Vitocrossal 300 CT3U - idealan kao krovna kotlovnica


Profitirajte od ovih prednosti

  • Mala težina, pa je stoga prikladan za krovne kotlovnice
  • Niski operativni troškovi zahvaljujući dobrom iskorištenju toplinske energije na temelju optimiziranog hidrauličkog spajanja
  • Efekt samočišćenja izmjenjivača topline zahvaljujući glatnom površinama od nehrđajućeg čelika
  • Hidraulički odvojeno spajanje visoko- i niskotemperaturnih krugova grijanja
  • Pristup plameniku i grijaćoj površini u svrhu održavanja s prednje strane


Lagan i kompaktan

Vitocrossal 300 C3TU je podni kondenzacijski kotao na plin s Inox-Crossal površinama izmjenjivača topline i cilindričnim MatriX plamenikom.

S učinom od 400 do 630 kW ovaj je kompaktni kondenzacijski kotao na plin prikladan za grijanje višeobiteljskih kuća, javnih i poslovnih objekata.

Posebna prednost su njegove kompaktne dimenzije i mala težina. Kotao se isporučuje u dva dijela te se stoga lako može instalirati i u krovnim kotlovnicama.


Visoko učinkovit prijenos topline

Kondenzacijska toplina dimnih plinova se zahvaljujući konstrukciji s okomito postavljenim površinama izmjenjivača topline može iskoristiti veoma intenzivno, a time se do 98 posto korištene energije pretvara u toplinu.

Vitocrossal 300 zbog dva zasebna nastavka povratnog voda za priključivanje visoko- i niskotemperaturnog kruga grijanja osigurava veću iskoristivost topline.

Glatka površina izmjenjivača topline od nehrđajućeg čelika uvjetuje kontinuirani efekt samočišćenja. Na taj način kodenzat neometano može otjecati prema dolje i održava površinu čistom. To povećava vijek trajanja kotla i smanjuje utrošak vremena za radove na održavanju.
 


Poticajna sredstva

*Napomena vezana za pretraživanje poticajnih sredstava

Informacije i podaci koji su objavljeni kroz online pretraživanje pažljivo su prikupljeni, no unatoč tomu se ne može preuzeti nikakva odgovornost da su potpunosti ispravni i potpuni. Mjerodavni su jedino važeći zakoni, uredbe i direktive - pravno obvezujuće podatke dobit ćete kod odnosnih navedenih institucija.

Zakonski utemeljeno pravo na poticaje ne postoji. Iznimke mogu proizaći iz zakonskih odredbi, kao npr. za naknadu za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije temeljem Zakona o obnovljivim izvorima energije i Zakona o kogeneracijskim sustavima.

Uostalom, nadležno tijelo odobrava poticajna sredstva isključivo u okviru raspoloživih proračunskih sredstava.

Online pretraživanje*

Poticajna sredstva

Tražim poticaje za kondenzacijski kotao

Nevažeći poštanski broj

Presjek proizvoda

Pregled

Snaga (kW)
400 do 630 kW
Normni stupanj iskorištenja
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Razred energetske učinkovitosti
-
Gorivo
icon-gas.png
Prirodni plin E i LL
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Velike stambene zgrade, poslovni objekti, općine, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
Regulacija Vitotronic za jednostavno rukovanje
Priprema tople vode
Potreban(ni) dodatan(ni) spremnik(ici) za zagrijavanje vode, uslijed toga veliki komfor tople vode
daljnje karakteristike
Cilindrični MatriX-plamenik
Vitocrossal-300-CT3U-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih komponenti za štedljivu potporu grijanja.