Idemo korak dalje

Viessmann predstavlja očuvanje klime. Zamjenom starih kotlova, samo naši kupci smanjuju emisiju CO2 za 500 000 tona godišnje. S #ViMoveForClimate, Viessmann proširuje svoju predanost cilju. Ideja je jednostavna: vježbate, a mi nagrađujemo vašu aktivnost sadnjom drveća - sada u vlastitim šumama. Svaki kilometar i svaka minuta se računaju.

 

Ponovno krećemo!

Pripremite se, jer 31. listopada započinjemo posljednji krug #ViMoveForClimate godine. Naš cilj je jednostavan: zajedno želimo stići do milijun stabala. S gotovo 30 sportova na izboru, postoji način da svi sudjeluju. Svi se mogu pridružiti, pa se prijavite odmah.

 

Tijelovježba za okoliš

Već smo napravili razliku s #ViMoveForClimate: Zajedno smo se obvezali posaditi 834703 stabla diljem svijeta u različitim projektima očuvanja klime od 2020. Viessmann pretvara svaki kilometar ili ciklus, svaku minutu na nosačima utega ili na prostirci za trening u mladice drveća koje treba posaditi. Sudionici mogu birati između gotovo 30 vrsta sporta i pratiti njihov napredak pomoću aplikacije ViMove.


 

Projekti pošumljavanja

 

Njemački projekt uključuje pošumljavanje šume Kellerwald, koja nije samo vrlo blizu sjedištu Viessmanna u Allendorfu (Eder), već je i UNESCO-ova svjetska prirodna baština već nekoliko godina. Pošumljavanje će se provesti drvećem koje je uobičajeno u regiji.

Drugi dio prikupljenog drveća uložit će se u projekt u Kini. To se sastoji od tri modula: prirodni oporavak, prirodna edukacija znanja i angažiranje na ponašanju okoline. Dobro je znati: kineske kolege podržavaju projekt od 2019. Do sada je Viessmann već donirao preko 8000 stabala, a sada će uslijediti još stabala.

Drveće će se također saditi u Rusiji. Riječ je o projektu pošumljavanja koji organizira sadnju stabala u 15 regija zemlje. Neka od stabala Viessmanna bit će zasađena u regiji oko ruskog grada Jekaterinburga na Uralskim planinama. Jekaterinburg je snažno industrijaliziran i jedan je od gradova s najvišim stupnjem zagađenja zraka u Rusiji.

U Velikoj Britaniji podržavamo projekt Forest Carbon, jer stvaranje šuma također je posebno važno u Velikoj Britaniji - ne samo zbog zaštite klime, već i zbog brojnih drugih prednosti. Šume pružaju: zaštitu od poplava, čiste rijeke i zrak i novo stanište za biljni i životinjski svijet.