Savjet eksperta
Vitocal 200-S

Split toplinska crpka zrak/voda

Split toplinske crpke, nazivni toplinski učin: 2,6 do 10,4 kW

Nazivni toplinski učin: 2,6 do 10,4 kW
Funkcija hlađenja
Učinkovito i štedljivo
Mogućnost spajanja na internet

Ekološke toplinske crpke: saznajte više o varijantama i prednostima!

Saznajte više
Nazivni toplinski učin

2,6 do 10,4 kW

Temperatura polaznog voda 60 °C

Idealno za energetski učinkovitu novogradnju

Učinkovit i ekonomičan rad

Pouzdan rad uz visoku učinkovitost (OptiPerform)

Servis tvrtke Viessmann

Jamči brže vrijeme reakcije u slučaju servisa (Service Link)

Posebno tiho

Izuzetno tihi rad (Super Silent)

COP vrijednost prema EN 14511

Mali pogonski troškovi zahvaljujući visokom učinku, COP (Coefficient of Performance): do 5,0 (pri A7/W35)

Može se idealno kombinirati

s fotonaponskom instalacijom i spremnikom struje

Štedi prostor pri postavljanju

60 % manja postavna površina u odnosu na usporedive modele

Sustav upravljanja energijom

Osigurava transparentnost potrošnje energije i troškova

Visokokvalitetan proizvod

Atraktivan, visokokvalitetan dizajn za unutarnje i vanjsko područje

Hladi ljeti

Aktivno hlađenje ljeti zahvaljujući funkciji hlađenja

Jednostavno rukovanje

Aplikacija ViCare: pratite tokove energije u kućanstvu uz Energy Cockpit.

Nove toplinske crpke zrak/voda Vitocal 200-S u split izvedbi s temperaturom polaznog voda od 60 °C posebno su preporučljive za energetski učinkovite novogradnje.

Pogotovo za energetski učinkovitu novogradnju: Vitocal 200-S

Nova generacija toplinskih crpki

Pouzdano, kompaktno i ekološki prihvatljivo kao nikada prije: s novom, inovativnom tehnologijom dizalice topline iz tvrtke Viessmann, toplina okoline može se posebno učinkovito upotrijebiti za grijanje i hlađenje. S temperaturom polaznog voda od 60 °C, nova serija split toplinskih crpki Vitocal 200-S posebno je preporučljiva za energetski učinkovite novogradnje. Glavne pozitivne značajke su visoka energetska učinkovitost, praktično rukovanje aplikacijama, održiv rad i atraktivan dizajn.

Prednosti uređaja Vitocal 200-S

Climate Protect++ štiti okoliš i klimu

Nove toplinske crpke serije Vitocal 200-S upotrebljavaju rashladno sredstvo R32 s niskim GWP100 od 771 (Global Warming Potential).

OptiPerform – pouzdani rad uz maksimalnu učinkovitost

Moderne toplinske crpke tvrtke Viessmann rade s patentiranom hidraulikom. Uz značajku Hydro AutoControl®, toplinska crpka radi pouzdano i uz maksimalnu učinkovitost tijekom cijelog vijeka trajanja. Jedinstvena konstrukcija osigurava da stručni monter može postaviti dizalicu topline sa značajkom OptiPerform mnogo brže i stoga isplativije, također zauzima puno manje prostora, do 60 posto je manja od sličnih sustava.

Service Link – brza reakcija u slučaju servisa

Toplinske crpke sa značajkom Service Link automatski upotrebljavaju tehnologiju mobilnih telefona da bi obavijestile specijaliziranog partnera o svim pogreškama. Ova je usluga potpuno besplatna. Tako se eliminiraju nepotrebna putovanja, a servis na licu mjesta brže se obavlja. Time se štedi vrijeme i novac.

Super Silent – izuzetno tih rad u pogonu s punim i djelomičnim opterećenjem

Toplinske crpke tvrtke Viessmann zahvaljujući opciji Advanced Acoustic Design+ spadaju u najtiše svoje vrste. Ventilator je zvučno optimiziran. U kombinaciji s inteligentnom kontrolom brzine osigurava značajno smanjenje buke u pogonu s punim i djelomičnim opterećenjem. To znači da se vanjska jedinica može postaviti i u gusto izgrađenim područjima kao što su naselja s kućama u nizu ili blizu granice vlastitog posjeda.

Viessmann One Base

Platforma glatko i bežično integrira već postojeća rješenja Smart Home. Može se jednostavno proširiti, primjerice zidnom kutijom za punjenje vlastitog e-automobila. Održiva upotreba struje i topline kao člana zajednice ViShare Energy Community* također se može lako pratiti putem sustava Viessmann One Base.

