Solarna termika - besplatna toplina Sunca

Tko danas ulaže u novi sustav grijanja treba istovremeno planirati i ugradnju solarne instalacije. Na taj način profitirate nižim energetskom potrošnjom i možete se radovati nižim mjesečnim računima.

Ugradnjom solarnih kolektora pokazujete i Vašu odgovornost prema okolišu, jer sudjelujete u snižavanju CO2 otiska u atmosferu. S Viessmann tehnikom sigurni ste u budućnosti i na raspolagnju vam je optimalni rad svih komponenti instalacije. Ulaganjem u solar povisujete i vrijednost vaše nekretnine.

S više od 30 godina iskustva u razvoju i proizvodnji solarnih termičkih instalacija možete se pouzdati na našu tehničku ekspertizu i najvišu kvalitetu.  Svejedno, da li ste se odlučili za novo uljno grijanje ili plinsko grijanjegrijanje na drva ili toplinsku crpku – sve Viessmann instalacije su prikladne za kombiniranje sa solarnom tehnikom.

Thermprotect - svjetska novost!
Solarni kolektori sa samozaštitom od pregrijavanja

Više se nemorate brinuti što se događa sa vašom solarnom instalacijom dok Vas nema kući, a sunčani su dani. Viessmann solarni kolektori štite sami sebe od pregrijavanja s patentiranim apsorberom razvijenim u vlastitom razvoju. 

Thermprotect tehnika je ugrađena u Viessmann pločaste i vakuumske solarne kolektore. 
S novom tehnikom dimenzioniranje i projektiranje kolektora je olakšano i omogućuje učinkovit, pouzdan i siguran rad.

Pogledajte naš video!

Da biste aktivirali video, kliknite na gumb za reprodukciju. Napominjemo da se prikazom videozapisa podaci prenose na YouTube. Za detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

solaranlage.jpg
Thermprotect - svjetska novost!
Kondenzacijska tehnika plus solar

Kondenzacijska tehnika plus solarni sustav – optimalni rezultat

Tko danas ulaže u novo grijanje, dobro ga je savjetovati da ugradi kondenzacijski kotao. Gledajući kretanje cijena energije to je najekonomičnija alternativa. Uljni i plinski kondenzacijski kotlovi tvrtke Viessmann pretvaraju 98% korištenog lož-ulja odn. plina u korisnu toplinu.

Kombiniranjem s visokoučinkovitim Viessmann solarnim kolektorima štedite do 35% na troškovima grijanja, kada se solarni koelktori koriste za pripremu tople vode i podršku grijanju. Samo kod zagrijavanja potrošne tople vode može se sniziti godišnja potrebna potrošnja energije za 60%.

Solarna instalacija za zagrijavanje potrošne tople vode i podršku grijanju

Solarne instalacije su idealne za zagrijavanje potrošne tople vode i podršku grijanja. Temeljem besplatne energije Sunca štedite fosilne energente i Vaša investicija u solarnu instalaciju se isplati već u nekoliko godina.

U načelu imate mogućnost koristiti sunčevu energiju za zagrijavanje tople vode i podršku grijanju. Ušteda na ulju i plinu je u svakom slučaju značajna: sa solarnom instalacijom potrošiti ćete dobrih 60 posto manje energije koju ste inače trošili na zagrijavanje potrošne tople vode.  Kombiniranje zagrijavanja tople vode i podrške grijanju na godišnjoj razini se može uštedjeti do 35 posto ukupne potrebne energije.

solare_trinkwassererwaermung.jpg

Solarna instalacija za zagrijavanje potrošne tople vode

Središnji dio ovog rješenja je bivalentni spremnik tople vode kao na primjer Vitocell 100-B. Kod dostatnog solarnog zračenja solarni medij koji se nalazi u solarnoj instalaciji se zagrijava i putem donjeg izmjenjivača topline u spremniku zagrijava se potrošna topla voda. 

Snižavanje temperature u spremniku potrošnjom tople vode tuširanjem ili kupanjem prema potrebi će se uključivati i kotao za grijanje za dodatno zagrijavanje preko gornjeg izmjenjivača u spremniku.

Solarna instalacija za zagrijavanje potrošne tople vode i podršku grijanja

Zagrijani solarni medij u solarnim kolektorima može služiti osim za zagrijavanje tople vode također i za dodatno zagrijavanje ogrjevne vode za grijanje.

Za tu namjenu krug grijanja koristi kontinuirano zagrijavanu vodu solarnim kolektorima u solarnom spremniku. Regulacija provjerava da li se željena temperatura prostora može postići. Ako je temperatura niža od zadane vrijednosti, dodatno se uključuje kotao za grijanje.

solare_trinkwassererwaermungheizungsunterstuetzung.jpg

Solarni sustavi icon-solar.png

Viessmann solarni kolektori nude za svaki zahtjev učinkovito i štedljivo rješenje podrške grijanja i pripreme tople vode. Sa širokom ponudom pločastih i vakuumskih kolektora Viessmann nudi fleksibilno i individualno rješenje za svako moderno grijanje.
Što trebate znati o solarnim toplinskim sistemima...