Vitocrossal 300 Typ CT3U: S MatriX cilindričnim plamenikom, Inox-Crossal površinom izmjenjivača topline i Vitotronic regulacijom jednostavnom za korištenje


Iskoristite ove prednosti:

 • Plinski kondenzacijski kotao, 400 do 630 kW, kao instalacija s dva kotla do 1260 kW
 • Standardna učinkovitost do 98% (Hs)
 • Visoka razina operativne pouzdanosti i dug životni vijek zahvaljujući površini izmjenjivača topline Inox-Crossal otpornoj na koroziju od nehrđajućeg čelika
 • Inox-Crossal površina izmjenjivača topline za vrlo učinkovit prijenos topline i visoku stopu kondenzacije
 • Učinak samočišćenja zahvaljujući glatkoj površini od nehrđajućeg čelika
 • MatriX cilindrični plamenik za posebno tih, ekonomičan i ekološki prihvatljiv rad s rasponom modulacije od 33 do 100%
 • Izbor rada ovisnog o sobnom zraku i neovisnog o sobnom zraku
 • Kaskada s gotovim hidrauličkim i dimovodnim priborom
 • Regulacija Vitotronic jednostavna za korištenje sa zaslonom u boji osjetljivim na dodir
 • Integrirano LAN sučelje za internetsku komunikaciju i integrirani WLAN za servisno sučelje

Vitocrossal 300 CT3U - idealan kao krovna kotlovnica


Profitirajte od ovih prednosti

 • Mala težina, pa je stoga prikladan za krovne kotlovnice
 • Niski operativni troškovi zahvaljujući dobrom iskorištenju toplinske energije na temelju optimiziranog hidrauličkog spajanja
 • Efekt samočišćenja izmjenjivača topline zahvaljujući glatnom površinama od nehrđajućeg čelika
 • Hidraulički odvojeno spajanje visoko- i niskotemperaturnih krugova grijanja
 • Pristup plameniku i grijaćoj površini u svrhu održavanja s prednje strane


Lagan i kompaktan

Vitocrossal 300 C3TU je podni kondenzacijski kotao na plin s Inox-Crossal površinama izmjenjivača topline i cilindričnim MatriX plamenikom.

S učinom od 400 do 630 kW ovaj je kompaktni kondenzacijski kotao na plin prikladan za grijanje višeobiteljskih kuća, javnih i poslovnih objekata.

Posebna prednost su njegove kompaktne dimenzije i mala težina. Kotao se isporučuje u dva dijela te se stoga lako može instalirati i u krovnim kotlovnicama.


Visoko učinkovit prijenos topline

Kondenzacijska toplina dimnih plinova se zahvaljujući konstrukciji s okomito postavljenim površinama izmjenjivača topline može iskoristiti veoma intenzivno, a time se do 98 posto korištene energije pretvara u toplinu.

Vitocrossal 300 zbog dva zasebna nastavka povratnog voda za priključivanje visoko- i niskotemperaturnog kruga grijanja osigurava veću iskoristivost topline.

Glatka površina izmjenjivača topline od nehrđajućeg čelika uvjetuje kontinuirani efekt samočišćenja. Na taj način kodenzat neometano može otjecati prema dolje i održava površinu čistom. To povećava vijek trajanja kotla i smanjuje utrošak vremena za radove na održavanju.
 


Izvanredna vrijednost za novac

S Vitocrossal 300, tip CT3U, Viessmann nudi visokokvalitetnu kondenzacijsku tehniku ​​od 400 do 630 kW s izvanrednim omjerom cijene i učinka.

Vitocrossal 300 sastoji se od provjerenih komponenti iz Viessmann kondenzacijske tehnike i ima površinu izmjenjivača topline Inox-Crossal. Osim toga, opremljen je MatriX cilindričnim plamenikom.

Sofisticirana kondenzacijska tehnologija

Inox-Crossal površina izmjenjivača topline od nehrđajućeg čelika nudi idealne uvjete za korištenje kondenzacijske tehnologije. Glatki izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika jednostavno odvodi kondenzat koji se nakuplja korištenjem kondenzacijske tehnologije. U kombinaciji s glatkom površinom od nehrđajućeg čelika, to uzrokuje trajni učinak samočišćenja - što osigurava dugotrajnu visoku kaloričnu vrijednost, produljuje životni vijek i smanjuje opseg održavanja.

Visokoučinkovit prijenos topline i visoka stopa kondenzacije omogućuju standardne razine učinkovitosti do 98% (Hs). Ove visoke standardne razine učinkovitosti postižu se protustrujnim principom ogrjevnog plina i kotlovske vode te intenzivnim turbulencijama ogrjevnih plinova kroz ogrjevnu površinu.

Robusni plamenik s dugim vijekom trajanja

MatriX cilindrični plamenik razvijen i proizveden u kući odlikuje se dugim vijekom trajanja zahvaljujući MatriX pletivu od nehrđajućeg čelika.

Rad neovisan o zraku u prostoriji

Vitocrossal 300 može raditi ovisno i neovisno o zraku u prostoru u cijelom području snage, čime se kondenzacijski kotao može fleksibilno ugraditi unutar zgrade.

Praktična i učinkovita Vitotronic regulacija Vitotronic s dodirnim displejom u boji

Praktična i učinkovita Vitotronic regulacija

Regulacija Vitotronic s velikim zaslonom u boji osjetljivim na dodir omogućuje brzo puštanje u pogon pomoću pomoćne funkcije i jednostavna je za rukovanje. Kotao se može spojiti izravno na Internet preko integriranog LAN sučelja za daljinski nadzor. Servisni alat Vitosoft 300 komunicira izravno putem WLAN-a. Potrošnja energije može se transparentno vizualizirati putem energetskog kokpita regulacije.

Presjek proizvoda

Pregled

Snaga (kW)
400 do 630 kW
Normni stupanj iskorištenja
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Razred energetske učinkovitosti
-
Gorivo
icon-gas.png
Prirodni plin E i LL
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Velike stambene zgrade, poslovni objekti, općine, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
Regulacija Vitotronic za jednostavno rukovanje
Priprema tople vode
Potreban(ni) dodatan(ni) spremnik(ici) za zagrijavanje vode, uslijed toga veliki komfor tople vode
daljnje karakteristike
Cilindrični MatriX-plamenik
Vitocrossal-300-CT3U-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih komponenti za štedljivu potporu grijanja.