Vitosol 100-FM – promjenjivi sloj apsorbera u ovisnosti o temperaturi Thermprotect s Viessmann patentom štiti visokoučinkovite pločaste kolektore od pregrijavanja

Visokoučinkoviti pločasti kolektor Vitosol 100-FM s aluminijskim okvirom idealni su dodatak svakoj instalaciji grijanja. S površinom apsorbera od 2,3 m² solarni kolektori su prikladni za svaku energetsku potrebu.

Solarni kolektori pokrivaju do 60% godišnje potrebne energije za zagrijavanje pitke tople vode i doprinose podršci grijanja. U spoju s kondenzacijskim kotlom može se zahvaljujući besplatnoj sunčevoj energiji uštedjeti na troškovima grijanja i tople vode.  

Profitirajte od ovih prednosti

  • Nema pregrijavanja i nastanka pare kod niske potrošnje energije
  • Povećano solarno prekrivanje za podršku grijanju i zagrijavanje pitke vode
  • Univerzalo prikladni za montažu na kosi i ravni krov
  • Visokoučinkoviti pločasti kolektori s promjenjivim apsorberskim slojem ThermProtect
  • Horizontalna i vertikalna izvedba kolektora dostupna
Stručne partner tvrtke

Partner u blizini

Potražite u svojoj blizini stručnjaka za grijanje i zatražite savjet i ponudu.

Vitosol-200-FM.jpg

Pločasti kolektor Vitosol 100-FM

Visokoučinkoviti pločasti kolektori Vitosol 100-FM su idealan dodatak svakoj instalaciji grijanja. S površinom apsorbera od 2,3 m² solarni kolektori se prilagođavaju svakim energetskim potrebama.

Oni nadomještaju u godišnjem prosjeku 60 posto energetskih potreba za zagrijavanje potrošne tople vode i doprinose podrški grijanja. U spoju s kondenzacijskim kotlom može se zahvaljujući besplatnoj solarnoj energiji uštedjeti čak više od trećine godišnjih energetskih potreba za grijanje i potrošnu toplu vodu.

ThermProtect sprječava pregrijavanje

Inteligentni sloj apsorbera štiti kolektore od pregrijavanja. Viessmann je patentirao tehnikuThermProtect koja zaustavlja primitak sunčeve energije u ovisnosti o temperaturi.

ThermProtect kod kolektora Vitosol 100-FM daje u usporedbi s konvencionalnim kolektorima također i veći prinos, budući da kolektori nikada ne ulaze u fazu stagnacije i mogu ponovno opskrbljivati toplinom u svako doba.

ThermProtect

ThermProtect

Sa sniženjem temperature kolektora kristalna struktura se vraća u svoje prvobitno stanje. Više od 95% dozračene solarne energije može biti apsorbirano i pretvoreno u toplinu, samo preostalih pet posto se reflektira. Promjena kristalne strukture je neograničeno
reverzibilna i funkcija je trajno dostupna.

Trajno nepropusni i dobro izolirani 

Aluminijski okvir savijen po čitavom opsegu kolektora i bešavno brtvljenje stakla garantiraju dugotrajno brtvljenje i visoku stabilnost kolektora. Stražnja stijena otporna je na probijanje
i koroziju. Visoko učinkovita toplinska izolacija smanjuje toplinske gubitke posebno u prijelaznim mjesecima i zimi.

Jednostavna ugradnja

Oba kolektora su vrlo jednostavni za montažu. Integrirane cijevi povratnog i polaznog voda omugućuju sigurnu montažu također i velikih solarnih polja pomoću savitljive valovite utične spojnice od nehrđajućeg čelika. Do dvanaest solarnih kolektora mogu se jednostavno međusobno spojiti. Pločasti kolektori univerzalno su primjenjivi za montažu na krov, integraciju u krov i za slobodnu montažu npr. na ravne krovove.

Jednostavan za montažu Viessmann sustava za pričvršćivanje, sa statički ispitanim i na koroziju sigurnim dijelovima od nehrđajućeg čelika i aluminija, jedinstven je za sve Viessmann kolektore.

Presjek proizvoda

Pregled

Brutto površina
2,51 m²
Površina aposrbera
2,32 m²
Tip kolektora
icon-solar.png
Pločasti kolektor
Dizajn
Vitosol 100-FM je dostupan s aluminijskim okvirom.
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Stambene zgrade, Poslovne zgrade, Općine | novogradnja i modernizacija.
Vrsta montaže
Pločasti kolektori za okomitu (Tip SV1F) ili vodaravnu (Tip SH1F) montažu, za ravne ili kose krovove.
Daljnje karaktersitike
Za zagrijavanje pitke vode, ogrjevne vode i bazena preko izmjenjivača topline.
Vitosol-100-FM-Schnitt.png

Da biste aktivirali video, kliknite na gumb za reprodukciju. Napominjemo da se prikazom videozapisa podaci prenose na YouTube. Za detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Thermprotect_video_Gallery_image_xl.png