Savjet eksperta

Pronađite odgovarajuće proizvode tvrtke Viessmann brzo i jednostavno

Slika: © goodluz / Shutterstock.com

Viessmann predstavlja inovativnu tehniku grijanja već više od 100 godina. Tehnički napredak oduvijek je bio sastavni dio naše DNK. To jasno pokazuje i promjena asortimana proizvoda. Dok je nekad fokus bio na tradicionalnim proizvođačima topline kao što su grijanje na plin i ulje, danas je fokus na učinkovitim sustavnim rješenjima za grijanje, hlađenje, ventilaciju i proizvodnju energije. Sve veća važnost obnovljivih izvora energije za prevladavanje klimatskih izazova također igra važnu ulogu u ovom razvoju. Kao proizvođači svjesni smo svoje odgovornosti. Iz tog razloga pri razvoju novih proizvoda tvrtke Viessmann više nego ikad vodimo računa o obnovljivim izvorima energije. S tražilicom proizvoda dajemo vam alat za navigaciju kroz sve veći asortiman proizvoda i brže pronalaženje sustava prilagođenog vašim potrebama.

U samo nekoliko koraka do novog sustava

Cjelovito rješenje za novogradnju ili dodatak postojećem sustavu grijanja – mnogi čimbenici igraju ulogu pri odlučivanju o sustavu. Uz konstruktivne uvjete i energetsko stanje zgrade, uključeni su i aspekti kao što su energetska učinkovitost, investicijski i pogonski troškovi. Naša tražilica proizvoda sve to uzima u obzir. Alat koji vam u samo nekoliko koraka pokazuje proizvode tvrtke Viessmann za koje smatramo da su prikladni za vas. Nije potrebno veliko prethodno tehničko znanje. Ako želite saznati više o našim preporukama proizvoda, možete izravno zatražiti neobvezujuće savjetovanje.

Postupak je jednostavan

  1. Odgovorite na nekoliko pitanja
  2. Primite preporuke proizvoda
  3. Zatražite besplatno savjetovanje   

Proizvodi tvrtke Viessmann – individualna rješenja sa sustavom

Termostati tvrtke Viessmann za radijatore

Proizvodi tvrtke Viessmann – individualna rješenja u sustavu 

Tvrtka Viessmann postavlja visoke standarde kvalitete za sve proizvode. To također znači da su međusobno optimalno usklađeni i mogu se međusobno kombinirati kao sustavno rješenje. Područje primjene nije bitno. Viessmann asortiman obuhvaća rješenja za stambene zgrade i za obrt i industriju. Osim sustava za energetski učinkovite novogradnje, postoje i sustavi za neobnovljene postojeće zgrade. Naše digitalne usluge osiguravaju iznimno jednostavnu upotrebu i jednostavno i učinkovito upravljanje energijom. Pregled proizvoda tvrtke Viessmann:

Grijanje toplinom iz okoliša

Toplinske crpke upotrebljavaju slobodno dostupnu energiju iz zraka, zemlje ili vode za grijanje i hlađenje prostorija. To je energetski učinkovito i ekološki prihvatljivo – posebno ako električna energija potrebna za rad dolazi iz vašeg vlastitog fotonaponskog sustava.

Grijanje na plin

Zahvaljujući suvremenoj kondenzacijskoj tehnici fosilni prirodni plin i tekući plin upotrebljavaju se posebno učinkovito. Viessmann sustavi grijanja na plin također se automatski prilagođavaju različitim vrstama plina. Mogu se dodati i bio plin i vodik.   

Grijanje na ulje

Da bi se učinkovito iskoristila energija pohranjena u fosilnim gorivima, tvrtka Viessmann također se oslanja na proizvode s kondenzacijskom tehnikom. Opcije kao što su rad sa zelenim gorivima i kombinacija s obnovljivim generatorom topline čine sustave grijanja na ulje spremnima za budućnost.

Grijanje na drvo

Budući da se izgaranjem oslobađa samo onoliko CO2 koliko je drveće apsorbiralo tijekom rasta, grijanje na cjepanice i pelete klimatski je neutralno. Zanimljivi su kotlovi na kruto gorivo također zbog stalnih cijena goriva, posebno ako postoji regionalna dostupnost.

Proizvodnja struje od sunčeve energije

Ako je orijentacija krova ispravna i interna potrošnja odgovarajuće visoka, primjerice zbog sustava grijanja na električnu energiju, fotonaponski sustavi posebno su isplativi. Spremnici osiguravaju optimalnu dostupnost solarne energije u svakom trenutku.   

Proizvodnja topline iz sunčeve energije

Energija dobivena solarnom toplinskom energijom može se upotrijebiti za pripremu tople vode ili potporu grijanju. Solarni toplinski sustavi nadopunjuju postojeće sustave grijanja i smanjuju troškove energije i emisije CO2.

Opskrbite se ogrjevnom toplinom i toplom vodom

Viessmann pripravljači tople vode omogućavaju centraliziranu i decentraliziranu opskrbu toplom vodom. Dok spremnici PTV-a i električni grijači vode osiguravaju opskrbu toplom vodom prema potrebama, međuspremnici povećavaju učinkovitost sustava grijanja.

Ventilacija i ušteda energije

Centralni i decentralizirani prozračni uređaji smanjuju vlažnost zraka i time sprečavaju nastanak plijesni. Filtri osiguravaju visoku kvalitetu zraka. Iskorištavanjem otpadne topline, proizvodi tvrtke Viessmann također smanjuju opterećenje sustava grijanja.

Ciljano traženje proizvoda tvrtke Viessmann i savjetovanja

Slika: © LightField Studios / Shutterstock.com

Ako ste se već informirali i znate koji je sustav grijanja prikladan za vašu individualnu situaciju, preporučujemo naš katalog proizvoda. Tamo možete filtrirati prema određenim kriterijima kao što je izvor energije. Na stranicama dotičnih proizvoda tvrtke Viessmann pronaći ćete opširne informacije o tehničkim podacima, mogućim područjima primjene i radu. Naši partneri iz obrta vaši su kontakti za individualno planiranje. Oni će zajedno s vama pronaći odgovarajuće proizvode tvrtke Viessmann i pobrinuti se za instalaciju i, po želji, kasnije održavanje sustava.