automatskom prilagođavanju promjenama vanjske temperature

Ciklusi od 24 sata i 7 dana

Programiranje temperatura u grijanim prostorima pomoću regulacijskog uređaja

Električni kotao za grijanje Vitotron 100

Grijanje bez fosilnih goriva: Vitotron 100

Električni kotlovi za grijanje učinkovito su rješenje za decentralizirano dobivanje topline u zgradama bez plinskog priključka. Oni su praktični, sigurni i ekološki prihvatljivi proizvođači topline.

Ugradnja električnog kotla za grijanje Vitotron 100 je jeftina i ne zahtijeva ni plinski priključak niti dimnjak, kotlovnicu ili skladište goriva – dovoljan je priključak na struju.

Električni kotlovi mogu se upotrijebiti u zgradama kao primarni proizvođači topline, ali i kao podrška grijanju. Uz niske pogonske troškove, Vitotron 100 također nudi visoku razinu udobnosti za korisnika i s funkcijom zaštite od smrzavanja osigurava da se stan ne ohladi previše kada je vani jako hladno ili kada ste dugo odsutni ( npr. u kućama za odmor). Mali uređaji atraktivnog izgleda mogu se instalirati praktički bilo gdje.

Modularni komplet proširene opreme omogućuje upotrebu i za grijanje prostorija i za zagrijavanje pitke vode. Vitotron 100 može se kombinirati sa sustavima za grijanje prostora i spremnicima PTV-a svih vrsta.

Vitotron 100 ima membransku ekspanzijsku posudu od 5 litara i potrebne sigurnosne uređaje. U kombinaciji sa spremnikom PTV-a moguće je regulirati temperaturu vode prema dnevnim i tjednim postavkama te upravljati cirkulacijskom crpkom.

Kruto gorivo je povoljna opcija, ali ne i najpraktičnija. Kod npr. kotlova na kruta goriva potrebno je redovito dodavati gorivo i redovito čistiti komoru izgaranja. Još je jedna mana što kotao na kruto gorivo ne bi trebao raditi bez nadzora, a ako ste odsutni dulje vrijeme postoji mogućnost da će se stambeni prostor ohladiti. Ovi problemi nestaju kada se za proizvodnju topline upotrebljava električni kotao za grijanje. Vitotron 100 uključuje se kada temperatura padne ispod individualno određene minimalne temperature, održavajući sobnu temperaturu unutar raspona udobnosti.

Električni kotao za grijanje Vitotron 100

Upotreba električnog kotla za grijanje u kombinaciji s međuspremnikom tople vode osigurava komforno i povoljno grijanje s relativno malim investicijskim troškovima. Automatskom instalacijom može se upravljati izvana, što znači da se može upotrebljavati primjerice u kombinaciji s fotonaponskom instalacijom. Na ovaj način kotao može raditi još povoljnije jer se prvenstveno upotrebljava besplatna vlastita energija s krova. Kombinacija akumulacije topline i besplatne energije iz fotonaponske instalacije omogućuje vrlo niske pogonske troškove.

Sustav se može proširiti na do osam krugova grijanja pomoću modula za proširenje VCMG3.

Modul za proširenje Vitotron VCMG3

Regulacija kotla jednostavna za rukovanje

Regulacija Vitotron 100 (tip VMN3)

Regulacija vođena vremenskim prilikama (tip VMN3) osigurava učinkovitu regulaciju i ne mora se ručno podešavati. Stvarna učinkovitost od 99,4 posto osigurava energetski učinkovit rad.

Detalji o proizvodu

Presjek proizvoda Vitotron 100