Savjet eksperta

Sustav za distribuciju zraka Vitoair

Sustav za distribuciju zraka Vitoair

Za središnji sustav za ventilaciju prostora

Sustav za distribuciju zraka Vitoair za središnje sustave za ventilaciju prostora osvaja jednostavnom i sigurnom montažom. Svi sastavni dijelovi slijede jedinstven koncept dizajna optimiziranog protoka.

Montaža click-and-go
Integrirani kontrolni prozorčić
Jednostavno skraćivanje
Fleksibilna rješenja

Za individualno savjetovanje pronađite stručnog partnera na licu mjesta u tražilici lokalnih partnera.

Pronađite stručnog partnera
Montaža click-and-go

Brzo i sigurno zahvaljujući integriranim brtvama i nosačima za pričvršćivanje

Integrirani kontrolni prozorčić

Za jasno vidljive spojeve bez pogrešaka

Jednostavno skraćivanje

Zahvaljujući otisnutim urezanim oznakama na kanalima

Fleksibilna rješenja

Za novogradnju i modernizaciju

Potpuno kompatibilni okrugli i ravni kanali

Također i ostale sistemske komponente

Jednostavno projektiranje

S alatom za planiranje Vitoair

Izuzetno fleksibilni ventilacijski kanali

Za jednostavnu realizaciju uskih radijusa savijanja

Sustav za distribuciju zraka Vitoair za središnje sustave za ventilaciju prostora

Vizualna kontrola omogućava čvrsto ležište

Fazonski komadi imaju integriranu brtvu – naporna ugradnja više nije potrebna. Nosači za pričvršćivanje izrađeni od nehrđajućeg opružnog čelika na fazonskim komadima osiguravaju sigurno pridržavanje ventilacijskog kanala. Sitni dijelovi poput brtvi i pričvrsnog materijala ne mogu se izgubiti i ne možete ih zaboraviti. Osim toga, specijalizirani partner ima značajnu uštedu vremena zahvaljujući Viessmannovom inovativnom rješenju.

Svi fazonski komadi imaju kontrolni prozorčić. Boja brtve jasno se razlikuje od fazonskog komada i zračnog kanala i čini neispravan spoj jasno vidljivim. Spoj je sigurno uspostavljen kada brtva potpuno nestane u fazonskom komadu i više nije vidljiva.

Sustav Vitoair Click-and-Go tvrtke Viessmann osvojio je nagradu iF Designaward 2022.

Dostupno kao okrugli ili ravni kanal

I okrugli i ravni kanali izuzetno su fleksibilni. U usporedbi s konvencionalnim sustavima, lako se mogu postići uski radijusi savijanja. Glatki i antibakterijski plavi unutrašnji zid ne samo da zadovoljava najviše higijenske standarde, već služi i kao prepoznatljiva značajka.

Simetrični ravni kanal dimenzija 140 x 50 milimetara omogućuje transport više zraka zahvaljujući poprečnom presjeku slobodnog zraka optimiziranog protoka. Pogodan je za postavljanje u podnu konstrukciju, u zid ili spušteni strop, za novogradnje i renovacije. Okrugli kanal prikladan je i za betoniranje.

Potrebna duljina može se brzo odrediti pomoću oznaka na kanalima. Osigurana je kompatibilnost između okrugle cijevi i ravnog kanala te sa svim komponentama u mreži za distribuciju zraka. Viessmann stoga nudi širok raspon mogućnosti upotrebe i veliku fleksibilnost u novogradnji i renoviranju.

Sustav za distribuciju zraka s otpornim kućištima i kompaktnim kutijama za distribuciju zraka

Ventili Vitoair Valve: spoj dizajna i funkcionalnosti

Novi ventilacijski ventili tvrtke Viessmann mogu se univerzalno upotrebljavati i besprijekorno se uklapaju u sofisticirane stambene prostore. Mala ugradbena dubina kućišta ventila omogućuje sve standardne varijante ugradnje. 

Jednostavna instalacija i puštanje u pogon

Nova serija ventila Vitoair Valve prikladna je za dovod i odvod zraka. Jednostavna pristupačnost i puštanje u pogon mogući su bez dodatnog alata. Podešavanje se vrši pomoću okretnog kotačića koji se može namjestiti u smjeru suprotnom od kazaljke na satu (protok dovodnog zraka) ili u smjeru kazaljke na satu (protok ispušnog zraka). Nakon što se podesi ispravna količina zraka, okretni kotačić može se blokirati da bi se onemogućilo slučajno podešavanje. Odgovarajući filtar ispušnog zraka klase ISO, grubo 65 % (G4) dostupan je kao opcija. 

Maksimalna životna udobnost zahvaljujući tihom protoku zraka bez pojave propuha još je jedna prednost inovativnog ventilacijskog ventila. Opcionalno se može ugraditi tzv. ograničenje odljeva u svrhu zaštite osjetljivih životnih prostora koje ograničava protok zraka na 240°. 

Vitoair Valve tvrtke Viessmann osvojio je nagradu iF Designaward 2024

Ventili za dovod i odvod zraka Vitoair Valve mogu se prilagoditi različitim izgledima 

Uz osnovne izvedbe Comfort izrađene od plastike otporne na UV zračenje, tu su i drugi visokokvalitetni materijali koji nadopunjuju portfelj. 

Prigušne zaklopke koje se mogu prebojiti ili varijante u izgledu drva izrađene su od vodootpornog laminata (HPL) i prikladne su i za vlažne prostorije. Osnovno tijelo izrađeno je od plastike u svakoj varijanti dostupnoj na izbor.

Vitoair Valve

  • Jedan ventil za dovodni i odvodni zrak
  • Jednostavna integracija u stambeni prostor
  • Jednostavna instalacija i puštanje u pogon

Pregled prednosti

Okrugle i kvadratne varijante
Prigušna zaklopka ugradbene visine 20 mm, bez obzira na postavku količine zraka do 60 m3/h
Nije potreban alat za namještanje struje zraka
Regulacija je moguća u ugradbenom stanju ventila
10 stupnjeva za različite položaje ventila
Prigušne zaklopke za individualno bojenje, izgled drva i tekstilne varijante