Grijanje toplinom iz zraka i zemlje – s dizalicom topline obnovljivu energiju najbolje koristiti

Dizalice topline koriste obnovljivu energiju iz zemlje, od sunca, podzemnih voda ili zraka. U svakom slučaju smanjuje se potrošnja fosilnih goriva, štede se vrijedni resursi i smanjuju se klimatska oštećenja s CO2 emisijama.

Istovremeno profitirajte od dodatne prednosti: većina Viessmann dizalica topline nudi hlađenje putem funkcija „active cooling“ i „natural cooling“. Osim klasične primjene kao proizvođač topline tijekom hladnih dana dizalice topline brinu i ljeti o ugodnoj klimi prostora.

Široki program nudi za svaku potrebu odgovarajuću dizalicu topline. Već kod projektiranja potrebno je razmotriti građevinske i geološke parametre kao i specifične toplinske potreba.

Viessmann dizalice topline primjenjuju se kod novogradnje i modernizacije, mogu se kombinirati u multivalentni sistem sa solarnim instalacijama i postojećim uljnim i plinskim grijanjem, te se na taj način mogu individualna rješenja jednostavno primijeniti.

Spremnik leda - Inovativni izvor topline za dizalice topline rasolina/voda

Spremnik leda - Inovativni izvor topline za dizalice topline rasolina/voda

Dizalice topline danas koriste okolni zrak, zemlju ili podzemne vode kao izvor topline. Novi koncept sistema sa spremnikom leda kombinira toplinu iz zraka i zemlje i može dodatno koristiti solarno zračenje kao izvor topline.