Solarna termika - besplatna toplina Sunca

Tko danas ulaže u novi sustav grijanja treba istovremeno planirati i ugradnju solarne instalacije. Na taj način profitirate nižim energetskom potrošnjom i možete se radovati nižim mjesečnim računima.

Ugradnjom solarnih kolektora pokazujete i Vašu odgovornost prema okolišu, jer sudjelujete u snižavanju CO2 otiska u atmosferu. S Viessmann tehnikom sigurni ste u budućnosti i na raspolagnju vam je optimalni rad svih komponenti instalacije. Ulaganjem u solar povisujete i vrijednost vaše nekretnine.

S više od 30 godina iskustva u razvoju i proizvodnji solarnih termičkih instalacija možete se pouzdati na našu tehničku ekspertizu i najvišu kvalitetu.  Svejedno, da li ste se odlučili za novo uljno grijanje ili plinsko grijanjegrijanje na drva ili toplinsku crpku – sve Viessmann instalacije su prikladne za kombiniranje sa solarnom tehnikom.

Kondenzacijska tehnika plus solar

Kondenzacijska tehnika plus solarni sustav – optimalni rezultat

Tko danas ulaže u novo grijanje, dobro ga je savjetovati da ugradi kondenzacijski kotao. Gledajući kretanje cijena energije to je najekonomičnija alternativa. Uljni i plinski kondenzacijski kotlovi tvrtke Viessmann pretvaraju 98% korištenog lož-ulja odn. plina u korisnu toplinu.

Kombiniranjem s visokoučinkovitim Viessmann solarnim kolektorima štedite do 35% na troškovima grijanja, kada se solarni koelktori koriste za pripremu tople vode i podršku grijanju. Samo kod zagrijavanja potrošne tople vode može se sniziti godišnja potrebna potrošnja energije za 60%.

Solarni sustavi icon-solar.png

Viessmann solarni kolektori nude za svaki zahtjev učinkovito i štedljivo rješenje podrške grijanja i pripreme tople vode. Sa širokom ponudom pločastih i vakuumskih kolektora Viessmann nudi fleksibilno i individualno rješenje za svako moderno grijanje.
Što trebate znati o solarnim toplinskim sistemima...