Plinski kotlovi za općine

Grijanje na plin uvijek je čista stvar. Uzimajući u obzir ukupna ulaganja po današnjim cijenama energije, kondenzacijska tehnologija je najekonomičnije rješenje. Plinski kondenzacijski kotlovi tvrtke Viessmann postižu visoki udio kondenzacije i vrlo učinkovit prijenos topline sa standardnom učinkovitošću do 98 posto (na temelju ogrjevne vrijednosti Hs). Osim toga, tehnologija kondenzacije sigurna je za budućnost zbog činjenice da je već moguće dodavati biogena goriva, poput bioplina. Osim kondenzacijskih kotlova, Viessmann nudi i niskotemperaturne plinske kotlove. Objašnjavamo u čemu je razlika i po čemu se razlikuju dva sustava u općinskoj uporabi.

Plinski kotlovi Viessmann - niskotemperaturni i kondenzacijski

Plinski kotao je provjerena tehnologija koja se koristi u različitim područjima. Viessmann ima pravo rješenje za svaku potrebu i svaki proračun s izlazom do 2000 kW u svom portfelju. Tehnički se mogu razlikovati niskotemperaturni i kondenzacijski kotlovi.

Viessmann niskotemperaturni kotlovi za općine

Veliki plus u odnosu na zastarjele kotlove s konstantnom temperaturom je to što se učin niskotemperaturnog plinskog kotla može prilagoditi trenutnim potrebama u zgradi. Ovdje se govori o kliznoj regulaciji temperature. Osim toga, ovi kotlovi su dizajnirani za rad s niskim temperaturama polaza.
Ovdje treba spomenuti serije Vitoplex 200, Vitoplex 300 i Vitorond 200. U sva tri slučaja radi se o takozvanom troprolaznom kotlu. Kotlovi pokrivaju raspon snage između 405 i 2.000 kilovata, što znači da se mogu koristiti u komunalnom sektoru, kao i u komercijalnim pogonima ili većim stambenim zgradama. Prikladan i snažan regulacijski sustav, Viessmann Vitotronic, koristi se u sve tri serije. Omogućuje jednostavno puštanje u rad i daljinsko praćenje tijekom rada.

Plinski kondenzacijski kotlovi u općinskim područjima primjene

Suvremenije i znatno učinkovitije rješenje je plinski kondenzacijski kotao. Koristi toplinu skrivenu u ispušnim dimnim plinovima. U tu svrhu dimni se plinovi hlade u izmjenjivaču topline kondenzacijskog kotla do te mjere da se vodena para koja se u njemu nalazi kondenzira. To značajno povećava učinkovitost do 98 posto (na temelju ogrjevnog učina Hs), a visoka učinkovitost smanjuje troškove goriva.

Tehnologija plinske kondenzacije Viessmann sofisticirana je i impresionira površinama izmjenjivača topline Inox-Crossal od nehrđajućeg čelika, koje su idealne za kondenzacijsku tehnologiju i koriste se u svim kotlovima iz serije Vitocrossal s rasponom učina između 80 i 1400 kilovata. Vitocrossal kondenzacijski kotlovi uglavnom se koriste u stambenim zgradama, javnim i poslovnim zgradama te u lokalnim toplinskim mrežama. Koja vrsta kotla najbolje odgovara određenoj primjeni može se odrediti tijekom opsežne pripreme i projektiranja projekta.