Svijest o prihvaćanju obveze za očuvanje okoliša

Kao obiteljska tvrtka u trećoj generaciji i vodeći međunarodni proizvođač tehnike grijanja ne samo da smo svjesni naše društvene odgovornosti, nego i odgovornosti za osiguranje budućnosti narednih generacija. Zbog toga je kontinuirano poboljšanje mjera koje štede resurse i okoliš u smislu održivog postupanja bitan sastavni dio filozofije našte tvrtke.  


emas.jpg

Već odavno etablirano upravljanje zaštitom okoliša

Već desetljećima ostvarujemo koncept integrirane zaštite okoliša duž čitavog lanca stvaranja nove vrijednosti. Zaštita okoliša integrirana u procese i proizvode ima apsolutni prioritet pred naknadnim uklanjanjem nastalih šteta. Sustav upravljanja zaštitom okoliša, koji je implementiran već prije mnogo godina, organizira i kontrolira provedbu politike s obzirom na zaštitu okoliša.

Stalno se nadzire i prati ostvarenje ciljeva izvedenih iz politike zaštite okoliša. U Njemačkoj su sve Viessmannove lokacije i prodajne podružnice certificirane prema normi DIN EN ISO 14001. Kao prvo poduzeće iz područja tehnike grijanja i kao drugo poduzeće u SR Njemačkoj, Viessmann je 1995. godine svoje pogone u Allendorfu certificirao prema strogoj europskoj EMAS Uredbi.


auszeichnungen.jpg

nachhaltigkeitspreis.jpg

Projekt održivosti "Effizienz Plus"

U središtu aktualnog angažmana za održivost je projekt "Effizienz Plus", koji se temelji na cjelovitoj koncepciji za zaštitu klime, učinkovito korištenje resursa i osiguranje lokacije. Time ne povećavamo samo radnu učinkovitost i učinkovitost materijala u proizvodnji, već i energetsku učinkovitost na strani uređaja za proizvodnju i trošila. U konačnici štedimo 40 posto fosilne energije i smanjujemo emisije CO2 za jednu trećinu. Time namjeuspjelo potrebu za energijom odvojiti od emisija u proizvodnji.

2009. godine je poduzeće dobilo Njemačku nagradu za održivost (Deutscher Nachhaltigkeitspreis) za "najodrživiju proizvodnju u Njemačkoj 2009.", 2011. godine Njemačku nagradu za održivost (Deutscher Nachhaltigkeitspreis) za "najodrživiju marku u Njemačkoj 2011." te 2013. za „uzornu učikovitost u korištenju resursa“.

nabu.png

Kooperacijskim ugovorom s Njemačkim savezom za zaštitu prirode (Naturschutzbund Deutschland - NABU) potvrđujemo našu dosljednu usmjerenost na zaštitu okoliša.