Solarna termika - besplatna toplina Sunca

Tko danas ulaže u novi sustav grijanja treba istovremeno planirati i ugradnju solarne instalacije. Na taj način profitirate nižim energetskom potrošnjom i možete se radovati nižim mjesečnim računima.

Ugradnjom solarnih kolektora pokazujete i Vašu odgovornost prema okolišu, jer sudjelujete u snižavanju CO2 otiska u atmosferu. S Viessmann tehnikom sigurni ste u budućnosti i na raspolagnju vam je optimalni rad svih komponenti instalacije. Ulaganjem u solar povisujete i vrijednost vaše nekretnine.

S više od 30 godina iskustva u razvoju i proizvodnji solarnih termičkih instalacija možete se pouzdati na našu tehničku ekspertizu i najvišu kvalitetu.  Svejedno, da li ste se odlučili za novo uljno grijanje ili plinsko grijanjegrijanje na drva ili toplinsku crpku – sve Viessmann instalacije su prikladne za kombiniranje sa solarnom tehnikom.

Thermprotect - svjetska novost!
Solarni kolektori sa samozaštitom od pregrijavanja

Više se nemorate brinuti što se događa sa vašom solarnom instalacijom dok Vas nema kući, a sunčani su dani. Viessmann solarni kolektori štite sami sebe od pregrijavanja s patentiranim apsorberom razvijenim u vlastitom razvoju. 

Thermprotect tehnika je ugrađena u Viessmann pločaste i vakuumske solarne kolektore. 
S novom tehnikom dimenzioniranje i projektiranje kolektora je olakšano i omogućuje učinkovit, pouzdan i siguran rad.

Pogledajte naš video!

Kondenzacijska tehnika plus solar

Kondenzacijska tehnika plus solarni sustav – optimalni rezultat

Tko danas ulaže u novo grijanje, dobro ga je savjetovati da ugradi kondenzacijski kotao. Gledajući kretanje cijena energije to je najekonomičnija alternativa. Uljni i plinski kondenzacijski kotlovi tvrtke Viessmann pretvaraju 98% korištenog lož-ulja odn. plina u korisnu toplinu.

Kombiniranjem s visokoučinkovitim Viessmann solarnim kolektorima štedite do 35% na troškovima grijanja, kada se solarni koelktori koriste za pripremu tople vode i podršku grijanju. Samo kod zagrijavanja potrošne tople vode može se sniziti godišnja potrebna potrošnja energije za 60%.

Solarna instalacija za zagrijavanje potrošne tople vode i podršku grijanju

Solarne instalacije su idealne za zagrijavanje potrošne tople vode i podršku grijanja. Temeljem besplatne energije Sunca štedite fosilne energente i Vaša investicija u solarnu instalaciju se isplati već u nekoliko godina.

U načelu imate mogućnost koristiti sunčevu energiju za zagrijavanje tople vode i podršku grijanju. Ušteda na ulju i plinu je u svakom slučaju značajna: sa solarnom instalacijom potrošiti ćete dobrih 60 posto manje energije koju ste inače trošili na zagrijavanje potrošne tople vode.  Kombiniranje zagrijavanja tople vode i podrške grijanju na godišnjoj razini se može uštedjeti do 35 posto ukupne potrebne energije.

solare_trinkwassererwaermung.jpg

Solarna instalacija za zagrijavanje potrošne tople vode

Središnji dio ovog rješenja je bivalentni spremnik tople vode kao na primjer Vitocell 100-B. Kod dostatnog solarnog zračenja solarni medij koji se nalazi u solarnoj instalaciji se zagrijava i putem donjeg izmjenjivača topline u spremniku zagrijava se potrošna topla voda. 

Snižavanje temperature u spremniku potrošnjom tople vode tuširanjem ili kupanjem prema potrebi će se uključivati i kotao za grijanje za dodatno zagrijavanje preko gornjeg izmjenjivača u spremniku.

Solarna instalacija za zagrijavanje potrošne tople vode i podršku grijanja

Zagrijani solarni medij u solarnim kolektorima može služiti osim za zagrijavanje tople vode također i za dodatno zagrijavanje ogrjevne vode za grijanje.

Za tu namjenu krug grijanja koristi kontinuirano zagrijavanu vodu solarnim kolektorima u solarnom spremniku. Regulacija provjerava da li se željena temperatura prostora može postići. Ako je temperatura niža od zadane vrijednosti, dodatno se uključuje kotao za grijanje.

solare_trinkwassererwaermungheizungsunterstuetzung.jpg

Solarni sustavi icon-solar.png

Viessmann solarni kolektori nude za svaki zahtjev učinkovito i štedljivo rješenje podrške grijanja i pripreme tople vode. Sa širokom ponudom pločastih i vakuumskih kolektora Viessmann nudi fleksibilno i individualno rješenje za svako moderno grijanje.
Što trebate znati o solarnim toplinskim sistemima...