Grijanje toplinom iz zraka i zemlje – s dizalicom topline obnovljivu energiju najbolje koristiti

Dizalice topline koriste obnovljivu energiju iz zemlje, od sunca, podzemnih voda ili zraka. U svakom slučaju smanjuje se potrošnja fosilnih goriva, štede se vrijedni resursi i smanjuju se klimatska oštećenja s CO2 emisijama.

Istovremeno profitirajte od dodatne prednosti: većina Viessmann dizalica topline nudi hlađenje putem funkcija „active cooling“ i „natural cooling“. Osim klasične primjene kao proizvođač topline tijekom hladnih dana dizalice topline brinu i ljeti o ugodnoj klimi prostora.

Široki program nudi za svaku potrebu odgovarajuću dizalicu topline. Već kod projektiranja potrebno je razmotriti građevinske i geološke parametre kao i specifične toplinske potreba.

Viessmann dizalice topline primjenjuju se kod novogradnje i modernizacije, mogu se kombinirati u multivalentni sistem sa solarnim instalacijama i postojećim uljnim i plinskim grijanjem, te se na taj način mogu individualna rješenja jednostavno primijeniti.


Rad jedne dizalice topline štedi vrijedne resurse

Dizalica topline koristi obnovljive izvore energije iz zemlje, sunca, podzemne vode ili zrak na vrlo učinkoviti način. Koji izvor energije odabrati ovisi o puno faktora kao što su energetske potrebe, mjesto ugradnje kao i individualne želje. U svakom slučaju dizalice topline smanjuju potrošnju fosilnih goriva i štede vrijedne resurse. 

Istovremeno profitiraju vlasnici instalacija s dodatnim prednostima: Viessmann dizalice topline također veliki udio svog djelovanja doprinose i kroz funkcije "Aktivno hlađenje" i "Prirodno hlađenje". Osim klasične primjene kao generatora topline u hladnim danima, ljeti osiguravaju ugodnu klimu u prostoru i unose osvježavajuću hladnoću u kuću. Detaljno objašnjenje načina rada ove značajke objašnjeno je u odjeljku "Prirodno i aktivno hlađenje".
 

Mogućnost bivalentnog pogona s postojećim sustavima grijanja

Široka ponuda nudi za svaki zahtjev pravu toplinsku crpku. Već tijekom projektiranja mogu se razmotriti građevinski i geološki uvjeti, kao i osobne ideje o zahtjevima sustava grijanja i hlađenja.

Viessmann dizalice topline koriste se u novoj gradnji i modernizaciji. Osim učinkovitog monovalentnog rada, one mogu raditi s solarnim sustavima i zajedno s postojećim sustavom grijanja na ulje ili plina u multivalentnom sustavu.

Na taj način individualni zahtjevi se mogu vrlo dobro provesti. Budući da dizalice topline rade vrlo učinkovito i vlasnici postrojenja daju veliki doprinos energetskoj tranziciji, država podržava ulaganja s atraktivnim programima subvencija. Kome se podnositelji zahtjeva trebaju obratiti i koji čimbenici igraju važnu ulogu u tome, pogledajte odjeljak "Poticaji za dizalice topline".

Različiti sustavi za svaki zahtjev

Viessmann dizalice topline su već od 1970ih godina dostupne na tržištu.  Od tada se tehnologija stalno poboljšava i proširuje na mnoga područja.

Vlasnici i modernizatori u Viessmannu imaju veliki izbor dizalica topline koje zadovoljavaju sve izvore topline i svaku potrebu. Uz odgovarajuću tehnologiju tvrtke Viessmann, možete održati svoje troškove grijanja na niskoj razini od prvog dana i smanjiti opterećenje okoliša.