Vitodens 200 - trajno učinkovit


Profitirajte od ovih prednosti

  • Do 98 posto korištenog energenta pretvara se u toplinu
  • Tihi rad uslijed malog broja okretaja ventilatora
  • Kompaktne dimenzije, samo 450 mm širok (1,8 bis 35 kW)
  • Vitotronic regulacija s 5 inčnim dodirnim zaslonom u boji za jednostavno upravljanje (do 35 kW)
  • Regulacija putem internet aplikacija (uz dodatni pribor WLAN-adapter Vitoconnect 100)
  • Po želji, može se dobiti kao kombinirani uređaj (Tip BK2B) ili uređaj za grijanje (Tip B2HB)
  • Uređaj samo za grijanje : moguće povezivanje u kaskadu sa do 6 uređaja za grijanje do 594 kW
  • Razred energetske učinkovitosti: A
Plinski kondenzacijski zidni uređaj Vitodens 200-W

Fleksiblan i učinkovit plinski kondenzacijski uređaj s Inox-Radial izmjenjivačem topline, dodirnim zalonom u boji i kao opcija regulacija preko App-sa

Vitodens 200-W je idealan plinski kondenzacijski zidni uređaj za stanove ili obiteljske kuće. Može ga se bez problema montirati u nišu u kupaonici ili u kuhinjski element. 

Inox-Radial izmjenjivač topline

Vitodens 200-W je opremljen s Inox-Radial izmjenjivačem topline od visokovrijednog plemenitog nehrđajućeg čelika, koji garantira pouzdanost i dugotrajnu visoku iskoristivost kondenzacije. To vrijedi također i za MatriX cilindrični plamenik s mrežom od nehrđajućeg čelika.

Vitodens 200-W troši manje energije, jer dodatno koristi toplinu iz dimnih plinova. Rezultat: visoka pretvorba primjenjene energije u toplinu, do 98 % i klasa energetske učinkovitosti A. To snižava troškove grijanja i štiti okoliš. U kombinaciji sa solarnim kolektorima ili modulirajućim daljinskim upravljanjem postiže se slijedeća viša klasa energetske učinkovitosti A+.

Inox-Radial izmjenjivač topline
MatriX cilindrični plamenik

MatriX cilindrični plamenik koji štiti okoliš

Regulacija Vitotronic 200 s dodirnim zaslonom u boji

Korisnici i stručne osobe podjednako profitiraju od nove jednostavne za rukovanje Vitotronic regulacije: menijem vođeno upravljanje putem briljantnog 5 inčnog dodirnog zaslona je izvedeno logički i razumljivo. Pomoćna asistent funkcija pojednostavlja puštanje u pogon uređaja za grijanje nakon montaže.

Regulacija Vitotronic 200 s dodirnim zaslonom u boji
Energetski Cockpit

Prikaz potrošnje u energetskom Cockpit-u

Energetski Cockpit prikazuje potrošnju plina i struje proizvođača topline direktno na zaslonu. U kombinaciji sa solarnom instalacijom informira o solarnom prinosu u ukupnoj energetskoj bilanci, stanju napunjenosti ogrjevnih spremnika i prikaz temperaturnog tijeka kao i temperaturno raslojavanje u kombiniranom spremniku.

Automatska regulacija izgaranja snižava troškove

Integrirana regulacija izgaranja LambdaPro Control Plus automatski se prilagođava svojstvima različitih tipova plina (Zemni plin E/L, ukapljeni plin, bio plin) i osigurava konstantno visoku energetsku učinkovitost. Lambda Pro Control Plus doprinosi nižim troškovima održavanja.

Komforna regulacija putem Apps-a

Osobito komforna regulacija centrale za grijanje s mobilom aplikacijom i WLAN adapterom Vitoconnect 100. On ostvaruje vezu s kućnim routerom i omogućava intenet pristup Vitodens 200-W uređaju sa smartphone-a ili tableta. App ViCare regulira jedan krug grijanja, a za do 3 kruga grijanja Vitotrol Plus App je pravo riješenje

Vrlo jednostavno održavanje

Odlukom za ovaj uređaj korisnik profirira i s niskim troškovima održavanja: Svi ugradbeni dijelovi su dostupni sprijeda, nije potreban bočni servisni razmak. Kod reguliranja uređajem Vitodens 200-W putem ViCare ili Vitotrol Plus App stručna tvrtka se može automatski informirati o smetnji.

Kao uređaj samo za grijanje i kombinirani uređaj za grijanje i toplu vodu

Vitodens 200-W dostupan je kao cirkulacijski uređaj za grijanje s odvojenom pripremom potrošne tople vode ili kao kombinirani uređaj snage do 35 kW s integriranim protočnim grijačem za potrošnu toplu vodu.

Presjek proizvoda

Pregled

Snaga (kW)
1,8 do 150 kW
Normni stupanj iskoristivosti
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Razred energetske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Prirodni i ukapljeni plin
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png
obiteljske kuće/kuće za dvije obitelji/višeobiteljske kuće, etažni stanovi u višeobiteljskoj kući, poslovni objekti, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
icons-vitotrol-app.gif
Jednostavna za upravljanje regulacija Vitotronic s 5 inčnim dodirnim zaslonom u boji, regulacija putem App-a preko interneta (s opcionalnim WLAN adapterom Vitoconnect 100)
Priprema tople vode
Uređaj za grijanje s dodatnim spremnikom za zagrijavanje vode za veliki komfor tople vode, do 35 kW i kao kombinirani uređaj bez dodatnog spremnika za zagrijavanje vode za jednostavnu opskrbu toplom vodom
Daljnje karakteristike
Kao kaskada do 594 kW
Presjek zidnog plinskog uređaja Vitodens 200-W