Vitocrossal 300 CT3B - Vrhunski proizvod za poslovne objekte i općine


Profitirajte od ovih prednosti

  • Pretvara do 98 posto korištene energije u toplinu
  • Velika sigurnost pogona i dugi vijek trajanja zahvaljujući Inox-Crossal izmjenjivaču topline od nehrđajućeg čelika
  • Efekt samočišćenja izmjenjivača topline zahvaljujući glatkim površinama od nehrđajućeg čelika
  • Alternativno se može isporučiti s plinskim plamenicima s ventilatorom tvrtke ELCO ili Weishaupt
  • Dva nastavka povratnog voda za hidrauličko povezivanje optimizirano za kondenzacijsku tehniku


Kondenzacijska tehnika do 314 kW

Vitocrossal 300 CT3B je plinski kondenzacijski kotao s Inox-Crossal površinom izmjenjivača topline i ižaravajućim MatriX plamenikom.

Plamenik ima učin do 314 kW i prilagođava proizvodnju topline ovisno o potrebi između 30 i 100 posto te tako štedi energiju. Daljnja obilježja su posebno tih, ekonomičan te ekološki pogon.

Alternativno se kotao iz tvornice može isporučiti i s plinskim plamenikom s ventilatorom tvrtke ELCO ili Weishaupt.

Konstrukcija površina izmjenjivača topline u Vitocrossalu 300 omogućuje visoki učin pri umjerenim dimenzijama i maloj težini.

Radi lakšeg unošenja se kondenzacijski kotao može isporučiti u dva dijela.


Komforna Vitotronic regulacija

Korisnici i stručna poduzeća profitiraju podjednako od jednostavne Vitotronic regulacije: izbornik za upravljanje je logične i jako jednostavne strukture, osvjetljen, s velikim konstrastom te se može jednostavno očitati.

Funkcija "Pomoć" informira u slučaju nedoumice o daljnjim koracima za unos. Grafička površina za korisnike služi i za prikaz krivulja grijanja i prinosa priključene toplinske solarne instalacije.
 


Sofisticirana tehnologija kondenzacije

Konstrukcija površina izmjenjivača topline Inox-Crossal omogućuje Vitocrossalu 300 da radi dobro, a da pritom zadrži umjerene dimenzije i malu težinu. Osim toga, Vitocrossal 300 može se isporučiti rastavljen u dva dijela, što olakšava transport.

Izuzetno učinkovit prijenos topline i velika brzina kondenzacije omogućuju standardne razine učinkovitosti do 98% (Hs). Ovi visoki standardni stupnjevi učinkovitosti postižu se načelom unakrsnog protoka grijanja plina i kotlovske vode te intenzivnim vrtloženjem grijaćih plinova kroz površinu grijanja.

S Vitocrossalom 300 zahvaljujući drugom priključku povratnog voda moguće je hidrauličko povezivanje koje je posebno povoljno za upotrebu kondenzacijske tehnologije.

Komforna i moćna regulacija Vitotronic s dodirnim displejom u boji

Komforna i moćna regulacija Vitotronic

Regulacija Vitotronic s velikim zaslonom u boji osjetljivim na dodir omogućuje brzo puštanje u rad pomoću funkcije pomoći kao i jednostavan rad. Kotao se može povezati izravno na Internet radi daljinskog nadzora putem integriranog LAN sučelja. Servisni alat Vitosoft 300 komunicira izravno putem WLAN -a. Potrošnja energije može se transparentno vizualizirati kroz energetski kokpit regulacije.

Poticajna sredstva

*Napomena vezana za pretraživanje poticajnih sredstava

Informacije i podaci koji su objavljeni kroz online pretraživanje pažljivo su prikupljeni, no unatoč tomu se ne može preuzeti nikakva odgovornost da su potpunosti ispravni i potpuni. Mjerodavni su jedino važeći zakoni, uredbe i direktive - pravno obvezujuće podatke dobit ćete kod odnosnih navedenih institucija.

Zakonski utemeljeno pravo na poticaje ne postoji. Iznimke mogu proizaći iz zakonskih odredbi, kao npr. za naknadu za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije temeljem Zakona o obnovljivim izvorima energije i Zakona o kogeneracijskim sustavima.

Uostalom, nadležno tijelo odobrava poticajna sredstva isključivo u okviru raspoloživih proračunskih sredstava.

Online pretraživanje*

Poticajna sredstva

Tražim poticaje za kondenzacijski kotao

Nevažeći poštanski broj

Presjek proizvoda

Pregled

Snaga (kW)
187 do 635 kW
Normni stupanj iskorištenja
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Razred energetske učinkovitosti
-
Gorivo
icon-gas.png
Zemni plin E, LL i ukapljeni plin
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Višeobiteljske kuće, velike stambene zgrade, poslovni objekti, općine, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
Regulacija Vitotronic s jasnim prikazom teksta i grafike za jednostavno rukovanje Regulacija Vitotronic s jasnim prikazom teksta i grafike za jednostavno rukovanje
Priprema tople vode
Potreban(ni) dodatan(ni) spremnik(ici) za zagrijavanje vode, uslijed toga veliki komfor tople vode
daljnje karakteristike
do 314 kW modulirajući plinski MatriX plamenik s velikim modulacijskim područjem
Vitocrossal-300-CT3B-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih uređaja za štedljivu potporu grijanja.