Vitosol 300-TM: visokoučinkovito vakuumski cijevni kolektor koji zadovoljava najviše zahtjeve prema učinkovitosti i sigurnosti.

Profitirajte od ovih prednosti

  • Visokoučinkoviti vakuumski cijevni kolektor koji radi prema načelu „heatpipe“-s uređajem za isključivanje temperature ThermProtect za veliku sigurnost rada
  • Zaštita od pregrijavanja pri dugotrajnom zračenju sunca
  • Dugi životni vijek uslijed niskih stagnacijskih temperature i uređaja bez pare
  • Apsorberske površine s visokoselektivnim završnim slojem koje nisu osjetljive na onečišćenje integrirane su u vakuumske cijevi
  • Kondenzatori su radi učinkovitog prijenosa topline potpuno obavijeni izmjenjivačem topline s dvostrukim bakrenim cijevima Duotec.
  • Optimalno usmjeravanje prema suncu pomoću jednostavnog usmjeravanja apsorbera
  • Suho povezivanje, tj. bez izravnog dodira između medija nosača i solarnog medija tj. pojedinačna se cijev može zamijeniti i dok je sustav napunjen
  • Tamno plavo kućište kolektora i površine apsorbera osiguravaju jedinstven ukupni dojam
  • Visokoučinkovita toplinska izolacija kolektorskog kućišta minimizira toplinske gubitke
  • Jednostavna i brza montaža zahvaljujući Viessmannovim montažnim i spojnim sustavima
Stručne partner tvrtke

Partner u blizini

Potražite u svojoj blizini stručnjaka za grijanje i zatražite savjet i ponudu.

Solarni kolektor Vitosol 300-TM

Vakuumski cijevni kolektori Vitosol 300-TM

Visokoučinkoviti kolektor Vitosol 300-TM je jedan od najučinkovitijih modela koji postoje na tržištu te je posebno prikladan za upotrebu na malom prostoru. Zahvaljujući individualnom usmjeravanju apsorbera za +/– 25 stupnjeva ovaj kolektor osigurava natprosječni prinos, i na manje povoljnim položajima s obzirom na sunčevo zračenje.

Ovaj se kolektor može koristiti fleksibilno te nije ovisan o položaju, a koncipiran je za upotrebu na obiteljskim kućama i manjim stambenim zgradama. Raspolaže s automatskim uređajem za isključivanje temperature ThermProtect koji se aktivira ako potrošnja topline stagnira tijekom dužeg vremenskog razdoblja s velikim sunčevim zračenjem.

Siguran rad zahvaljujući ThermProtectu

Kao za sad jedini kolektor na tržištu Vitosol 300-TM može se instalirati u položenom položaju (nagib cijevi maks. 3 stupnja) te osim toga raspolaže s automatskim isključivanjem temperature ThermProtect koji sprečava pregrijavanje kolektora u slučaju stagnirajuće potrošnje topline i velikog sunčevog zračenja. Zbog toga je Vitosol 300-TM prikladan i za zgrade koje se ne koriste tijekom cijele godine, dakle primjerice stambene zgrade za vrijeme odmora.

Maksimalni prijenos topline pomoću Duoteca

Kolektor radi prema principu rada „heatpipe“ kod kojeg solarni medij ne prolazi izravno kroz cijevi. Umjesto toga medij nosača isparava u "heatpipeu" te toplinu ukapljivanjem predaje preko izmjenjivača topline s dvije cijevi Duotec solarnom mediju. Time je zajamčen optimalan prijenos topline.

Natprosječno dugi vijek trajanja

Vitosol 300-TM koncipiran je za natprosječno dugi vijek trajanja. U tu se svrhu koriste visokokvalitetni materijali otporni na koroziju, kao npr. staklo, aluminij, bakar i oplemenjeni čelik. Apsorber je integriran u vakuumsku cijev, čime je zaštićen od atmosferskih utjecaja i onečišćenja, a time je osigurano i trajno visoka razina iskorištavanja energije.

Brza, jednostavna i sigurna montaža

Sustav montaže na krovu sa sidrima za rogove pojednostavljuju montažu kolektora. Kuke i prirubnice pričvršćuju se izravno za rogove te tako omogućuju da se kolektori savršeno prilagode dotičnom pokrovu. Za dodatnu uštedu vremena kod montaže služe i dvije montažne vodilice. 

Kod sustava s više kolektora, tamno plavi pokrovi osiguravaju ujednačeni izgled kućišta kolektora i površine apsorbera. Završne kapice u donjoj vodilici - koja je iste boje kao i kućište - sprečavaju moguće ispadanje cijevi. 

U slučaju servisa heatpipe cijevi se zahvaljujući suhom povezivanju mogu zamijeniti brzo i jednostavno, i pri napunjenom sustavu.

Presjek proizvoda Vitosol 300-TM

Pregled

Brutto površine
1,98 / 2,36 / 4,62 m²
Površina apsorbera
1,26 / 1,51 / 3,03 m²
Tip kolektora
icon-solar.png
Vakuumski cijevni kolektori
Dizajn
Kućište kolektora i površina apsorbera u tamnoplavoj boji
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Stambene zgrade, poslovni objekti, općine | Novogradnja i modernizacija
Način ugradnje
Univerzalno primijenjivo zahvaljujući ugradnji neovisno o poziciji okomito ili vodoravno na krovove i fasade kao i za slobodnu montažu. Specijalni balkonski modul (1,26 m² apsorberske površine) za ugradnju na balkonske ograde i fasade.
Daljnje značajke
Za zagrijavanje potrošne tople vode, vode za grijanje i bazena preko izmjenjivača topline kao i procesne topline.Kombiniranjem solarne toplinske instalacije s proizvođačem topline može se u pravilu postići klasa energetske učinkovitosti A+.
Produktschnitt Röhrenkollektor Vitosol 300-TM