Sustav Viessmann One Base otvoren je za sve dodatne digitalne usluge. Upravljanje integriranim uslugama i uređajima vrlo je jednostavno uz glasovne pomoćnike kao što su Amazon Alexa ili Google Assistant. Ova je platforma osnova za proširivi i energetski sustav u svakom domu spreman za budućnost.

* Korisnik i ugovorni partner u ViShareEnergy Community je društvo Energy MarketSolutions GmbH.

Sve što trebate za komunikaciju sa sustavom Viessmann One Base besplatna je aplikacija ViCare; integrirani sustav Viessmannov sustav upravljanja energijom čini sve ostalo. Putem aplikacije se sustavom Viessmann One Base upravlja brzo i jednostavno. Osim toga, stručnjak izdaleka prati sustav i odmah elektronički otklanja nepravilnosti. Time se eliminiraju nepotrebna putovanja i sastanci sa stručnjakom.

Komfor na dohvat ruke: jednostavna i praktična regulacija energetskog sustava s bilo kojeg mjesta.

Pomoću sustava Viessmann One Base cijelim se energetskim sustavom upravlja putem samo jedne aplikacije: jednostavno, pouzdano i brzo. Nova platforma povezuje sve uređaje i elektroničke aplikacije u domu u jedinstveno klimatsko i energetsko rješenje. To ima mnoge korisne posljedice: manja potrošnja energije, manji otisak CO₂ i ažuran pregled tekućih troškova. Sustav Viessmann One Base čini vaš dom spremnim za klimatski održivu budućnost!

Sustav Viessmann One Base umrežava digitalne usluge s kompletnim energetskim sustavima s toplinskom crpkom, prozračnim uređajima, spremnicima energije i fotonaponskom instalacijom
  • Komfor: upravljanje energetskim sustavom putem aplikacije. Po želji povezivanje s drugim uređajima i uslugama kao što su Amazon Alexa, Google Assistant i druge.
  • Učinkovitost: umrežavanjem i optimizacijom energetskih tokova, platforma osigurava posebno učinkovit i stoga ekonomičan rad.
  • Sigurnost: specijalizirana tvrtka automatski dobiva obavijesti o svim nepravilnostima i može otkloniti moguće uzroke online prije nego što postanu značajni.
  • Pouzdanost: dugoročna integracija svih željenih digitalnih usluga, nadogradnji i proširenja proizvoda, kao što su fotonaponski sustavi sa pohranom energije i zidna kutija za e-mobilnost.
ViCare radijatorski termostati omogućuju jednostavno upravljanje pojedinim prostorijama putem aplikacije ili glasovnom naredbom, npr. preko Amazon Alexa.
Funkcija hlađenja Vitocal

Detalji o proizvodu

Nazivni toplinski učin (kW), pogonska točka A7/W35 (prema EN 14511)

Tip 201.E06 NEV, 201.E06 2C: 5,3 kW | Tip 201.E08 NEV, 201.E08 2C: 6,8 kW | Tip 201.E10 NEV, 201.E10 2C: 8,3 kW

Učinski koeficijent ε (vrijednost COP) A7/W35

Tip 201.E06 NEV, 201.E06 2C: 5,0 | Tip 201.E08 NEV, 201.E08 2C: 5,0 | Tip 201.E10 NEV, 201.E10 2C: 4,9

Energetski razred

A+++ / A++ | prema Uredbi EU-a br. 813/2013 Grijanje, prosječni klimatski uvjeti, uporaba pri niskim (W35)/srednjim temperaturama (W55)

Energetski razred pripreme pitke vode

-

Područje upotrebe

Obiteljska kuća, energetski učinkovita novogradnja

Rukovanje

Regulacija toplinske crpke sa 7-inčnim dodirnim zaslonom, moguće upravljanje putem aplikacije ViCare

Priprema potrošne tople vode

Potrebni dodatni spremnici PTV-a za visoki komfor tople vode.

Druge značajke

S 60 °C temperatura polaznog voda optimalna je za energetski učinkovitu novogradnju | Idealno za kombinaciju s fotonaponskom instalacijom i strujnim spremnikom| Integrirani sustav upravljanja energijom osigurava transparentnost potrošnje i troškova energije

Vanjska jedinica
Unutarnja jedinica s jednim integriranim krugom grijanja/hlađenja
Unutarnja jedinica s dva integrirana kruga grijanja/hlađenja