Vitocrossal 200 CM2 - univerzalno rješenje za novogradnju i modernizaciju


Profitirajte od ovih prednosti

  • Plinski kondenzacijski kotao, 400 do 620 kW
  • Efekt samočišćenja zahvaljujući glatkim površinama od nehrđajućeg čelika
  • Pogon ovisno ili neovisno o zraku u prostoru, prema izboru
  • Svi se hidraulički priključci mogu montirati odozgo
  • Jednostavno rukovanje Vitotronic regulacijom s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom


Za sustave s jednim i više kotlova

Vitocrossal 200 CM2 je plinski kondenzacijski kotao koji se može koristiti univerzalno. Pri temperaturi ogrjevne vode od 50/30 °C njegov učina iznosi 400 do 620 kW, a pri 80/60 °C od 370 do 575 kW.

Kao sustav s jednim ili više kotlova podjednako je prikladan za stambene i industrijske objekte, kao i za toplinske mreže te veće javne i poslovne zgrade.

Raspolaže s Inox-Crossal površinom izmjenjivača topline te robusim cilindričnim MatriX plamenikom. Područje modulacije od 20 do 100 posto stoji za štedljivu potrošnju energije.

Vitocrossal 200 može raditi ovisno, ali i neovisno o zraku u prostoru.


Komforna i učinkovita regulacija

Za ekonomičan i siguran pogon grijanja zadužen je regulacijski sustav Vitotronic 300 koji podržava komunikaciju te je radi lakšeg rukovanja postavljen bočno na kotao.

Upravljati se može do četiri kotla za grijanje s kliznom sniženom temperaturom vode u kotlovima kao i sustavima s jednim ili dva kruga grijanja s opcionalnim miješanjem.
 


Poticajna sredstva

*Napomena vezana za pretraživanje poticajnih sredstava

Informacije i podaci koji su objavljeni kroz online pretraživanje pažljivo su prikupljeni, no unatoč tomu se ne može preuzeti nikakva odgovornost da su potpunosti ispravni i potpuni. Mjerodavni su jedino važeći zakoni, uredbe i direktive - pravno obvezujuće podatke dobit ćete kod odnosnih navedenih institucija.

Zakonski utemeljeno pravo na poticaje ne postoji. Iznimke mogu proizaći iz zakonskih odredbi, kao npr. za naknadu za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije temeljem Zakona o obnovljivim izvorima energije i Zakona o kogeneracijskim sustavima.

Uostalom, nadležno tijelo odobrava poticajna sredstva isključivo u okviru raspoloživih proračunskih sredstava.

Online pretraživanje*

Poticajna sredstva

Tražim poticaje za kondenzacijski kotao

Nevažeći poštanski broj

Presjek proizvoda

Pregled

Snaga (kW)
400 do 620 kW
Normni stupanj iskorištenja
97 % (Hs)/108 % (Hi)
Razred energetske učinkovitosti
-
Gorivo
icon-gas.png
Prirodni plin E, LL i ukapljeni plin P
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Velike stambene zgrade, poslovni objekti, općine, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
Učinkovita regulacija Vitotronic 300, može upravljati maksimalno četiri kotla s klizno sniženom temperaturom vode u kotlu te sustavima s jednim i dva kruga grijanja s opcionalnom miješalicom
Priprema tople vode
Potreban(ni) dodatan(ni) spremnik(ici) za zagrijavanje vode, uslijed toga veliki komfor tople vode
daljnje karakteristike
S modulirajućim cilindričnim MatriX plamenikom
Vitocrossal-200_CM2-620-kW-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih uređaja za štedljivu potporu grijanja.