Split dizalice topline Vitocal 100-S: cijenom atraktivni proizvođač energije s poznatom visokom Viessmann kvalitetom i učinkovitošću.

 

Profitirajete od ovih prednosti
 

  • Pouzdana dizalica topline po povoljnoj cijeni
  • Fleksibilna montaža vanjske jedinice (samostojeća, zidna montaža)
  • Reversiblna izvedba omogućuje grijanje i hlađenje (Izvedba AC)
  • Jednostavna za upravljanje Vitotronic regulacija s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom
  • Optimirano korištenje vlastite proizvedene struje iz fotonaponskog sustava
  • Razred energetske učinkovitosti*: A++ / A+
*Razred energetske učinkvoitosti prema EU-odredbi Nr. 811/2013 za grijanje, prosječni klimatski uvjeti – Niskotemperaturno (35 °C) / Primjena u području srednjih temperatura (55 °C)
Split dizalica topline zrak/voda Vitocal 100-S

Split dizalica topline zrak/voda Vitocal 100-S sastoji se od dvije odvojene jedinice: Vanjska jedinica crpi toplinu iz okolnog zraka i prenosi preko isparivača na rashladni medij koji se zatim zagrijava na potrebnu temperaturu za sustav grijanja pomoću kompresora. Toplina se zatim odvodi putem jednog voda do unutarnje jedinice u kojoj se preko kondenzatora prenosi na sustav grijanja.

Unutarnja jedinica je već tvornički opremljena s hidrauličkim komponentama kao što su 3-putni preklopni ventil, sekundarna crpka i regulacija dizalice topline.

Split izvedba za fleksibilnu montažu na malom prostoru

Svojim kompaktnim dimenzijama unutarnja jedinica se može ugraditi u svaki podrum ili prostor u kući. Tvornički je jedinica već opremljena sa svim potrebnim komponentama. Vanjska jedinica se može postaviti na vanjski zid kuće ili također slobodno u vanjskom prostoru.

Funkcionalna opremljenost za različite zahtjeve

Vitocal 100-S dolazi u nekoliko izvedbi za različite zahtjeve. Prva opcija je dizalica topline samo s funkcijom grijanja za grijanje prostora i zagrijavanje tople vode. Druga izvedba dolazi s funkcijom hlađenja „active cooling“ za ugodno temperiranje prostora u ljetnim mjesecima i s ugrađenim protočnim grijačem ogrjevne vode.

Tehnika koja štedi struju – za rad sa strujom iz vlastite proizvodnje

Električne komponente osobitu su štedljive u radu. Visokoučinkovita cirkulacijska crpka za sekundarni krug dolazi serijski. U pogonu djelomičnog opterećenja kompresor se točno prilagođava trenutnim potrebama za toplinom i održava željenu temperaturu za grijanje odn. hlađenje kao i toplu vodu. U kombinaciji s fotonaponskom instalacijom može se koristiti vlastita proizvedena struja za pogon dizalice topline.

Komforno upravljanje putem interneta

S opcionalno dobavljivim WLAN-modulom Vitoconnect 100 split dizalicom topline zrak/voda može se upravljati preko interneta. Posredstvom besplatne aplikacije Vitotrol App mnoge funkcije kao podešavanje temperature ili party pogon mogu se jednostavno podešavati preko pametnog telefona.

Idealno za bivalentni pogon

Kod modernizacije split dizalica topline je idealno rješenje za učinkoviti bivalentni pogon. U tom slučaju postoječa instalacija ostaje za pokrivanje vršnih opterećenja tijekom iznimno hladnih perioda.

Presjek unutarnje jedinice

Pregled

Nazivni toplinski učin (kW)
4,0 do 16,0 kW
COP kod pogona za grijanje
4,4 do 4,8 (Zrak 7 °C/Voda 35 °C) i 3,3 do 3,5 (Zrak 2 °C/Voda 35 °C)
Razred energetske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
Razred energetske učinkovitosti*: A++ / A+ | *prema EU-odredbi Nr. 811/2013 grijanje, prosječni klimatski uvjeti, niskotemperaturno (35 °C) / primjena u srednjim temperaturama (55 °C)
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png
Obiteljske kuće, novogradnja i modernizacija, bivalentni sistemi
Upravljanje
Einfaches RGB
Vitotronic 200 regulacija s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom, moguće upravljanje premo Vitotrol App
Spremnik tople vode
Potreban dodatni spremnik tople vode za povećanje komfora tople vode.
Daljnje karakteristike
Fleksibilna montaža vanjske jedinice (stojeća, zidna). Komforna zahvaljujući reverzibilnoj izvedbi, koja omogućuje grijanje i hlađenje.
Presjek proizvoda split dizalica topline zrak/voda Vitocal 100-S