Vitoradial 300-T - učinkovito s kondenzacijskom tehnikom


Profitirajte od ovih prednosti

  • Po izboru s plinskim ili uljnim plamenikom
  • Do 97 posto korištenog energenta (loživo ulje) se pretvara u toplinu
  • Ekološki rad zahvaljujućim dugim vremenima rada plamenika; velika zapremina vode zahtijeva manje intervala uključivanja
  • Kompaktna izvedba s malom visinom uređaja (važno kod modernizacije)
  • Jednostavno rukovanje Vitotronic regulacijom s jasnim prikazom teksta i grafike


Velika učinkovitost zahvaljujući dvostupanjskom dobivanju topline

Vitoradial 300-T je inovativna kombinacija niskotemperaturnog kotla Vitoplex 300 s direktno spojenim Inox-Radial izmjenjivačem topline za korištenje kondenzcije.

Provjerene konvenkcijske grijaće površine i na koroziju otporan izmjenjivač topline omogućuju visokoučinkovito dvostupanjsko dobivanje topline.

Vitoradial 300-T prikladan je za rad sa svim uobičajenim loživim uljima EL, odnosno prirodnim plinovima. Njegov učin iznosi 101 do 545 kW.

Zbog svoje kompaktne izvedbe s malom visinom montaže Vitoradial 300-T je izrazito prikladan za modernizaciju, npr. u višeobiteljskim kućama.

Od jednostavnog čišćenja ložišta korisnik profitira kroz niže troškove održavanja.


Korištenje dobivene topline pomoću Inox-Radial izmjenjivača topline

Inox-Radial izmjenjivač topline nudi kondenzacijsku tehniku i kod instalacija s kotlovima srednjeg učina kao što je Vitoradial 300-T te povećava stupanj iskorištenja za osam, na 97 posto.

Kod ovog sustava izgaranje i kondenzacija se odvijaju u odvojenim prostorima tako da plinovi nastali prilikom izgaranja kondenziraju bez nastanka taloga.
 


Poticajna sredstva

*Napomena vezana za pretraživanje poticajnih sredstava

Informacije i podaci koji su objavljeni kroz online pretraživanje pažljivo su prikupljeni, no unatoč tomu se ne može preuzeti nikakva odgovornost da su potpunosti ispravni i potpuni. Mjerodavni su jedino važeći zakoni, uredbe i direktive - pravno obvezujuće podatke dobit ćete kod odnosnih navedenih institucija.Zakonski utemeljeno pravo na poticaje ne postoji. Iznimke mogu proizaći iz zakonskih odredbi, kao npr. za naknadu za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije temeljem Zakona o obnovljivim izvorima energije i Zakona o kogeneracijskim sustavima.Uostalom, nadležno tijelo odobrava poticajna sredstva isključivo u okviru raspoloživih proračunskih sredstava.

Online pretraživanje*

Poticajna sredstva

Tražim poticaje za kondenzacijski kotao

Nevažeći poštanski broj

Presjek proizvoda

Pregled

Snaga (kW)
101 do 545 kW
Normni stupanj iskorištenja
97 % (Hs)/103 % (Hi)
Energieeffizienzklasse
-
Gorivo
icon-oel.png
Sve uobičajene vrste loživog ulja s malim sadržajem sumpora – i za loživo ulje DIN 51603-6-EL A Bio 10: loživo ulje EL s malim sadržajem sumpora uz dodatke biokomponenata (FAME) do 10%
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Višeobiteljske kuće, velike stambene zgrade, poslovni objekti, općine, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
icons-vitotrol-app.gif
Regulacija Vitotronic 200 s jasnim prikazom teksta i grafike, upravljanje moguće preko aplikacije Vitotrol
Priprema tople vode
Potreban dodatni spremnik za zagrijavanje vode, uslijed toga veliki komfor tople vode
daljnje karakteristike
Integrirani sklop za pokretanje Therm-Control za jednostavno hidrauličko povezivanje - crpka za miješanje i podizanje temperature povratnog voda nisu potrebni
Vitoradial-300-T-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih komponenti za štedljivu potporu grijanja.