Termički solari za komercijalne projekte

Solarni toplinski sustavi uvijek su od posebnog interesa gdje god je u komercijalnom procesu potrebna toplina na relativno niskoj razini. S tehnologijom kolektora koja je dostupna na tržištu (s izuzetkom sustava za koncentriranje), zagrijavanje do oko 80 ° C može se osigurati na razuman način u Srednjoj Europi.

Termički solar u komercijalnoj primjeni

Alternativna rješenja za velike potrebe

U nekim područjima industrije procesna toplina s vrlo visokim temperaturama neophodna je. To uključuje prerađivačku industriju hrane, gnojiva, građevinskog materijala, kao i farmaceutske tvrtke i bolnice.

Viessmann ima nekoliko rješenja za proizvodnju topline, pare, električne energije ili hlađenje za velike potrebe grijanja. I fosilna goriva, poput nafte i plina, i obnovljivi izvori energije, poput drva i bioplina, mogu se smatrati dobavljačima energije. Velike dizalice topline najprikladnije su za stvaranje topline s toplinom okoline. Kogeneracije na plin sustav su izbora za istovremenu proizvodnju električne i toplinske energije.

Solarna toplina za komercijalne objekte kao (dodatno) rješenje

Ako je za procesno zagrijavanje potrebna niža razina temperature, uporaba solarnog toplinskog sustava u komercijalne svrhe često je ekonomična investicija. Ovisno o projektiranju, regiji i godišnjem dobu, sustav može pokriti veliki dio potražnje za toplinom. Takav sustav može značajno smanjiti fiksne troškove za proizvodnju energije, osobito u ljetnim mjesecima. Osim toga, vlasnici sustava umanjuju štetu za okoliš smanjujući upotrebu fosilnih goriva.

Radove smiju izvoditi samo stručnjaci

Kako bi solarni toplinski sustav radio što učinkovitije u komercijalnom sektoru, projektiranje, izvođenje i održavanje od strane stručnjaka je od ključne važnosti. Također oni mogu reći koji su solarni spremnici najprikladniji za pojedini sustav!


Solarni sustavi icon-solar.png

Solarno grijanje za zagrijavanje tople vode i podrđku grijanju. Tko danas ulaže u novoj instalaciji grijanja, trebao bi odmah planirati ugradnju solarnih kolektora. Na taj način se može profitirati s niskom energetskom potrošnjom i smanjenjem mjesečnih troškova energije.