Grijanje neovisno o fosilnim gorivima: Vitotron 100

Električni kotlovi odlično su rješenje za grijanje objekata bez plinskog priključka. Idealno su rješenje u energetski štedljivoj gradnji. Električni kotlovi su moderan, udoban, siguran i ekološki izvor topline. Riječ je o malim uređajima estetskog izgleda koji se lako mogu ugraditi gotovo bilo gdje.

Grijanje električnim kotlom:

●  Jednostavna montaža
●  Niski radni troškovi
●  Komforno upravljanje
●  Mogućnost kombinacije s drugim izvorom topline i fotonaponskim sustavom

Vitotron 100

Jednostavna ugradnja i estetika

Ugradnja kotla Vitotron 100 je jeftina i ne zahtijeva priključak na plin, izgradnju dimnjaka, kotlovnice ili skladišta goriva. Za rad uređaja dovoljan je samo električni priključak.

Između ostalog osigurava visoku udobnost uz pogon ovisan o vanjskoj temperaturi (tip VMN3). Uz učinkovitost kotla od 99,4% (stvarna učinkovitost), jamči energetski učinkovit rad sustava grijanja.

Besprijekorna suradnja

Električni kotao Vitotron 100 može djelovati kao glavni uređaj za grijanje u zgradi ili podržavati grijanje kuće u kojoj je glavni izvor topline dizalica topline, kotao ili kamin na kruto gorivo. Uz održavanje niskih operativnih troškova, Vitotron 100 osigurava visoku udobnost uporabe i osigurava da će se tijekom odsutnosti korisnika kod kuće održavati temperatura iznad točke smrzavanja. Kotao Vitotron 100 uz upotrebu odgovarajućih modula može surađivati sa akumulacijskim spremnikom centralnog grijanja.

Vitotron 100 može raditi s bilo kojom izvedbom instalacije centralnog grijanja kao i s postojećim spremnikom potrošne tople vode. Kotao je opremljen ekspanzijskom posudom volumena 5 litara i potrebnim sigurnosnim armaturama. U kombinaciji sa spremnikom sanitarne tople vode moguće je regulirati temperaturu vode i uključiti cirkulacijsku crpku u skladu s postavljenim dnevnim i tjednim programima.

Grijanje neovisno o fosilnom gorivu

Iako konvencionalni plinski kotlovski sustavi izgledaju kao rješenje s optimalnim troškovima oni i dalje zahtjevaju servis i održavanje u skladu sa zahtjevima proizvođača. Prednost električnog kotla je da se može kombinirati s postojećim sustavom ili djelovati potpuno neovisno i zadovoljavati potrebe korisnika za grijanjem i zagrijavanjem tople vode kao pouzdan back-up.

Ilustracija: Upravljanje kotla jednostavno za korištenje
Easy-to-use regulacija kotla
Vitotron 100

Akumulacijski sustav grijanja

Upotreba električnog kotla s međuspremnikom za akumulaciju topline osigurava sigurno i jeftino grijanje, uz relativno male troškove ulaganja. Korištenjem jeftinije tarife za električnu energiju i sustava akumulacije topline, možete značajno smanjiti troškove električnog grijanja.

Automatizacija kotla omogućuje uređaju da radi npr. s fotonaponskim sustavom. Zahvaljujući tome, bojler Vitotron 100 može raditi još jeftinije, prije svega uzimajući besplatnu električnu energiju stvorenu iz energije sunčevog zračenja. Kombinacija prednosti akumulacije topline i proizvodnje besplatne energije iz fotonaponskih instalacija osigurava najniže troškove grijanja kuće.


Zašto je Vitotron 100 pravi izbor?

  • Regulacija dozvoljava regulaciju temperature vode u krugu grijanja od 20 do 85°C.
  • Automatska modulacija snage grijača ovisno o trenutnim potrebama za toplinom. 
  • Kotao može raditi s bilo kojim sustavom centralnog grijanja i sa izmjenjivačem za zagrijavanje potrošne tople vode. 
  • Vođenje prema vanjskoj temperaturi osigurava najučinkovitiji rad kotla zahvaljujući automatskoj prilagodbi prema vanjskim promjenama temperature. 
  • Regulacija omogućava programiranje temperature u grijanim prostorima 24 h i 7 dana u tjednu.

    lustracija: Dodatni modul za regulaciju kruga grijanja s miješajućim ventilom
Dodatni modul za regulaciju kruga grijanja s miješajućim ventilom

Vitotron 100

Vitotron 100