Vitorond 200 VD2A - prolazi kroz svaka vrata


Profitirajte od ovih prednosti

  • Niskotemperaturni kotao na loživo ulje/plin, 440 do 1080 kW
  • Do 12 posto veći stupanj iskorištenja pomoću primjene kondenzacijske topline s izmjenjivačem topline od nehrđajućeg čelika Vitotrans 300
  • Trajno brtvljenje lijevanih segmenata na dimovodnoj strani pomoću sustava s dvostrukim utorom i elastičnom brtvenom vrpcom
  • Čišćenje ložišta, koje je lako dostupno od naprijed, moguće je bez poteškoća otvaranjem vrata plamenika.
  • Daljinski nadzor putem interneta s uređajima Vitocom i Vitodata


Preporučeno za modernizaciju starih objekata

Skučeni i zbog toga zahtjevni pristup u starogradnjama predstavljaju poseban izazov za modernizaciju grijanja. Kotao od lijevanih segmenata Vitorond 200 je za to posebno prikladan.

Njegovi se segmenti pojedinačno unose u kotlovnicu te se tamo s alatom za prešanje montiraju jednostavno i bez poteškoća.

Eutectoplex grijaća površina sastoji se od homogenog specijalnog sivog lijeva. Ravnomjernim hlađenjem materijala osiguravaju se oblik i geometriija kotla, a time se već od samog početka sprječavaju naprezanja.

Rezultat: velika pogonska sigurnost i dugi vijek trajanja.


Komforna i vrlo učinkovita regulacija

Za ekonomičan rad grijanja brine se digitalni regulacijski sustav Vitotronic.

Posebno učinkovit je Vitotronic 300-K za sustave s više, odnosno do četiri kotla i s kliznom sniženom temperaturom vode u kotlu. Vitotronic 200-H regulira do 96 daljnjih krugova grijanja.

Moguća je integracija u sustave upravljanja zgradama, a za daljinski nadzor putem interneta postoji sustav TeleControl s uređajima Vitocom i Vitodata.
 

Vitorond 200 | 320 do 1080 kW

Pregled

Snaga (kW)
440 do 1080 kW
Normni stupanj iskorištenja
na loživo ulje: 88 % (Hs)/94 % (Hi)
Gorivo
icon-oel.png icon-gas.png
Prirodni plin E i LL. Mogu se koristiti sva uobičajena loživa ulja EL.
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Višeobiteljske kuće, velike stambene zgrade, poslovni objekti, općine, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
icons-vitotrol-app.gif
Regulacija Vitotronic s jasnim prikazom teksta i grafike za jednostavno rukovanje, ovisno o tipu regulacije moguće je i upravljanje pomoću aplikacije Vitotrol
Priprema tople vode
Potreban(ni) dodatan(ni) spremnik(ici) za zagrijavanje vode, uslijed toga veliki komfor tople vode
daljnje karakteristike
Jednostavno unošenje i kod teško dostupnih ostava zahvaljujući izgradnji u segmentima i maloj transportnoj težini pojedinih segmenata.
Vitorond-200-VD2-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih komponenti za štedljivu potporu grijanja.