Savjet eksperta
Vitosol 300-TM

Vakuumski cijevni kolektor

Vakuumski cijevni kolektor visokog učina s isključivanjem ThermProtect

Površina apsorbera: 1,26/1,51/3,03 m²
Princip „heatpipe”
ThermProtect
Dugi vijek trajanja

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera
Princip „heatpipe”

Visokoučinkoviti vakuumski cijevni kolektor prema principu „heatpipe”

Učinkovit prijenos topline

Dvocijevni bakreni izmjenjivači topline Duotec potpuno zatvaraju kondenzatore

Jednostavna i brza montaža

Pomoću montažnih i spojnih sustava Viessmann

Natprosječno dugi vijek trajanja

Zbog niskih stagnacijskih temperatura i sustava bez pare

ThermProtect

Automatsko isključivanje temperature ThermProtect za visoku sigurnost rada

Neosjetljiv na nečistoću

Površine apsorbera s visokoselektivnim premazom integrirane u vakuumske cijevi

Optimalno usmjeravanje prema suncu

Zahvaljujući jednostavnom usmjeravanju apsorbera

Suho povezivanje

Bez izravnog dodira između prijenosnog medija i solarnog medija radi jednostavne zamjene cijevi dok je sustav napunjen

Jedinstveni ukupni dojam

Kućište kolektora i površine apsorbera u tamnoplavoj boji

Minimizirani gubici topline

Zahvaljujući visokoučinkovitoj toplinskoj izolaciji kolektorskog kućišta

Vakuumski cijevni kolektor Vitosol 300-TM

Vakuumski cijevni kolektor Vitosol 300-TM

Visokoučinkoviti kolektor Vitosol 300-TM jedan je od najučinkovitijih modela na tržištu te se posebno preporučuje za upotrebu na malom prostoru. Zahvaljujući individualnom usmjeravanju apsorbera za +/– 25 stupnjeva ovaj kolektor osigurava natprosječni prinos i na nepovoljnijim položajima sunca.

Ovaj se kolektor može koristiti fleksibilno te nije ovisan o položaju, a koncipiran je za upotrebu na obiteljskim kućama i manjim stambenim zgradama. Ima automatsko isključivanje temperature ThermProtect koje se aktivira ako potrošnja topline stagnira tijekom dužeg vremenskog razdoblja s visokim sunčevim zračenjem.

Kao dosad jedini kolektor na tržištu Vitosol 300-TM može se instalirati u ležećem položaju (nagib cijevi maks. 3 stupnja) te osim toga ima automatsko isključivanje temperature ThermProtect. Ono sprječava pregrijavanje kolektora kod stagnirajuće potrošnje topline i visokog sunčevog zračenja. Zbog toga je Vitosol 300-TM prikladan i za zgrade koje se ne koriste tijekom cijele godine, kao što su npr. stambene zgrade tijekom godišnjih odmora.

Kolektor radi prema principu „heatpipe” kod kojeg solarni medij ne prolazi direktno kroz cijevi. Umjesto toga, prijenosni medij isparava u „heatpipeu” te toplinu ukapljivanjem predaje preko dvocijevnog izmjenjivača topline Duotec solarnom mediju. Ovaj način rada jamči optimalan prijenos topline.

Vitosol 300-TM konstruiran je za natprosječno dugi vijek trajanja. U tu se svrhu koriste visokokvalitetni materijali otporni na koroziju, kao npr. staklo, aluminij, bakar i plemeniti čelik. Apsorber je integriran u vakuumske cijevi. Na taj je način zaštićen od atmosferskih utjecaja i onečišćenja, a osigurana jr i trajno visoka razina iskorištavanja energije.

Sustav montaže na krov sa sidrima za krovne grede pojednostavljuju montažu kolektora. Kuke i prirubnice pričvršćuju se izravno na krovne grede te tako omogućuju da se kolektori savršeno prilagode dotičnom krovnom pokrovu. Za dodatnu uštedu vremena kod montaže služe i dvije montažne vodilice.

Kod sustava s više kolektora, tamno plavi pokrovi osiguravaju ujednačeni izgled kućišta kolektora i površine apsorbera. Završne kapice u donjoj vodilici, koja je iste boje kao i kućište, sprečavaju moguće ispadanje cijevi. Ako je potreban servis, cijevi „heatpipe” mogu se zahvaljujući suhom povezivanju brzo i jednostavno zamijeniti čak i kada je sustav pun.

Za dugi vijek trajanja kolektora.

Napomena: Video je na njemačkom jeziku. Za podnaslov na hrvatskom jeziku potrebno je kliknuti desno dolje na kotačić za postavke, uključiti titl na njemačkom jeziku te aktivirati automatsko prevođenje na hrvatski jezik.

Detalji o proizvodu

Bruto površina

1,98 / 2,36 / 4,62 m²

Tip kolektora

Vakuumski cijevni kolektor

Dizajn

Kućište kolektora i površine apsorbera u tamnoplavoj boji daju jedinstveni ukupni dojam.

Područje primjene

Stambene zgrade, poslovni objekti, općine, novogradnja i modernizacija

Vrsta montaže

Univerzalno primjenjiv zahvaljujući mogućnosti montaže neovisno o položaju, okomito ili vodoravno, na krovove i fasade te za slobodnu montažu. Specijalni balkonski modul (apsorberske površine od 1,26 m²) za ugradnju na balkonske ograde ili fasade.

Druge značajke

Za zagrijavanje pitke vode, ogrjevne vode i vode bazena preko izmjenjivača topline, kao i za procesnu toplinu. U kombinaciji solarne termike i uređaja za proizvodnju topline kompletni energetski sustav u pravilu može postići razred energetske učinkovitosti A+ (kao kompozitna oznaka).

Presjek proizvoda